luni, mai 28

Pe 2 iunie, orele 14 (din motive tehnice), Tobias vrea sa va devina prieten

Descriere

Lectura pentru copii - Tobias, elefantelul colorat

De cate ori copilul nu s-a simtit coplesit de parerea celor din jur? De cate ori a refuzat sa se mai joace cu Ionel sau cu Rodica pentru ca radeau de el - ba ca are parul prea lung, ba ca se inroseste prea tare, ba ca... De la Tobias va invata cum sa reactioneze si cum sa fie el insusi.


Va invitam cu cel mic intr-o zi dedicata copiilor la o ora de lectura pentru pitici alaturi de
'Tobias, elefantelul colorat' - carte semnata de Claudia Groza si aparuta la Editura Aramis.

Tobias este un elefantel curajos care, satul sa mai fie luat in batjocura de tovarasii sai de joaca, decide sa ia viata in piept si intr-o aventura, ajungand la un circ. Povestea lui Tobias este educativa, atat pentru cei mici, cat si pentru parinti.


Va asteptam
sambata, 2 iunie, ora 14:00 la libraria Carturesti din AFI Palace Cotroceni


INVITATA:
Autoarea, Claudia Groza (foto), va povesti celor mici despre aventurile lui Tobias. Claudia Groza este profesor de biologie si este o veche membra a site-ului 121.ro.
INSCRIERE:
Pentru a te inscrie la intalnire te rugam sa dai click pe cuvantul PARTICIP aflat atat in partea din stanga - sus, cat si la finalul acestei invitatii. Confirmarea se face apoi prin logarea cu datele tale de utilizator 121.ro


Te asteptam cu drag impreuna cu micutul tau!


Daca ai intrebari suna-ne la 021 311.17.59 sau trimite-ne un e-mail la:
iohanna.purdea@121.ro

duminică, mai 27

Dragostea de tine - pamflet

Dragostea pentru tine a plecat sa te caute. Te-a gasit fericit, in bratele unei femei minunate. Trista si abatuta, a pornit mai departe. Paris sau Praga, Ohio sau San Francisco, Roma sau Luxemburg, Polul Nord sau Bucuresti stie ca inca o iubesti. Are nevoie de imbratisari. Va cauta o clona. 
Dragostea adora zambetul  si optimismul tau. Numai tu ai stiut sa o determini sa mai creada in ea. Chiar daca ai mintit-o, si ai fugit miseleste, si te-ai logodit cu surle si trambite pe facebook si apoi ti-ai sters contul ca un domn rafinat de Paris.
Dragostea a invatat ca se intalneste munte cu munte, dar un barbat ce minte atat de fruumoooos cu o femeie care isi doreste sa eradicheze minciuna si sa transforme toti mincinosii in furnici. 
Dragostea stie ca totul se plateste cu o factura mai mare sau mica. Tu ce preferi? Franci sau euro?  
Dragostea rabda multe...

Oameni

Sunt putin suparata pe oameni...  iert... am invatat sa fac asta cu bucurie si liniste. Am rugat pe cineva sa mearga in locul meu sa-mi rezolve o problema. Nu din comoditate, ci pur si simplu ca aveam ore. Mi-a rezolvat problema, dar si costul a fost pe masura. Asa imi trebuie! Luxul si prostia se platesc. Mereu am avut parte de oameni care au profitat de pe urma mea.
Astazi povesteam unui prieten, care fara a-i cere, s-a oferit sa-i vireze niste bani pana ma reabilitez.
Lumea este atat de mica, incat uneori ne dam cap in cap... si cerem zambind sa ne mai dam o data, ca sa nu ramanem prosti. Ca in copilarie. 
Sunt incurajata - chiar de un domn ce-mi este colaborator in lumea povestilor - sa scriu cartea despre barbati. Pe mine ma amuza faptul ca, zilnic, adun cate o intamplare (hilara sau dureroasa) din partea unui mascul feroce.... care m-ar iubi de as vedea stele verzi, dar sunt prea razboinica pentru el sau prea ocupata... sau prea dedicata carierei sau prea agatata in stereotipuri.... etc. etc.
Dupa examenele fierbinti ale verii, stiu ca aceasta carte va fi metoda mea de relaxare.

Stilul tau.... cu Andreea Papp - dezvoltare personala

Da... se poate. Am invatat pe pielea mea... :) Stiu ca un barbat nu-mi rezolva problemele.... dar stiu ca voi gasi acel barbat curajos, vesel, inteligent, sincer si sportiv (dornic de miscare) alaturi de care sa traiesc o viata frumoasa, implinita... de care sa fim mandri si sa povestim cu drag la batranete. 

Mai multe amanunte despre subiectul "un barbat nu este SuperMan-ul tau".... gasiti aici.

Daca aveti suflet, ajutati cu ce puteti :) MULTUMESC

Şapte paşi ca să ajungi la fericire

Fă un exerciţiu simplu pentru a reuşi să vezi invizibilul de lângă tine
img 2791
"Tu eşti o fetiţă tare curajoasă, Ana”. "Da”, spune ea şoptit şi deloc convingător. "Iar Doamne-Doamne te va ajuta!”. "Da”. "...Şi o să fie bine, Ana!”. "Da”. Vocea stinsă a copilului îţi însângerează inima. Pentru ea, "o să fie bine” înseamnă multe lucruri aproape imposibile.

UNU: să ai o familie. Ana Maria a venit pe lume pe 23 martie, acum 9 ani. Ultima născută într-o casă în care alţi patru copii erau martori şi victime ale bătăilor tatălui. 12 ani a trăit mama lor cu el. "A devenit violent la un an şi jumătate după ce ne-am luat. Se născuseră copiii, el a început să bea... Când se înfuria, ne dădea afară din casă şi dormeam cu cei mici pe stradă”, povesteşte Maria Drăgoi, mama Anei.
 
DOI: să te iubească părinţii. Iubirea înseamnă grijă şi alinare. Iar faţă de propriul copil, iubirea părintelui ar trebui să fie la fel de mare ca drumul până la Dumnezeu şi-napoi... Când tatăl ei devenea violent, Ana-Maria, fiind cea mai mică, se speria şi nu reuşea să fugă din calea lui, o dată cu ceilalţi fraţi. Dacă el ţipa, ea încremenea în loc şi-n calea nebuniei lui. Pe un picior are un semn de la tata: o cicatrice lăsată de lama cuţitului.

TREI: să creşti alături de fraţi. Când s-a hotărât să se despartă de el, Maria s-a trezit cu copiii de mână, fără niciun acoperiş deasupra capului. Părinţii ei n-au vrut s-o primească în casa de la ţară. "Acolo locuieşte şi fratele meu, cu familia lui”, îi iartă ea. Şi-a lăsat copiii în grija statului şi-a plecat să muncească în Italia, să strângă bani pentru o locuinţă. După câteva luni însă, s-a întors în grabă: Ana Maria era grav bolnavă.

PATRU: să nu fi bolnav. Prin primăvara lui 2009, fetiţa a început să se simtă rău: ameţea, vomita, o durea capul. "E o indigestie”, a zis pediatrul. După două săptămâni, Ana s-a trezit, într-o dimineaţă, uitându-se cruciş. Cei de la Spitalul din Târgu Jiu şi-au dat seama că problema e neurologică şi-au trimis-o la "Bagdasar Arseni”, în Bucureşti. Acolo, la RMN, i-au văzut tumora din cap. "Tumora de fosă craniană posterioară”. Au scos-o, însă nu pe toată. Fetiţa de nici şase ani a început să facă radioterapie. Când s-a externat din Fundeni, în ianuarie 2010, mama s-a internat cu ea într-un centru maternal. Nu puteau dormi în gară sau pe vreo bancă, în parc. Şi nici nu-şi putea ţine lângă ea toţi copiii. Ceilalţi, gemenii (un băiat şi o fată de 13 ani), un alt băiat de 12 ani şi o fetiţă de 11, au rămas la casa de tip familial din Motru. Ana Maria şi mama ei locuiesc la Pociovaliştea (Novaci). Între fraţi e o distanţă de vreo 90 de km. Şi boala.

CINCI: o dată învinsă, boala să dispară pentru totdeauna. În decembrie 2010, la RMN, medicii au spus că fetiţa e în regulă. Cancerul dispăruse. În mai 2011 (face RMN din 6 în 6 luni), apăruseră metastaze. Au urmat alte şedinţe de chimioterapie. Organismul fetiţei, slăbit de otrava ce omoară celulele canceroase, nu mai suporta citostaticele. Pe 3 aprilie, Ana Maria s-a externat de la Fundeni şi s-a întors în centrul maternal. "Acasă”. Acum, e fericită. Deşi încă are cancer. E fericită pentru că poate merge la şcoală...

ŞASE: să poţi merge printre alţi copii care învaţă. Ea n-a fost la şcoală anul acesta decât trei saptămâni. Una, când a început clasa a II-a, două, de când s-a întors. Şi-i place. Îi plac poveştile şi matematica. Şi are talent la desen. În decembrie anul trecut a câştigat locul III la Festivalul Drepturile Copilului, cu un tablou pe care l-a intitulat "Casa mea”. Desenul, premiat dintre alte 500, Ana Maria îl făcuse cu branula de perfuzie înfiptă în braţ...

ŞAPTE: să ai bani pentru medicamente. Ar trebui ca viaţa unui copil, oricare, să nu depindă de bani. Ca să mai lupte încă o dată cu boala, Ana Maria trebuie să urmeze tratamentul cu Temodal, un medicament care nu e pe lista celor compensate. Are nevoie de 84 de tablete. Un flacon cu 5 tablete costă, "la farmacia din faţa spitalului”, precizează mama, 1.200 RON. Dacă ar pune ban peste ban din alocaţia ei de copil cu handicap grav (840.000 de lei pe lună, singura sursă de venit a celor două suflete), Ana şi-ar putea cumpăra pastilele peste 20 de ani. Un infinit, pentru o fetiţă cu care timpul nu mai are răbdare.
     
Reciteşte. Dacă ai parcurs toţi cei şapte paşi, fără să te loveşti de imposibil, eşti foarte aproape de fericire. Se poate întâmpla să priveşti mirat în jurul tău şi să nu reuşeşti să o vezi. Asta nu înseamnă că fericirea nu e acolo. Ea există, numai că tu ţi-ai imaginat-o altfel... 

Pentru pastilele Anei
Cei care vor să o ajute pe Ana Maria pot face donaţii în contul deschis la deschis la BCR Târgu Jiu, pe numele mamei, Drăgoi Maria: RO49RNCB0318078250590001
Mai multe informaţii despre caz puteţi obţine sunând-o pe mamă, la telefon: 0764.532.302.

sâmbătă, mai 26

La teatru

Pentru cine ma cunoaste, nu e nimic nou. Iubesc teatrul... as dormi intr-o sala de teatru. :) 
Am participat la un concurs si, in nebunia mea, am crezut ca am castigat o invitatie la "Doua povesti de amor" de Cehov.
Sunt sunata si anuntata ca nu eu sunt castigatoare, ca astrele nu au tinut cu mine, dar, pentru ca am scris frumos si iubesc teatrul, ma pot duce in locul organizatoarei de eveniment. Multumesc Anca!

Si totul este bine cand se termina cu bine... si de abia astept sa merg la teatru, in incinta ArCuB.
AICI


DOUĂ POVEŞTI DE AMOR

27.05.2012, SALA ArCuB
Duminică, 27 mai, de la ora 19.00, ArCuB vă invită la o nouă reprezentaţie a piesei Două poveşti de amor - un spectacol coupé format din două piese scurte, scrise de A. P. Cehov:  Ursul şi Cerere în căsătorie. 

Protagoniştii acestei comedii sunt: Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu. Scenografia îi aparţine lui Bogdan Spătaru. Regia este semnată de Mircea Cornişteanu. 

Reputatul critic de teatru, Ileana Lucaciu spune despre această montare: “Cheia succesului acestui spectacol o deţin fireşte actorii, remarcabili în cele două ipostaze propuse de regie.
Două poveşti de amor este un spectacol pentru marele public, cu respect cultural faţă de Cehov (…).” Aşadar nu rataţi “un spectacol first class, găzduit într-o sala nouă şi elegantă!”           ( Silviu Biriş)

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro
Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.     

Vezi comunicatul de presă

vineri, mai 25

Croaziera de neuitat (primita pe mail)

Dragul meu "francez"...
N-am sa uit niciodata acea privire luuuuuunga, ultima din viata noastra ( ca in filme: cand totul se temrina; bine ca am scapat teferi). Nu voi uita nicicand vocea ta suava, veselia din privire, degetele tale atingandu-mi pielea din spatele genunchiului (acolo iti placea tie cel mai mult), zambetul tau sarmant, mesajele tale de noapte buna in miez de noapte direct din Paris.
Ma bucur ca ti-ai gasit fericirea.... eu sunt fericita.... am fost mereu. Eu imi caut (dar nu insistent) implinirea....
- Cu o asemenea personalitate vei reusi! 
Sunt cuvintele tale. Ti le amintesti?
Iti daruiesc aceasta croaziera virtuala....
Voi scrie despre tine la categoria barbat romantic, dar neserios.... fara cuvant....

Emotionant pentru mine

 Un om deosebit... o femeie care imi e tare draga si imi este model d eviata, de ambitie, de reusita, de putere si de optimism, mi-a scris aceste randuri, cand aveam mai multa nevoie de o incurajare, d eun sut in fund cum se spune. 
Este raspunsul la o rugaminte de a-mi fi alaturi in momente importante si foarte emtionante pentru mine.... :)
 
"Desigur  Claudia , dar.......... Maine plec la Darabani , la tata si nu stiu cum il gasesc ; eu sper sa ma intorc pana atunci; daca sunt in Bucuresti , mi-ar face o deosebita placere sa fiu in acest moment important din viata ta alaturi de tine; stii cat de mult te apreciez si iubesc eu , nu ?
Pana atunci iti doresc sa ai putere sa le poti rezolva pe toate cu bine , sa fii fericita si iubita !
Mi-i dor de tine  !
...pupici...imbratisari si ganduri bune cu mult drag ;
Aspazia"
 
MULTUMESC! VA ADOR SI VA IMBRATISEZ CU DRAG SI MARE ADMIRATIE!
SI MIE IMI ESTE UN DOR TERIBIL DE DVS. :)

joi, mai 24

Programul unui profesor academician, Grigore Moisil

 MATERIAL PRIMIT PE MAIL.... INTERESANT.  
E super sa fii destept.....
Acad. Grigore Constantin Moisil
Academician (adevarat!),
Profesor (real!),
MARE Matematician, iar restul, mai jos...


"Legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil." - Motto!

O anecdotă în care nici ascultătorii, nici povestitorii, nu înţeleg ce
se întâmplă, se numeşte roman psihologic.

Mariajul e singura scăpare pentru un bărbat fără succese şi pentru o
femeie cu prea multe.

- Domnule profesor, credeţi în vise?
- Sigur, dragă! Să vezi: acu' câtăva vreme am visat că devenisem
academician, că eram în aulă şi prezidam o şedinţă.
Şi când m-am trezit, într-adevăr eram academician, eram în aulă şi
prezidam o şedinţă.

Scaunele prezidenţiale sunt periculoase: au un microb care se urcă la cap.

La şedinţa de Consiliu profesoral în vederea titularizării, prof.
Ştefan Procopiu a votat contra numirii lui Moisil, "candidatul fiind
prea tânăr" pentru a ocupa postul de profesor.
- E un defect de care mă corectez în fiecare zi, a replicat Moisil.

Un prieten îi spune într-o zi:
- Matematica asta pe care o predici tu, m-am săturat de ea până-n gât.
Moisil:
- Dar matematica se face de la gât în sus!

O reporteră spune la un moment dat, în cursul unui interviu:
- Ştiţi că adevărul supără!
Moisil:
- Pe mine o teoremă de matematică nu m-a supărat niciodată.

Cugetări
O teoremă e o scrisoare de dragoste către un necunoscut, către acela
care îi prinde nu numai înţelesul, ci şi toate subînţelesurile.


Cineva l-a întrebat: "Credeţi că e potrivit ca un profesor să facă
glume la cursuri?". Profesorul Moisil a răspuns: "Ştiinţa nu e tristă,
decât pentru unii."


Ştiinţa se răzbună ca o femeie: nu când o ataci, ci când o neglijezi.


Libertate totală, ai impresia că e un joc de cuvinte; cel puţin pentru
mine pare o expresie corectă din punct de vedere gramatical, dar de
fapt nu are sens, căci fiecare trebuie să se încadreze în legile
societăţii.


Un om e uman nu numai prin defectele lui, ci şi prin calităţile lui.


Se ştie că un profesor bun e cel care te face ca lucrurile mai grele
să ţi se pară uşoare.


Măsura legislativă, o indicaţie administrativă este una din
componentele vieţii unei societăţi; opinia publică e o altă
componentă. Nu trebuie crezut că dacă se decretează o lege, ea se va
şi aplica. Nu se aplică decât legile cu care sunt de acord cei ce le
aplică.


Pe omul cu adevărat capabil, limitele îl stimulează. Evident, morala
nu e "puneţi fraţilor piedici!", ci "dacă daţi de piedici,
depăşiţi-le!".


Eu cred că omul trebuie să caute să găsească plăcerea în însăşi munca
lui. Consider că munca e o pedeapsă, numai dacă omul nu se află la
locul potrivit, dacă face altceva decât îi place.


Sunt unii oameni care cred că matematica trebuie făcută între cutare
şi cutare oră. Nu e adevărat. Matematica nu se face la ore fixe.
Matematica se face când îţi vine o idee. Noaptea sau dimineaţa, când
te scoli, când te speli, te gândeşti. Dacă nu te speli, te gândeşti
când nu te speli.


Greu nu e să ai dreptate, greu e să convingi pe alţii. Nu întotdeauna
e greu, ci numai când ai dreptate. Şi mai ales e greu să convingi pe
cei care spun că s-au convins.


Se ştie că o idee începe prin a fi un paradox, continuă prin a fi o
banalitate şi sfârşeşte prin a fi o prejudecată.


Un om la 20 de ani trebuie să fie admirat, la 30 apreciat, la 40
invidiat şi la 60 stimat.

Întrebările la care trebuie să răspunzi cel mai sincer sunt cele pe
care ţi le pui singur.

Numai prostia poate să aibă intermitenţe.

Ce este un pesimist? Un optimist bine informat.

Nu e de părerea ta cel ce te aprobă, ci cel ce te imită.

Marele regret al vieţii mele este de a nu fi avut nici unul.

=========================================================================
Nu există inimă mai mare pe lume, decât inima care ştie să ierte !
Lucrează preşedintele Băsescu?

Fostul consilier prezidenţial Andrei Pleşu, într-un număr din „Dilema Veche", spunea că
"un preşedinte nu trebuie să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială. E aproape
 stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de
predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu prestează
strict două ore pe seară, ocupându-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la câini, că nu
toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cândva, academicianul Grigore Moisil, la numărul
de ore-cur petrecute la birou. E nevoie şi de ore-cap, greu cuantificabile".

Declarația lui Andrei Pleşu este inspirată dintr-un articol al fostului consilier
prezidenț
ial Zoe Petre. Aceasta explică pe blog cum stă treaba cu academicianul
Grigore Mosil.
''Grigore C. Moisil, marele matematician în preajma căruia am avut privilegiul să
petrec lungi ani (Florica Moisil - sora lui Moisil - era ...mama d-nei Zoe Petre, adica
i-a fost nepoata buna), avea despre programele de lucru o opinie atât de des
exprimată încât a intrat în folclorul moisilesc de bază. El (sau discipolii care îl
imitau cu umor şi afecţiune, nimeni nu mai poate şti cu precizie) spunea aşa:
Matematica NU se face în ore de birou. Dimineaţă când te scoli, faci matematică;
când te speli pe dinţi, faci matematică, şi, dacă nu te speli pe dinţi, faci matematică
atunci când nu te speli pe dinţi! Somat să-şi facă public programul de 8 ore de muncă, Grigore Moisil a prezentat odată o foaie de hârtie frumos lineată, pe care scrisese aşa:

Luni

ora 8 - ora 9.50: curs, Amfiteatrul Ţiţeica
ora 10 - ora 11.50: consultaţii, catedră
ora 12- ora 16: timp de gândire, în sectorul de Cultură al Parcului de Cultură şi
Odihnă «I.V. Stalin».

Altădată însă, exasperat, i-a trimis rectorului o hârtie pe care scria, mare: "Vă rog
să precizaţi dacă vă referiţi la ORE-CAP sau la ORE-CUR", scrie Zoe Petre pe blog
 într-un material intitulat "Necrolog pentru Domnul Trandafir".

Activitatea mea azi

Ma trezesc devreme. Pregatesc doua colete importante pentru  fi expediate prin curier rapid. Initial imi propusesem sa mai dorm putin. Vremea tinea cu ideea mea. Imi amintesc ca azi am teze.... asa ca. Decid sa corectez randul de saptamana  trecuta. Reusesc sa finalizez. Ploua. Din nou si din nou.
O prietena care nu lucreaza, ma suna. Ii face placere sa ma auda zambind. Ma roaga sa ii fac rost de filme pentru weekend. 
- Ma voi stradui.
- Stiu ca poti.
Ma pregatesc de plecare. Descoperisem in sifonier o camasa pe care o purtasem o singura data. Ma imbrac casual. Blugi, camasa, sacou. 
Ploua. Din ce in ce mai tare. V-am spus ca de cateva zile sunt privita insistent. Traversez strada. Claxon. Soferul se uita luuung. Desi nu fac asa ceva, ajunsa pe trotuar intorc privirea.
- Care este problema, intreb? 
Zambesc. Daca nu sunt claxonata si admirata acum, cand sa fiu, la 80 de ani? Cu toate ca imi doresc sa raman "frumoasa", sa ma ingrijesc si sa imi implinesc vise. 
Elevii sunt agitati. Il intreb pe unul dintre ei de ce nu se controleaza si nu sta locului.
- Doamna, nu va suparati pe mine, dar am ADHD.
- Exista solutii... :)
Plec cu o sacosa plina de teze.... vreo 100 si ceva.... asa... pentru un weekend. 
Ajung la posta. Am de ridicat produse cosmetice handmade, facute de KaBea. Doamna de la ghiseu este tiza mea.
Intru intr-un Tip_Top sa-mi cumpar strudel cu dovleac.
- Miroase urat la dvs.! spun.
- Nu mai simt, raspunde vanzatoare.
Apar un biat care da cu mopul.
- Este sparta o teava si miroase a apa statuta. Au venit azi sa repare.
-Am inteles. Buna seara. Ies, tinandu-mi respiratia. 
Astazi... povestile m-au invaluit din nou. Imi fac viata frumoasa... e minunat ce mi se intampla.... :) 
Am trecut la o alta grupa de vechime. Cand au trecut 10 ani de munca? Pe cuvant daca am simtit!!! 
M-au sunat de la MEKI. Ii spuneam Alinei, directorul revistei ca imi place enorm ce fac, sa lucre cu elevii, sa traiesc alaturi de ei... cu toate prostiile si emotiile lor... sunt minunati.... desi uneori ma obosesc teribil. Ma simt utila. Stiu ca formez oameni.... :) Stiu ca sunt model pentru ei.... :)
Ma gandesc tot mai serios la cartea despre barbati....
tipul egoistului...
tipul fricosului...
tipul cuceritorului virtual....
tipul laudaros....
tipul viril.... macho man cu burta si chelie.... 
etc. 
Ihmmmm.... de abia astept...


Hristos S-a Inaltat!

miercuri, mai 23

Pe ordinea de zi - una, alta si plagiata (am dovezi)

Oboseala isi spune cuvantul... las telefonul sa sune din 10 in zece minute si dorm... si visez... si nu ma pot trezi decat la 9.30. Pacalesc din nou ploaia... ma simt ca o zana a picaturilor vesele de ploaie. 
In jur de ora zece, primesc un telefon cu vesti bune... sunt atat de obosita incat nu pot sari de bucurie, dar zambesc.
Vorbesc cu un un domn pe care il rog sa imi traduca un material. 
- Ce nu fac eu pentru tine... cu toate ca inca mi-e teama de tine!
- Da, sunt foarte periculoasa.... descopar asta pe zi ce trece. De abia astept sa gasesc timp sa scriu cartea despre barbati. In ultima perioada, "culeg" barbati pentru materialul didactic, precum "colectionarul" lui John Fowles. Imi plac si ma amuza teribil barbatii care dupa ani de zile in care mi-au citit blogul, mi-au raspuns, le-am fost alaturi - chiardaca numai virtual - in momente de cumpana, au uitat de "eleganta ariciului" de a raspunde la un mail. Sau cum ti se par barbatii care imi spun: "nu-mi place sa inchei o conversatie fara a-mi lua la revedere, sau fara a da o explicatie" si nici nu s-a uscat saliva pe buze si tocmai asta nu fac: dispar ca soarecii in cele mai ascunse gauri. In fine, va fi interesanta cartea mea despre barbatii pe care i-am cunoscut.... si nu vorbesc de relatii de dragoste... ci de psihicul barbatesc... despre inteligenta masculina... sport... cultura... etc. :) Ahhhh... de abia astept... Va fi o adevarata munca de cercetare.

Ajung la facultate... desi nu am fost o tocilara si nu m-a afirmat prin note de zece, am fost apreciata de profesori. Mi se spunea mereu: "esti inteligenta.pacat ca esti branza buna in burduf de caine". Asta pentru ca nu-mi placea biologia. E placut sa fii recunoscuta si laudata dupa atatia ani... :) 

La scoala, e bine si frumos. Daruiesc o carte despre stabilire diagnosticelor (editura TREI, Lisa Sandler - Fiecare pacient are povestea sa) unei eleve care isi doreste sa devina medic. La final, alte doua eleve imi cer si ele carti de genul. Daca  imi voi permite, intr-o zi le voi cumpara si lor. O eleva vrea sa isi cumpere un schelet. :) 

Primesc mail:
Hello!
Ce parere aveti de teza?
Dana
Claudia urgent trimite-mi teza la clasa a X-a.

Dar, pentru ca traim intr-o tara de hoti, aflu ca sunt plagiata.Bine, am aflat ca plagitul e o moda si la case mai mari. Interesant.  Ma simt flatata. Problema este ca pot da in judecata persoanele care fac asta. Pe blogul meu este speificat ca textele mele sunt protejate de legea dreptului de autor. Asa ca, fie specificati sursa, fie stergeti tot ce ati copiat. 

Oamenii ma privesc insistent... indiferent daca sunt frumoasa, urata, obosita, trista.... nu conteaza.... :) Nu e confortabil sa fi privit insistent. :)



marți, mai 22

Complimente

Dimineata... toti colegii mei adormiti. proful de religie este racit cobzaeu zambesc. o colega tanara de franceza, inca invata pentru finalizarea studiilor, imi spune, foarte serioasa:
- Tu esti mereu fericita!
- Nu, nu fericita, dar vesela da.
O colega e chimie, ma vede si ma complimenteaza:
- Doamne ce talie ai... la mine s-a dus de mult.
- Multumesc.... 
In autobuz, un domn ma intreaba daca se schimba vremea.
- Asa au anuntat la meteo.
- Banuiesc ca sunteti student si astepti vacanta sa mergeti la mare.
- Nu, nu sunt studenta. 
- Si sotul ce zice?
- Nu sunt casatorita... si nu stiu ce ar avea de spus sottul... despre vremea schimbatoare.
- Va suparati daca va cer numarul de telefon...
- Daca nu am sot, ast nu inseamna ca sunt libera....
- Am inteles....
"Zau ca a innebunit lumea, imi zic in gand", privind pe geam....
 Foto: rachel_thecat | Flickr.com
Foto: rachel_thecat | Flickr.com

“Atunci când eşti animat de un scop măreţ, de proiecte extraordinare, toate gândurile tale sparg tiparele. Mintea transcende limitările, conştiinţa se extinde în toate direcţiile; iar tu te găseşti într-o lume nouă, măreaţă şi minunată. Forţe ce erau adormite, facultăţi şi talente devin vii şi tu descoperi că eşti mult mai mult decât ai visat vreodată că ai fi.”
Patanjali

“Măreţia, excelenţa e mai mult decât potenţial. E executarea potenţialului. Pe lângă talentul în formă brută, ai nevoie de trainingul potrivit. Ai nevoie de disciplină. Ai nevoie de inspiraţie. Ai nevoie de o chemare interioară.”
“Greatness is more than potential. It is the execution of that potential. Beyond the raw talent, you need the appropriate training. You need the discipline. You need the inspiration. You need the drive.”
Eric A. Burns

Ziua biodiversitatii

Azi este ziua biodiversitatii.

Gradina Botanica din Bucuresti este deschisa fara taxa.
Profitati.:)

O zi de poveste... printre triluri si verdeata... si flori regine.

luni, mai 21

Tu, eu, noi si iubirea

Am momente cand imi este atat de dor de tine, incat imi vine sa-mi rod buzele... apoi unghiile si apoi urechile. De ce? Pentru ca iti place sa ma saruti. :) Cand mi-e dor de tine, ma gandesc la flori de camp, la spice si la maci in special. De ce? Pentru ca esti deosebit. Cand te visez, e ca si cum as citi dintr-o carte. Te ador pentru ca esti atent, amabil, vesel. Daca nu vrei sa iesim in parc de teama capuselor, iti promit ca ma fac fata cuminte, si voi sta in bratele tale, spunandu-ti povesti cu Optimismul care invinge Pesimismul si Jumatatea plina a paharului cu apa care dizolva Jumatatea plina a paharului cu vin (sau orice bautura). Vreau sa-mi canti.... orice... si vreau sa iti mangai chipul bland si proaspat barbierit. 
Cand te saturi de mine, imi iau agenda si scriu. Povestea noastra va prinde contur... si intr-o zi de iarna, cu zapada si viscol, tu, linistit, invelit intr-o patura pufoasa, o vei citi nepotilor. Eu, din sezlong, voi zambi, ridicand privirea din ciorapul tricotat si te voi corecta sau iti voi adresa intrebari: "Iti amintesti cand ma sarutai pe furis?"
 De-abia astept dragul meu acele clipe... :)

Primit pe mail...:)

"Am comis cel mai grav din pacatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit", spunea Jorge Luis Borges. Tu cum stai la acest capitol? Esti fericit cu ceea ce ai sau tanjesti mereu dupa mai mult si nu iti gasesti niciodata linistea? Iata 10 lucruri care te poti impiedica sa fii cu adevarat fericit.

 

1. Sa crezi in perfectiune – perfectiunea nu exista. Renunta la acest concept, doar astfel te poti bucura cu adevarat de viata.

 

2. Sa astepti momentul potrivit – daca astepti de mult timp sa faci ceva, dar ai tendinta sa amani acel lucru la nesfarsit, nu vei reusi niciodata. Momentul oportun este chiar acum, nu are rost sa mai pierzi timpul.

 

3. Sa ramai blocat in trecut – daca nu poti trece peste trecut, vei ramane in trecut. Viata este o succesiune de momente, bune si rele, asadar nu ramane blocat pe anumite aspecte negative din trecut. Mergi mai departe, cu privirea sus si cu speranta intr-un viitor mai bun.

 

4. Sa nu fii sincer cu tine – daca nici tu nu esti sincer cu tine, nici ceilalti nu vor fi. Recunoaste-ti atat punctele forte, cat si slabiciunile si, cel mai important, recunoaste-ti greselile.

 

5. Sa pierzi vremea in compania oamenilor nepotriviti – oamenii negativisti, care nu fac altceva decat sa se planga si se victimizeze te vor stoarce si pe tine de energie si in curand vei ajunge ca ei. Renunta la astfel de oameni cat mai repede, iar daca nu poti sa ii indepartezi complet din viata, evita pe cat posibil sa petreci timp indelungat cu ei.

 

6. Sa nu iti asumi riscuri – nimic in viata nu e sigur. Asuma-ti mai multe riscuri, iesi cat mai des din zona ta de confort, doar asa te poti bucura cu adevarat de viata. Si nu uita: cine nu risca, nu castiga!

 

7. Sa nu te bucuri de lucrurile simple – opreste-te din cand in cand din activitatea zilnica si alege sa te bucuri de lucrurile simple. Doar acelea conteaza cu adevarat.

 

8. Sa renunti prea usor – daca ai dat gres odata, incearca din nou. Chiar daca vei esua iarasi, macar ai incercat si cu siguranta ai invatat multe pe parcurs.

 

9. Sa dai vina pe ceilalti – renunta a mai da vina pe ceilalti pentru nemultumirile si neajunsurile tale. Doar tu ai control asupra vietii tale, deci doar tu poti fi tras la raspundere.

 

10. Sa te compari mereu cu altii – este bine sa fii motivat de succesul altora, insa nu trebuie ca aceste comparatii sa preia controlul asupra vietii tale. Incearca mereu sa devii mai bun si sa te intreci pe tine insuti, nu pe ceilalti. Doar asa vei fi fericit.Calculul contributiilor sociale in cazul angajarii persoanelor din alte orase

 

Zambete si nori

Zambind, am inlaturat norii furiosi de ploaie. Ma gandeam de ce intalnesc oameni, care ma pacalesc? Nu am gasit raspunsuri... cel putin nu acum... (corectare: nu este vorba de relatii sentimentale... hahaha).
Stiu ca oamenii din viata mea sunt foarte bine sortati...  Cu unii, comunic telepatic. Altii, ma mentin la un nivel crescut de conversatie, si ma bucur cand se intampla asta. 
O noua saptamana isi deschide aripile in viata mea. Zilele sunt din ce in ce mai aglomerate. Cu toate acestea ma bucur...de fiecare om intalnit... de fiecare mesaj primit... de fiecare idee de poveste... de fiecare carte rasfoita si dorita... de fiecare pas facut spre viitor.
Viata este un joc de carti.. sau de Pacalici... :) Daca joci corect, te va face invingator. :)
Soapte de iubire si munti de dor... se astern in palmele mele asudate de amintiri... si zambete.

duminică, mai 20

Traieste intens in fiecare clipa....:)


                                                                                                                                                                                                                                                               


“Un geniu isi ia ramas bun”


Gabriel García Márquez s-a retras din viata publica din motive de sanatate: cancer limfatic.  Acum, se pare ca boala s-a agravat din ce in ce mai mult. A trimis o scrisoare de ramas bun prietenilor, cititorilor si admiratorilor lui, si datorita Internetului acum este difuzata.


Va recomand s-o cititi, intrucat acest scurt text scris de catre unul dintre cei mai stralucitori latinoamericani din ultimii ani este mai mult decat miscator.


“Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.

As da  valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica.

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.  As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!

Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.

Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii.  As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor...

Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata... N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc.  As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii... Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru intotdeauna.

Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc”si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui “imi pare rau”, “iarta-ma”, “te rog” si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine.”



Crede....

Am fost sa-mi recuperez o carte imprumutata.... Pentru ca merit (asa vreau sa cred), am fost rasfatata cu seminte si miere de rapita, cu placinta de dovleac (pasiunea mea) si, pentru ca fusese ziua mea, un pahar cu vin. 
Am vizionat un film, a carui tema era credinta ca lucrurile pe care ti le doresti cu ardoare, se intampla.
Am revenit acasa cu un zambet si mai larg... si cu o credinta ca DA, viata ne ofera clipe minunate, intamplari din care e necesar sa invatam.... trebuie doar sa vedem peste linie. 
Colac peste pupaza a fost o seara de neuitat... :)

sâmbătă, mai 19

De dor albastru si dragoste violet

Soapte de iubire si doruri ostoite. Zambete impartite si mangaieri dorite. Saruturi visate si neimpartasite. Ganduri conturate si vise implinite.
Noapte buna, suflet drag, pierdut in eterul copertelor colorate, ce contin poeziile noastre toate!

O zi frumoasa....


 Da... ploua...este trist.... dar daca priviti atent este o zi frumoasa, in care sa stati cu cei dragi... sa cititi... sa vizionati un film... sa va imbrasati... sa va jucati Popa Prostu sau remi sau table... sa radeti privind la fotografii... sa va faceti planuri....

vineri, mai 18

Noapte buna....iubire


Pe aripi de soapte, adorm gandindu-ma la un destin fericit. Il astept pe Dumnezeu sa imi cearna faptele bune, de cele rele. Magia din jurul meu ma invaluie.
Noapte buna!

Cu mine

Ieri, am avut 10 ore. Am depăşit recordul. Colegii care nu mă vedeau deloc, din cauza nepotrivirii de orar, s-au bucurat să-mi vadă zâmbetul. Au aflat că stau zece ore în şcoală... şi au exclamat:
- Eşti nebună!
- Cred că e o provocare pentru mine.... şi am zâmbit.
A fost frumos... nu am simţit oboseala, decât aseară târziu. 
Am predat câteva lecţii de viaţă.... despre faptul că e important să faci ce îţi place... despre faptul că răutate pluteşte în aer şi e bine să fii precaut, să nu mai crezi tot ce ţi se spune, să nu ai încredere oarbă în oameni.... despre faptul că orice problemă are o soluţie - inclusiv o corigenţă la matematică. 

Pentru a nu uita că viaţa e dură, mi-am primit leciile mele: una frumoasă, după ani de muncă (am obţinut un premiu) şi una urâtă (noroc că o mai trăisem şi nu m-a întristat foarte mult; este legată de a-ţi ţine promisiunea, de a te bucura şi a fi sincer).

Mâine, în Grădina Botanică de la orele 15 este lansarea numărului trei al revistei de povestiri. Poate ajung, poate ajungeţi.... sau poate ne intersectăm în muzeele din Bucureşti. Elevii mei vă vor întâmpina la intrare... şi vă vor îndruma pe holuri şi prin cotloane.

O zi de vineri de neuitat.. de neimaginat... cu vise împlinite şi zâmbete sincere... şi oameni angelici în preajmă.

joi, mai 17

Viaţa

 Sunt abonată la newsletterul "O zi bună".... îl primesc în dublu exemplar.. "O zi bună" şi O zi bună, Claudia!" Îmi place să-l redirecţionez.... îmi face o deosebită plăcere să transmit un gân d bun oamenilor dragi... să-i motivez.. să-i fac să zâmbească... de aceea  îmi mai "stresez" prietenii cu sms-uri din când în când. Eu mă bucur... chiar şi atunci când mă caută cu folos... după mult timp de "neutilizare".

Am reuşit într-o măsură (dar nu 100%) să nu mai aştept nimic de la oameni... să dăruiesc necondiţionat.... 

Tot eu îmi făceam rău....să mă gândesc de ce nu-mi spune X mulţumesc... de ce nu mă sună Y.... de ce Z nu-mi răspunde la mesaj.... Până la urmă fiecare este unic.. nu are cum să gândească, să simtă, să vorbească cineva ca mine...
E greu să accepţi că lumea s-a înrăit... e greu să suporţi răutatea ce acaparează chipurile şi fură zâmbetele oamenilor...
Păşind grăbită printre picăturile de ploaie, mă gândeam că mai există şi oameni blânzi... Oare să cred că sunt reali sau să fiu circumspectă?


“Succesul în viaţă este uşor de obţinut. Oricine poate reuşi dacă va face cu consecvenţă anumite lucruri. Aceste mici alegeri şi comportamente se cumulează şi dau rezultate în timp. Este un proces care aminteşte de cultivarea pământului. Se plantează seminţele. Se udă plantele, solul este fertilizat. Chiar dacă la început pare să nu se întâmple nimic, ţăranul are răbdare şi aşteaptă cu încredere. Şi, apoi, într-o bună zi, aproape fără să-şi dea seama cum, aşa se şi întâmplă.”
Robin Sharma

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
…că viaţa este menită să fie DISTRACTIVĂ! Este greu de crezut uneori, dar este adevărat. Totul depinde de punctul de vedere.
Chiar şi cele mai dificile momente ne aduc daruri. Şi astfel viaţa ne poate cere să  fim puţin “filosofici” din când în când; să îmbrăţişăm “căderile” cu “ridicările”. Şmecheria este, bineînţeles, recunoştinţa. Acolo, în interiorul tău îţi vei găsi atât pacea cât şi bucuria.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro