luni, decembrie 23

In lumea feerica a Craciunului - de Alexandra Stefania Popa


      In lumea de basm a Craciunului se intampla cu adevarat lucruri uimitoare. Acolo este foarte frig pentru ca imparatia zapezii si ghetii domneste neincetat. Vara nu exista.
      Cu multi ani in urma, preafrumoasa Craiasa a Iernii o inghetase pe firava zana a Verii intr-un bloc sclipitor de gheata. Incetul cu incetul, oamenii din acele locuri au inceput sa nu ii mai duca lipsa si sa se invete cu gheturile vesnice.
       Locuitorii Imparatiei Craciunului au, in ciuda frigului neindurator de afara, inimile nespus de calde si blande. Bucuria le lumineaza chipurile zi de zi, iar in jurul lor se raspandeste o lumina magica, care face pe oricine sa uite de toate grijile si sa se gandeasca doar la fapte bune. 
       Ei sunt imbracati tot timpul anului in vesminte groase si rosii ca fructele de ilex, iar pe cap poarta scufii verzi ca ramurile brazilor, care inconjoara  tinutul lor. Casutele lor sunt construite din lemn, iar pe interior sunt captusite cu muschi gros si moale. Pe jos, Craciunitele decoreaza incaperile cu frumoase covorase tesute din frunze uscate aramii, tivite cu tepi verzi de brad.
       Oamenii din acea tara poarta numele de Craciuni si Craciunite. Acest nume le-a fost transmis de catre Mosul lor, cel mai intelept si bun dintre oamenii de pe Pamant, iar ei l-au pastrat cu sfintenie. Pe tot parcursul anului, ei confectioneaza cu mare drag, cadouri incantatoare pentru Lumea cea indepartata a Oamenilor.
       In minunata zi a Craciunului, cea mai mare sarbatoare a Oamenilor de pretutindeni, Craciunii si Craciunitele se duc la fratii si surorile lor din Lumea Oamenilor, pentru a ii bucura si a le incalzi sufletele cu daruri pline de magie.
       In seara cea sfanta de Craciun, Craciunii si Craciunitele pregatesc o masa imbelsugata, cu bucate alese, ce doar acolo pot fi gustate. Craciunii si Craciunitele servesc, in special, radacini de bambusai ce cresc numai si numai in Lumea Craciunului. Aceste radacini miraculoase ii apara de boli. Mai mananca si supa de alabanos, tocana de cartofi craciunesti si delicioasa prajitura craciuneasca.
       Bineinteles, ca poporul Craciunilor si Craciunitelor au si alte obiceiuri, ca de exemplu, sarbatoarea animalelor. In acea zi, Craciunii si Craciunitele, cu mic cu mare, se aduna in grupuri si le dau de mancare si imbaiaza cu apa neinceputa toate animalele din Padurea Craciuneea.
       Impodobirea bradului celui maiestuos reprezinta un alt moment foarte important, ce are loc in ajunul sarabatorii Craciunului. Insa, bradul, in acest tinut, este impodobit cu totul altfel. Este decorat cu imagini importante din viata Craciunilor si Craciunitelor, cu multe jucarii frumos colorate din lemn si lut si cu carti. In jurul bradului, intreg poporul Craciunilor si Craciunitelor canta colinde inaltatoare, acompaniati de muzica pianului, fluierelor si de clinchetul clopoteilor cu sunet cristalin.
       Lumea Craciunului este intr-adevar un taram fabulos, plin de iubire si veselie, in care nu exista imposibilul.

Te iubesc, mama! :)


Tot ce imi doresc de Craciun :)

Dorinte in 2014

Multumesc pentru tot ce am:
- o mama minunata, puternica, talentata, chibzuita, speciala!!!!
- o sora angelica, care ma sustine financiar mereu;
- prieteni putini, dar  sinceri si buni;
- o slujba care imi place la nebunie si imi ofera posibilitatea de a fi creativa;
- harul de a scrie povesti;

Imi doresc pentru 2014:

- senin in viata mea...
- un gram de noroc si o soarta buna care pur si simplu sa ma surprinda... sa imi fie favorabila pentru intemeierea unei familii frumoase, voioase, sanatoase... fara a sta sa magandesc de zeci de ori daca sa fac pasul sau nu... sa fie ceva romantic, foarte adevarat, palpabil... 
- energie, sanatate si optimism pentru a-mi duce la bun sfarsit toate proiectele;
- calatorii in Timisoara, Cluj, Oradea...