luni, aprilie 16

Ce am facut zilele astea

Sambata am fost gospodina.... am facut curat (ultimele retusuri), schimbat covoarele, spalat vase (caci de gatit nu-mi place). Curand, am fost furata de ingerii creativitati si am scris povesti. Ador povestile... ma refac din temelie cand le dau viata.
Dupa o baie binemeritata, de rasfat deplin, m-am bagat sub plapuma la citit.
Am finalizat "TARMUL" de Mura-Madalina Bulai. Este o poveste a unei vieti de profesor. O femeie indragostita de meserie, de viata, de mama - care reprezinta Tarmul ce-i confera liniste, echilibru, stabilitate - de dragoste, de Paris. Trairile sunt intense, iar descrierile pe masura. Prietenii adevarati se ivesc din paginile acestei carti. Lectiile de viata transpar bine conturate. M-am recunoscut in femeia puternica, culta, careia ii place sa citeasca (cei mai buni prieteni dupa divort fiindu-i cartile), cu bun simt, zambet charmant, eleganta, iubita de elevi. (Multumesc CORA pentru cadoul minunat).
Am inceput a doua carte primita de la iepuras, "Albastru pur" de Tracy Chevalier - frantuzoaica - editura Polirom. Este interesanta. Doua femei puternice, la diferenta de secole isi povestesc viata. Aceeasi meseria: moasa.  Mai multe la finalul lecturii.
Ieri, mesaje, discutii telefonice, din nou povesti.... iesit la plimbare prin ploaie...rugaciune...
Azi, povesti (dictate de ingeri aseara), dor de viata, muzica, inscriere la un curs despre Mihail Sebastian si despre "Jurnalul" sau. Profit de vacanta la maxim... :)
Acum, urmeaza lecturaaaa si plimbare.... :)

O zi minunata, de neuitat sa aveti.. :)