duminică, noiembrie 9

Ce va fi, va fi....

Doris Day - Que Sera, Sera (Whatever Will Be Will Be)
O melodie extrem de frumoasa....despre viata, despre noi, despre intrebarile existentiale.
"Cand eram copila, am intrebat-o pe mama ce voi deveni: voi fii frumoasa, voi fii bogata? Iata ce mi-a raspuns: ce va fi, va fi".
Cu alte cuvinte: "Traieste clipa"..."Carpe diem" (Horatiu)..."Festina lente"
O prietena imi spunea ca atunci cand traieste clipa, timpul ii e prieten.
O zi cu clipe memorabile.

Numar stelele versuri Dragos Stanescu

Dragostea-i un joc ce m-a rapus de-atatea ori,
Nu stiu de ce cazi exact atunci cand vrei sa zbori?!
Am tot ce-mi doresc si totusi nu pot sa zambesc.
Din ce in ce mai des prefer sa n-am nimic, dar sa iubesc.

Iar de nu te voi avea, oricum te voi cauta.

Numar stelele din cer
Si ma intreb care-i a mea.
Cand toate vor cadea va ramane ea.
Printre lacrimi si dureri,
Iubire lasa-ma sa sper, ca intr-o zi , curand te voi avea.

Meseria, bratara de aur

Ieri, m-au sunat doua prietene, profesoare...
Mi-am amintit momentele atat de frumoase traite impreuna la scolile unde am fost colege. Una dintre ele, e inca pasionata de meserie...si, mi-a dat o veste minunata: VA FI MAMICA. Va avea un baietel...peste 2 luni.
Cealalta, este mamica unui baietel de 2 ani si jumatate. S-a intors dupa concediu la scoala, dar se pare ca nu se mai regaseste in meserie. Imi spunea ca, face totul din obligatie, ca trebuie sa-si faca treaba, dar a pierit pasiunea de acum 2-3 ani.
Pentru mine, cei 5 ani de invatamant, au fost cei mai frumosi ani din viata mea. M-am simtit utila, respectata, iubita, "admirata", stiu ca am fost model pentru cativa elevi. Ma intreb: cum as fii daca m-as intoarce? E bine sa te intorci din drum? Daca a fost sa plec atunci, la acel moment, oare e indicat sa revii?
Intotdeuna tindem spre evolutie. Sau cel putin asa e normal, firesc. Cred ca m-as intoarce sau ma voi intoarce, dar in invatamantul universitar, iar asta dupa ce imi termin (sper!) doctoratul.
Caut in sufletul meu si sper sa gasesc drumul corect pe care trebuie sa merg...
Zambete si bucurii!

De ziua mea...onomastica

Ma "plangeam" ca nu am zi de sfant...Luind la studiat calendarul ortodox, am aflat ca azi, 9 noiembrie, cap de lista la Sfintii Mucenici este Sf.Claudiu. Na ca sa vezi...ce intamplare...ce zi mare...ce surpriza.
Citesc Goethe si constat ca viata intodeauna a fost la fel...si constat ca, fericirea vine din lucruri marunte. ( Cat filozofez, si cand imi amintesc ca am luat 3 la filozofie in clasa a XII-a :)). Dar exista o explicatie: ma durea gatul si nu puteam vorbi, iar profa a crezut ca fac glume pe seama dansei. Treaba ei! Fiecare crede ce vrea pana la urma... ha ha ha).
"Ca viata omului este numai un vis, asta au crezut multi, si gandul acesta a inceput sa-mi dea tarcoale si mie. Cand vad limitele in care sunt ingradite fortele active si cercetatoare ale omului; cand vad ca orice activitate are de scop sa procure satisfacere nevoilior, care, si ele, la randul lor, n-au alt scop decat sa prelungeasca biata noastra existenta."
"Oamenii cei mai fericiti sunt aceia care traiesc asemenea copiilor, isi duc papusile in brate, le imbrac si le dezbraca, dau tarcoale, cu mare respect, cutiei in care mama a incuiat zaharul. Fericite fiinte!" - Goethe "Suferintele tanarului Werther" (opera atat de iubita si de recitita de catre Napoleon - o fii stiind el ceva....Va spun la final daca merita citita si recitata).
O mie de motive pentru a zambi...