sâmbătă, ianuarie 31

Ce-am facut azi

Am avut momente in care am zis ca blogul meu e plin de lucruri minore, ridicole, fara sens. Azi, neavand chef de nimic, am inceput sa citesc bloguri. Am sarit dintr-unul in altul. Unele, extrem de filozofice...mi-au placut. Altele, adevarate jurnale cu lucruri mult mai banale ca cele relatate de mine. Am gasit blogul unui profesor de romana din scoala generala unde am invatat. Mereu l-am apreciat pentru modul in care isi facea meseria. As vrea sa cred ca am fost macar 0,5 % de dedicata profesiei asemenea lui.
Azi:
-m-am inscris voluntar in fundatia MaiMultVerde (sper sa fac ceea ce trebuie, adica sa-mi fac datoria);
-mi-am vopsit firele de par alb -devenise un stres (colegii ma intrebau daca am suferit vreun soc; credeau ca nu vad bine si ca imi straluceste parul :) );
-am citit poeziile Elenei Marinescu;
-am aflat ca zilele astea a fost ziua Oanei Pellea (LA Multi Ani! asa pe ascuns...dar stiu ca, gandurile bune sunt duse de ingeri acolo unde trebuie).

Mai frumoasa la 32 de ani

Ne simtim in culmea frumusetii cand implinim 32 de ani. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici, in urma unui studiu, informeaza cotidianul „The Telegraph”.
Aproape 40% dintre femeile chestionate on-line au declarat ca se simt mai frumoase ca oricand, odata ce au implinit 32 de ani. Sursa frumusetii o constituie sentimentul de incredere in sine acumulat de-a lungul timpului, viata sentimentala activa si implinita si nu in ultimul rand placerea de a savura experientele culinare.Rezultatele studiului efectuat pe un esantion de 1500 de femei este incurajator din punctul de vedere al psihologilor.
„Perceptia frumusetii este strans legata cu increderea in sine si cu experienta de viata acumulata. La 32 de ani, o femeie a trecut prin mai multe situatii dificile decat la 22 de ani. Femeile pot fi cei mai mari dusmani ai lor, cand sunt prea exigente cu ele insele concentrandu-se mai mult asupra defectelor cum ar fi ridurile sau greutatea. Acest studiu este incurajator pentru ca arata ca frumusetea este perceputa mai mult decat ca o stare care tine de aspectul fizic. Femeile sunt tot mai mult modelate ca personalitate. Este un semn ca incep sa fie apreciate pentru ceea ce sunt si pentru potentialul lor, nu doar pentru aspectul exterior “, este de parere psihologul britanic Sandra Wheatley.

Clopotelul

Am gasit un clopotel, primit de la o prietena acum 2-3 ani de Craciun. L-am zanganit si am simtit prezenta ingerilor.
Am zambit...am spus: "Multumesc pentru tot!" si am gasit un loc de cinste pentru clopotelul auriu.