vineri, decembrie 3

o profa exigenta, dar cuminte


pe zi ce trece, ni se cer tot mai multe hartii pentru scoala. copiii au obosit. eu una, si mai si. plus ca, sincer nu-mi mai place "mediul". credeam ca am inebunit eu. eu care am revenit in sistem de anul trecut. ma doare sa-i vad batandu-si joc de ei. colegii de matematica erau azi exasperati caci la clasa a VII-a nu stiau sa inmulteasca doua fractii. de ce? pentru ca parintii fac presinuni sa-i trecem, legea spune la fel si tot asa.

eu zambesc, caci, la mine as putea spune ca e mai usor. si ii intreb: "ati vazut vreodata un melc?" "daaaaa...." "si, cum se deplaseaza....?" "prin miscare... :)" "perfect.... si imi doresc sa ma fac vanzatoare de covrigi... ".

cu toate astea, traiesc si momente emotionante...

azi, un elev - cam de 7-8, deci nu prea ne agream noi asa mult - imi spune, cu lacrimi in ochi: "doamna, stiti, azi este ultima zi cand va vad!"
"de ce?"
"ma mut la o scoala sportiva..."
"sa ai succes, sa auzim de tine.."

la o alta clasa, o eleva imi spune ca am fost cuminte si mi-a facut de Mos Nicolae o bratara din ata (foarte frumoasa). un alt pusti, imi spune: "doamna, dvs. chiar ati fost cuminte. ce vreti sa va aduca Mos Nicolae?" "multe, Sergiu, multe." "eu mi-as dori sa va aduc copii doamna!" zambesc. "da, cine stie ce surprize imi pregatesc mosii astia haiosi!"

la final, asa... pentru un zambet. asteptand sa ies intr-o strada principala, un domn imi acorda prioritate. zambesc, si ii spun: "nu, nu, multumesc!" ce o fi spus domnul: "vai de capul tau de soferita!" de obicei ma risc, ma aventurez, dar am momente in care stau cuminte in banca mea, sa fiu eu sigura pe manevre.

seara frumoasa! scrieti-i lui Mos Nicolae!




strigat de ajutor pe mail

salut, stiu ca nu am mai vorbit cu unii dintre voi de multa vreme!

Va contactez pentru a va intreba daca vreti acum de Mos Nicolae sa facem o surpriza copiilor de la sectia de oncologie Fundeni!Acolo ajung cu adevarat cazuri disperate, acolo copii se lupta intre viata si moarte, acolo parintii isi dau ultimii banuti pentru a mai lua o doza de citostatic pentru puiul lor, sau pentru a mai recompensa personalul prost plastit. In mod cert nu mai au resurse pentru o jucarie, sau o mica atentie, care sa vina din partea Mosului.........

Toti am fost copii, si stim cat ne bucurau micile daruri, chiar daca eram constienti de greutatile cu care se luptau parintii nostri, hai sa venim in ajutorul Mosului, sa daruim parintior un zambet din partea copiilor. Deja am strans cu niste prietene cateva pachetele care contin fructe si jucarii pentru copii, dar din pacate acum in sectie sunt 35 de copii internati si noi avem doar 24 de pachetele. Cine vrea sa dea o mana de ajutor si se simte inspirat sa faca un gest in aceasta directie, contacti-ma pe e-mail sau telefon.

Salutare tuturor, va scriu pentru ca vreau sa va inspir sa facem o fapta buna!De Mos Nicolae, impreuna cu cateva prietene vrem sa mergem la copii din spitalul Fundeni, sectia oncologie, acolo unde se dau cele mai grele si mai dureroase lupte cu moartea.Unii reusesc sa castige acest razboi, altii din pacate nu.........oricum e greu pentru toti, dar cand toti banii parintilor se duc probabil pe citostatice ca sa isi salveze pruncii, sau pe recompensat personalul medical prost platit, imi imaginez ca nu mai exista resurse si pentru Mos Nicolae.Toti avem tendinta de sarbatori sa ne uitam si catre cei nevoiasi, dar cum ar fi ca anul acesta sa daruim parintilor poate ultimul zambet pe care il vor vedea pe chipul copiilor lor, in timp ce se joaca cu jucarioara primita de la Mosul!

Pe sectie sunt acum internati 35 de copii, deocamdata avem doar 24 de pachetele care contin fructe si jucarii, daca va inspira sa participati si voi.

oanyxyz@yahoo.com

hai sa facem si noi ceva util

In perioada 25 noiembrie 16 decembrie, Editura Litera si Old City Lipscani Beer Garden desfasoara o campanie umanitara pentru ajutorarea copiilor dintr-un orfelinat bucurestean.

Campania se numeste Mos Craciun exista si are ca scop colectarea de donatii, sub orice forma, pentru a ajuta copiii orfani sa simta spiritul sarbatorilor de iarna.
Editura Litera le va oferi copiilor carti din colectia Cele mai frumoase povesti - volume color, care cuprind cele mai frumoase povesti ale tuturor timpurilor, fiecare carte fiind insotita de CD cu povesti dramatizate din arhiva Electrecord.
Fiecare locatie partenera va gazdui cate un recipient pentru colectarea de bani, iar Old City Lipscani Beer Garden reprezinta centru de colectare pentru jucarii, hainute, dulciuri si orice alte obiecte se doresc a fi donate catre orfelinat.

Locatiile unde puteti contribui cu bani sunt:
Editura Litera - Calea Floreasca nr. 60, et. 5, http://www.litera.ro./
Old City Lipscani Beer Garden Str. Lipscani nr. 45, http://www.oldcity-lipscani.ro./
Salon Divine Str. Matei Basarab nr. 104, bl.72, sc.1, parter, int. 03C, http://www.salondivine.ro./
Cara Dans - Str. Corvinilor nr. 5 (reper - statia de metrou Grozavesti), http://www.caradans.ro./