luni, iulie 19

O saptamana cu trei lecturi

Saptamana cu vesti triste.... oboseala... putere pentru a incuraja pe cele dragi mie, asa ca, m-am refugiat in lectura.
Am finalizat: "Parinti si copii" de I.S. Turgheniev
Mi-au placut enorm de mult descrierile, parandu-mi-se foarte stilate si pline de viata. Personajele dragute, cu pofta de viata. Tema iubirii, care aduce implinire dar si suferinta. Dragostea parinteasca bine evidentiata. Cat de greu este sa-ti vezi copilul cum se stinge?! Cumplit... groznic... infiorator. Doi batrani care merg sa isi viziteze fiul la cimitir, imagine lacrimogena.
Citate:
"... o frunza uscata de artar s-a desprins si cade la pamant. Zborul ei este aidoma zborului unui fluture. Nu gasesti ca e ciudat? Un lucru neinchipuit de trist si de mort seamana cu altul, neinchipuit de vesel si pin de viata."
"O, cat sunteti de aproape, tanara, proaspata, curata... in odaia aceasta mizerabila... Dar adio! Sa traiti mult, e cel mai bun lucru, si profitati de viata, cat mai e vreme. Iata, priviti ce spectacol dezgustator: un vierme aproape strivit se mai zvarcoleste! Si ma consideram capabil sa fac atatea, unde sa ma fi gandit la moarte! As! Aveam o misiune de indeplinit, caci ma credeam un gigant! Iar acum misiunea gigantului e sa moara cat mai cuviincios, desi cui ii pasa de asta... ?"
"Mecanica inimii" de Mathias Malzieu
Iubirea de mama, de prieteni, de iubita... merita traita intens, merita sa lupti pentru iubire, chiar daca doare, chiar daca ai momente de nesiguranta, de gelozie, de dezamagire, poate.
E importanta sa ne pastram sufletul (inima) de copil, sa ne bucuram de viata, sa traim intens.
Citate:
"Orasul acesta pare un tort de nunta cu o biserica la ultimul etaj.""Face gropite atat de jucause, zambestee in atat de multe feluri, incat, nu stiu cum, dar nu ma mai satur privind-o!" (citeam si in revista "24fun" ca barbatii se indragostesc de zambetul unei femei, scria Mihai Dobrovolski).
"Visele dospesc in mine, ca un aluat in vatra, si sunt gata sa devina realitate."
"Intotdeauna, in vorbele oamenilor mari biruie uratenia."
"Chinurile dragostei preschimba oamenii in monstri de tristete."
"Niciodata nu putem reveni asupra faptelor savarsite in trecut, chiar daca avem un ceasornic in inima."
"Cand intru in panica, mecanica inimii mele o ia razna atat de tare, incat ma simt ca o locomotiva cu abur ale carei roti sar de pe calea ferata la curbe. Ratacesc pe snele propriei frici. De ce ma tem? De tine, mai precis, de mine fara tine."
"Sa-i oferi inima in dar femeii pe care o iubesti nu e putin lucru!"
Visele se implinesc - adesea, uneori dau gres. Trebuie sa avem vise si sa luptam penru ele.

Apoi, am citit "Stilul tau - pentru femeia care merita" de Andreea Papp

O carte de psihologie aplicata, care merita citita si daruita.
Lecturi numeroase si placute, la umbra unui copac, in gradina proprie sau in parc!