marți, septembrie 3

Am fost aici



 
Am trait pe viu aceasta poveste de vara...
Este intiparita adanc in suflet, in creier, pe retina....
Este motivatia mea de a nu renunta la vise....
Va doresc sa credeti in voi, in visele  ce pot deveni realitate, in educatie si autoeducatie....
Lecturati "4 Usi si alte povestiri"....

Sfaturi pentru a trai in prezent

1. Nu te mai gândi la ce va fi
Când eşti o fire precaută, este normal să te gândeşti foarte mult la viitor, la cum să faci pentru a-ţi merge mai bine. Însă, uneori, pentru a fi fericită trebuie să te concentrezi strict asupra prezentului. Nu te mai gândi că dacă nu termini un task la timp vei fi concediată sau că dacă nu te căsătoreşti anul acesta nu vei mai face acest pas niciodată.

Priveşte partea plină a paharului în orice situaţie şi, cel mai important, trăieşte prezentul. Eşti singură? Foarte bine. În loc să tânjeşti după un iubit, de ce nu te concentrezi asupra ta? Fă lucruri care îţi aduc bucurii şi vei avea o stare de bine fantastică.

2. Organizează-ţi eficient timpul

Odată ce înveţi cum să-ţi organizezi eficient timpul, vei fi mult mai liniştită în privinţa deadlineurilor şi vei şti exact ce urmează să faci în următoarele ore. Nu încerca să faci mai multe treburi în acelaşi timp, întrucât niciuna nu-ţi va ieşi perfect, ba chiar rişti să pierzi timpul degeaba. Concentreză-ţi atenţia asupra unui singur task şi vei vedea că viaţa ta va începe să se schimbe uşor, uşor în mai bine.

3. Nu promite ceea ce nu poţi îndeplini

Pentru a te putea bucura cu adevărat de prezent şi pentru a fi fericită, este bine să nu promiţi nimănui ceva ce nu poţi face. De exemplu, dacă ştii că ai o întâlnire cu iubitul tău, nu-i promite celei mai bune prietene că te vei întâlni şi cu ea. Nu vei face altceva decât să te stresezi că trebuie să ajungi în altă parte şi nu vei reuşi să te concentrezi cu adevărat asupra momentului prezent. Dacă te-ai concentra doar asupra lucrurilor cu adevărat importante, vei fi mult mai fericită.

4. Savurează prezentul

De multe ori, nu ştii să te bucuri cu adevărat de prezent, pentru că îţi fuge mintea în altă parte. Cu antrenament şi voinţă, vei învăţa cum să trăieşti clipa şi îţi vei da seama că doar aşa poţi fi cu adevărat fericită. De exemplu, când pregăteşti o cină deliciosă, savureaz-o, mestecă bine alimentele, simte-le explozia de arome şi vei vedea cum o stare de bine va pune stăpânire pe tine.

Dacă, în schimb, ai mânca pe fugă, vei avea tulburări digestive, iar pe deasupra te vei mai şi enerva că trebuie să speli vasele.

Savurarea prezentului nu se referă doar la mâncare, ci la orice lucru pe care îl întreprinzi în momentul actual.

5. Fii spontană

Spontaneitatea este o caracteristică de care poţi profita din plin pentru a trăi în prezent. Organizează o ieşire din oraş fără planuri prestabilite, de la serviciu, mergi direct la cofetăria preferată şi cumpără-ţi prăjitura preferată. Te invită un coleg la o cafea? Nu analiza motivele pentru care ţi-a făcut invitaţia. Profită de prezent şi ieşi cu el. Este singurul mod în care poţi fi fericită şi poţi preveni viitoarele regrete.