duminică, mai 2

botez si Capsa

doar ce m-am demachiat si am deschis calculatorul sa va povestesc... de fapt, sa notez in jurnalul meu trairile de azi. merita!
am fost la botezul a doua fetite gemene, minunate, frumoase si cuminti. eu sunt fascinata de astfel de evenimente (nuntile au inceput sa ma cam chinuie in schimb) si am mers cu o frecventa sporita. dar azi, am participat la o slujba asa cum se face, banuiesc. divina... simteai cum te patrunde fiecare cuvant, preotii aveau har. chiar mi-a placut! mi-am revazut colegi de la institut, care s-au bucurat sa ma vada. si eu care cred ca nu insemn nimic pentru nimeni. pana am gasit biserica (era un cartier necunoscut al Bucurestiului, dar linistit si cu multa verdeata Titan-Balta Alba) am ajuns la vreo doua si m-a impresionat numarul mare de familii tinere cu copii micuti la biserica. in timpul botezului, a venit o mamica cu un pusti de 3 ani, si imi spune: "ii place biserica foarte mult... ar vrea sa vina zilnic daca se poate". am gandit: "sunt sanse sa fie si generatii bune in viitor".
....
apoi, am ajuns la CAPSA, la aniversarea de 18 ani a unei eleve dragi mie! (din nou mi-am revazut colegi profesori... care s-au bucurat sa ma vada; am aflat ca sunt 'barfita".. ma intrebau daca am fost in Franta ca asa se vehicula... eoi, bione ca se stie de bine; ha ha ha).
Capsa... Calea Victoriei... istorie... eleganta... poveste... baluri...
am primit mape cu istoria locului....
a fost o dupa amiaza frumoasa.... am redescoperit locuri frumaose ale orasului meu natal... am mers pe jos si a fost placut....