duminică, aprilie 29

Eu şi elevii

Într-o zi,  o elevă îmi spune că doreşte să urmeze facultatea de medicină veterinară.
- Foarte bine. E minunat! Succes. Cred că am o carte despre medicină vetrinară. Ţi-o voi dărui, pentru a te stimula să nu te îndepărtezi de la visul tău.
- Mulţumesc doamna.

A trecut vacanţa. Mi-am amintit de promisiune. Am pus în geantă cartea şi i-am dăruit-o. Emoţia de pe chipul ei m-a impresionat.
- Doamna, dacă veţi avea nevoie de ea vreodată să-mi spuneţi. 
- Draga mea, este a ta. Să îţi urmezi visul! 
Chiar dacă aş urma o altă facultate, nu aş mai face nimic legat de biologie, chimie, fizică. Ar fi ceva ce mi-ar completa cultura artistică.... sau m-ar ajuta să-mi definesc personalitatea. Aş alege biodegradarea operelor de artă sau psihologia. Faptul că m-am transformat mult de-a lungul vieţii (de când am ascultat povestea fetiţei care a fost la un pas de a fi violată de unchiul ei la vârsta de 14 ani), că am avut multe hopuri pe care le-am depăşit, căam cunoscut oameni cu personalităţi diferite, cu frici şi minciuni de care le era greu să se debaraseze, toate acestea mă determină să scriu o carte cu subiect psihologic. Dacă timpul îmi va permite, o voi scrie până la finalul anului.
Am o perioadă de regăsire.... redefinire... dorinţe împlinite... oboseală sfâşietoare (ştiu că este din cauza emoţiilor  generate de evenimentele importante ce vor urma în următoarele 2 luni)... nou şi vechi.... lacrimi şi zâmbete...

Sâmbăta mea

Opresc ceasul, ştiind că e sâmbătă. Mă trezesc speriată, deoarece uitasem că am întâlnire de "afaceri" la 10.30, la librăria Bastilia. Ajung la 10.40. Linişte. Discut despre poveştile mele. O actriţă îmi spune că ştie poveştile mele de undeva.
- Poate de la radio Itsy Bitsy. 
- Da, de acolo. Eu te voi ajuta să îţi promovezi poveştile. Voi vorbi la şcoală la fiul meu despre ele.
- Mulţumesc.
Urmează un spectacol, o combinaţie de lectură şi teatru, având ca temă "ABC-ul bunelor maniere". Puţini copii astăzi. Păcat.... a fost atât de frumos! E soare şi frumos, ştiu, recunosc. Dar dimineaţa poate fi inclusă în program o activitate educaţional, apoi ieşiri la iarbă verde. 
Merg să returnez cărţile la biblioteca Meropolitană. Apoi mă pierd câteva minute printre rafturile unei librării. Îmi amintesc că nu am mâncat nimic şi ceasul indica orele 13. Cumpăr nişte rulouri cu caşcaval. A urmat workshop-ul despre "Inteligenţa emoţională", susţinut de o bună amică. M-am bucurat când am vazut-o. Este o tipă ambiţioasă, care ştie ce vrea, care munceşte foarte mult pentru visele ei. A fost o prezentare drăguţă, dat fiind faptul că era prima dată.

Lectură... greşeli repetate... şoapte... gânduri... muzică.... armonie şi echilibru...