sâmbătă, noiembrie 1

Despre simplitate…


“Dragelor (si dragule...),
Asa cum v-am promis in numarul de octombrie, o noua intilnire a Clubului de carte ELLE e pe cale sa se intimple. Si inca foarte repede. Mai multe amanunte aveti in invitatia atasata. Sper ca numele pe care le veti regasi pe invitatie sa fie un argument in plus pentru a ne onora cu prezenta :) Va asteptam cu drag (si nu uitati sa plecati din timp, caci traficul e infernal :))
Cu drag,
Mihaela SpineanuRedactor-sef AdjunctELLE Romania”

Pornind de la acest e-mail, am trait o seara de senzatie, o seara in care am invatat mai mult decat speram, o seara in care am inteles ca simplitatea este o conditie esentiala si extrem de importanta pentru frumusete.

Rochia neagra, mereu eleganta, te scoate din impas… O coafura simpla, modesta, copilaroasa – coada de cal- iti confera ceva deosebit: feminitate, inocenta, farmec – asta am invatat vazand-o pe Roxana Voloseniuc.

Am invatat ca oamenii destepti sunt modesti, “la vorba si la port”, astfel find evidentiate bunatatea, frumusetea spiritului (“Daca taceai filozof ramaneai”), bunul simt si, nu in ultimul rand, cei sapte ani de acasa.

De la scriitorul Douglas Kennedy, am invatat ca viata e viata, cu bune si cu rele, si-n America, si-n Franta…si-n Londra. Ca viata te palmuieste cand te astepti mai putin. Ca viata e “o farsa” asa cum scrie in romanul “Jocurile destinului”, discutat la clubul de carte ELLE.
Camelia Sucu a explicat ce inseamna NATUZZI pentru ea si cat de importanta este atmosfera pentru a trai clipe frumoase…lectura, muzica, grafica…poate si pictura.

Simona Kessler m-a invatat ca lectura trebuie simtita, traita…mi-a transmis dorinta de a ma transpune intotdeuna in pielea personajelor, de a participa la actiunile lor.

Magdalena Marculescu m-a invatat ca, uneori trebuie sa pleci departe, pentru a intelege ca poti citi aceleasi carti si acasa. Dar, consider ca percepi altfel cartea…cu mai mult “respect”.

Florin Iaru m-a invatat ca fiecare trebuie sa fie bun pe ceea ce face…el pe poezie, are stilul lui, Douglas Kennedy pe proza…are stilul lui: usor de citit. Conluzia mea: e important sa faci ceea ce iti place si mai ales sa faci bine.

Andreea Marin m-a invatat ce inseamna sa fi om si nu vedeta cu orice pret.

Si nu in ultimul rand, Mihaela Spineanu, m-a invat ce inseamna puterea unui zambet, o comunicare permanenta cu oamenii care iubesc cartea…dar si interrelationarea.

Mii de multumiri pentru o seara frumoasa, o seara importanta in evolutia mea ca om, dar mai ales ca femeie.