vineri, februarie 27

Zgaiba

Cunoasteti expresia "Se tine ca zgaiba de om"?
Fie ca:
-dragostea;
-sanatatea;
-aprecierea;
-bucuria;
-zambetul;
-prietenia;
-increderea;
-speranta;
-voia buna;
-sansa;
...sa se tina de voi toti, ca zgaiba de om.

Fabrica de ganduri

Gandesc, deci exist. Exist, deci gandesc.
Sunt surprinsa adesea privind in gol. "Dau un banut pentru gandurile tale"...spune cineva. "Ahh...sunt ale mele si sunt valoroase." Gandesc atat de mult, incat, daca mi-as deschide o fabrica de ganduri, chiar m-as imbogati.
Gandesc despre mine...despre actiunile mele asupra celorlalti...despre viata in general...despre sensul cuvintelor...despre parerea persoanei din fata mea vis-a-vis de mine...
O adevarata furtuna de ganduri in mintea mea. Sa vreau sa spun ce gandesc si nu ma pot decide asupra gandului pe care sa-l marturisesc. Si pana la urma...sunt ale mele!

Cuvinte

Am visat cuvinte...m-am trezit pronuntand "ANTISEMIT". Nu stiu de ce. Mi se pare ciudat. Mi-am gresit meseria. Trebuia sa lucrez in lumea cuvintelor.
Naiva...nimeni...nimic...sunt cuvinte ce ma caracterizeaza. Sunt o naiva, ca nimeni altcineva, care nu inseamna nimic.
Din cand in cand, cineva are nevoie de nimicul din mine. Poate sa ascult povesti. Ascult, cu multa rabdare, nu intrerup povestitorul. Poate unele lucruri imi sunt cunoscute...dar las omul sa-si spuna povestea. Nu pronunt cuvantul "stiu". Cine sunt eu? NIMIC. Un nimic nu are cum sa stie...
Ma intreb: nimic se poate transforma in ceva? Nimic poate vorbi despre viata? Nimic poate zambi? Daca da, zambetul sau inseamna ceva?