sâmbătă, februarie 7

Facebook - de CG



Facebook

de CG

Într-o zi am citit poezii cu facebook.
Am intrat în această lume,
A like-urilor.
Mă durea când nu le primeam
Şi am fost diagnosticată
Cu non liketioză.
Inima îmi bătea puternic,
Respiraţia mi se tăia
Când cineva mă ştergea din lista sa
Dar mai ales nu mă plăcea.
E rău? E bine?
Am pornit în lumea mare
Petrec timp printre oameni
Îngeri şi cărţi.
Când cineva se va bucura de zâmbetul meu
Îi voi oferi o îmbrăţişare.
Am oroare de like-uri.
Iau tratament cu bucurii şi rugi,
Poveşti scrise pe hârtie creponată
Şi  aşteptare.
Viaţa e în van...
Fără sens, fără culoare.
Dar... aştept un like... de vindecare.
Apoi mor liniştită.


Adameva - de Paul Goma

Datorita oamenilor ce apar in viata mea, descopar noi autori, noi melodii... si multe alte lucruri frumoase pentru suflet. 
(cand viata e atat de dura... cu atata suferinta, apreciez ca sunt sanatoasa si am norocul de a trai in liniste si bunastare).
Citate din "Adameva":

"Multe, mult am uitat - si fulgerator - in aceasta asteptare de plecare a trenului, asta insa, nu: daca acesttren porneste spre undeva, ajunge nicaieri, acolo unde nu-i nici durere, nici intristare, nici... Vorba sa fie daca-i nicaiei, aunci e nimica. Deci si niciodata..."

"Nu: nu m-as fi culcat cu ea. Singurul mijloc de a pastra pentru tine o femeie, viata-ntreaga - si dincolo de ea - e sa n-o fi avut cum se are o femeie". 

"Asa-i si cu prietenii: azi renunti la Popescu, mine renunta Ionescu la tine, poimaine se sparge bubu cu Vasilescu (nu mai putea dura!), dar cel mai mult si mai mult regreti despartirea de Constantinecu: dar daca nu se mai putea, asa. Cu varsta am obosit, nu mai poti cheltui putina energie ramasa cu idioteniile constantinesti..." (pana cand? ce am castigat eu ca am crezut in minciuni? timp pierdut... in care puteam fi implnita ca femeie... nu sa astept maaturizarea unui dobitoc).