duminică, februarie 10

Film - Inger sub acoperire :)

Seara cu zapada... frig... un vin fiert.placinta cu dovleac si film. Unul frumos... cu scriere.. povesti pentru copii si bineinteles un copil minunat. Am plecat cu lacrimi in ochi si sufletul ravasit... si imi doresc sa mor in somn... sa se termine cosmarul vietii mele nereusite... traite in zadar. 

Harrison Tyler (Dean Winters) este surprins intr-o buna zi de o intamplare pe care nu ar fi imaginat-o nici in scenariile stiintifico-fantastice pe care le scrie: fosta lui iubita, Melissa (Lorraine Ansell), ii face o vizita neasteptata si-i adreseaza o rugaminte si mai neasteptata: ii cere sa aiba grija de fiica ei, Jenny, timp de o luna. Dintr-un motiv pe care nici el nu-l intelege prea bine, Harrison accepta, iar din acel moment viata lui ia o intorsatura neasteptata. Studiind certificatul de nastere al fetitei, Harrison descopera cu stupoare ca in dreptul rubricii cu numele tatalui este trecut chiar el. Dupa mai multe investigatii, acesta afla ca intr-adevar, el este tatal biologic al fetitei, desi niciodata nu a banuit acest lucru.
Harrison se lupta in instanta pentru custodia fiicei sale, dar bineinteles ca pierde procesul. Miscata de sentimentele fostului ei iubit fata de Jenny, Melissa ajunge la concluzia ca locul fetitei este alaturi de tatal ei. Ceea ce nu inseamna o reconciliere a Melissei cu Harrison, pentru ca Jenny observa ca proaspatul tatic este foarte apropiat de vecina lui, Holly. Astfel, pentru ca noua familie sa fie completa, nu mai lipseste decat ca Harrison sa o ceara in casatorie pe frumoasa Holly.

Lecturi in forta

Dupa amiaza tocmai buna pentru leneveala... Am citit acatistul Sf. Efrrem cel Nou si pe al Sf. Mucenic Fanurie. Starea de rau mi s-a mai domolit.
Aveam inceputa cartea "La taifas" de Aurora Liiceanu, ed. Polirom. Imi place stilul dansei de a scrie. Am descoperit povesti in care apare experienta dansei d eviata, a prietenelor. Am invatat dspre frumusete, diferent de varsta intr-o relatie, prietenie, casatorie, legatura prea stransa intre mame si baieti, importanta unor carti... de ex.Henry Miller "Sexus" si Paul Valery "Viata este o poveste".
Apoi... am atipit.... 
Pe la 22. 30 amdescoperit ca nu pot dormi.... 
Luasem de la Humanitas din Sibiu - ce vanzator dragut si bine documentat am intalnit acolo - "Copilul lui Noe" de Erich-Emmanuel Schmitt. Am aflat cum sta treaba cu evreii si crestinii... ce inseamna (nu prea eram lamurita, hahahah) cum este cu circumcizia la baieti si rolul ei (de a ramane curati dupa ce urineaza), faptul ca la ei credinta pune accent pe respect, iar la crestini pe iubire... transmiterea afacerilor din tata in fiu... o carte despre alegeri.. despre lupta intre Palestina si Israel... impresionanta carte. Are 182 de pagini, se citeste rapid. V-o recomand. Ca orice este scris de Schmitt. :)
Duminica spornica la citit. :)

Zambete, bucurii si imbratisari cu prietenie.