vineri, noiembrie 5

plictisitor...

e o postare plictisitoare... o puteti ignora. chiar va rog! eu o folosesc ca terapie!
elevii au devenit foarte violenti. par a fi CATWOMAN sau un personaj cu puteri paranormale. pana si bodyguard-ul ma asteapta sa imi disciplinez elevii. e peste puterile mele! sunt om... sensibil si nu suport mitocania.

scrisesem candva despre un baietel caruia i-am confiscat un catelus de plus. ieri, cu mana pe sus, ma striga: "Mama! Mama!" m-am pierdut pentru o fractiune de secunda... colega de banca l-a "trezit din visare"... el si-a cerut scuze. cuvintele mi-au ramas acolo, undeva in memorie, dar mai ales in suflet. [in imaginatia mea bogata, ma gandeam: "oare voi fi mama de baiat?"]

si azi... o colega imi spune: "copiii tai au evoluat. au inceput sa invete. stiu ca majoritatea te supara si voiam sa te bucuri de ceilalti, macar putin." "multumesc!" am zambit si am oftat. as vrea sa realizeze ca invata pentru binele lor. la dirigentie chiar am abordat tema: "cum si de ce invatam?' mi-au povestit ca invata pentru a ajunge cineva in viata.... nu stiu ce sa mai zic. fara ajutorul parintilor nu pot face prea mult. mi s-a cerut sa stau cu ei si alte ore unde sunt indisciplinati. nu pot face asta! oricum nu s-ar rezolva nimic!

nu mai am energie sa ma lupt cu rautatea din ei. ieri, dupa ore, s-au batut. l-am mustrat pe bataus, iar replica lui a fost: "doamna, dar sunt in afara scolii!" ce bune erau scolile de corectie! ce as curata scolile de analafabeti si golani! unde esti tu Tepes Doamne... :) [asta in lipsa de inspiratie..]

da.... sunt suparata pe sistem.... pe faptul ca "educ" copii care nu stiu sa scrie... in clasa a V-a... :((

un gand


Gândul pozitiv al zilei:

Aleg să nu mai conjug atât de mult verbul a avea şi să-mi încep ziua cu verbul a fi: Azi sunt fericit!

Ce viseaza pruncul Iisus?

de sus, o raza de soare face slalom printre case si descopera oameni cu preocupari din cele mai diverse. Iisus foloseste fascicolul lumios - ca raza unui reflector - pentru a ajunge la copiii ce se harjonesc cu o minge uzata, ale carei culori abia se mai disting. O va preschimba intr-una noua! Oare oamenii se mai gandesc la El? de cand nu a mai transformat apa in vin, parca nu mai este asa vizitat in lacasul sfant. o femeie priveste spre cautandu-l cu lacrimi in ochii sai mari, blanzi, frumosi, graitori. Mesajul transmis: "Am ochi asemanatori cu ai Fiului Tau, Doamne! Am nevoie de tine, acum si intotdeauna".