sâmbătă, aprilie 21

De ieri... :) şi de prin Franţa

Dimineaţă, la cafea citesc "Strategiile samurailor - Cele 42 de secrete din cartea celor cinci cercuri de Musashi" de Boze Lafayette de Mente. Zâmbesc... deci, francez. 
Scriu o poveste personalizată şi o expediez. 
Merg să-mi fac rezolv una alta... şi constat că aşa a trecut vacanţa. Uff.... ce păcat.... :)
După amiază, se anunţă ploi. Cu zâmbetul la purtător, voie bună şi speranţă - că nu voi fi udată - plec în centrul capitalei. Şi nimeresc... pe strada Franceză. Şi mă opresc la terasa "La bonne bouche". Citesc meniul... observ creme broulee. Îmi amintesc că citisem în "Albastru pur" că înseamnă cremă de zahăr ars.  Începuse ploaia. Vorbele curgeau sau alunecau... prin zâmbete. Într-un moment de tăcere - cred - apare soarele. Pornim în promenadă.... 
Pe seară, încep lectura cărţii cumpărate acum câteva luni bune "Fiecare pacient spune o poveste - Enigme şi arta de a formula diagnostice" de Lisa Sanders, editura TREI. Nu credeam că va fi atât de captivantă. Curajul autoarei de a urma la o anumită vârstă facultatea de medicină, numai pentru pasiunea de a descoperi "povestea diagnosticelor", m-a impresionat. Am aflat că e atât de important ca medicii să asculte pacientul. Pentru stabilirea diagnosticului e important ca  viaţa ta să fie ascultată. Au fost făcute studii care au arătat că medicii nu ascultă pacientul decât foarte puţin... câteva minute. 
am uitat să menţionez că mi-am făcut analizele azi... hahaha. De ce? Cu ocazia sărbătorilor pascale, am fost sunată de colege (prietene) din liceu, facultate... iar întrebarea care mă "ucide" încet încet, a fost: "vreo criza biliară ceva? cu durerile de cap cum stai?". Aoleuuuuu... oamenii ăştia.... dacă ţi-e prea bine, nu-i de bine. Devii plictisitor. E important să te vaieţi, să plângi, să te cramponezi. Le-am anunţat că voi da de ştire când îmi va fi rău.... deşi nu.mi doresc... ducă-se departe, în deşert bolile şi răutatea tuturor.

Cam asta.... despre ieri...

Azi e soare... sâmbătă.... şi există multe motive să fiu veselă şi fericită.... :) [ ceea ce vă doresc şi vouă].