marți, mai 8

Poze de ziua mea 5 mai 2012


Eu azi

Nu am putut dormi nici macar o jumatate de ora. Am citit.... m-am intors de pe o parte pe alta... am numarat oi - stiam tehnica din "Cipi, acest pitic urias" ( carte draga a copilariei) - am ascultat cantecul cocosilor la 4 dimineata. Ma gandeam ai cui sunt... dar de adormit nu am putut adormi.

Am avut inspectie.... si a fost bine. Copiii au fost draguti, cooperanti. O eleva la sfarsitul orei imi sopteste:
-Buna ziua si mult succes, doamna.
 Emotiile au fost ingrozitoare.Am stresat pana si trecatorii. Eu care eram un zambet, si priveam oamenii, am mers posaca, cu lacrimi in ochi.

Am primit un colet prin prioripost, de la Cluj. O carte - "Jurnalul Annei Frank" - si ciocolata. Domnul imi cere un pahar cu apa rece. 
- Nu am apa rece, dar am niste suc.
- Oooo.... Timbarck... bun.... Sa fie primit. 
 Mie imi era teama ca vede ca mi-a experat buletinul.
Cand m-am hotarat sa merg si eu maine sa-mi fac buletinul in regim de urgenta, mi s-a spus ca nu se poate ca e nebunie in oras cu Liga Campionilor sau ce o mai fi...
Asa ca pana luni, stau tot cu buletinul meu tineresc. :)

Maine merg AICI:

Buna tuturor,

Va asteptam la ultimele doua piese din cadrul Luna Scrie despre Tine

Miercuri 9 mai ora 19:00 si joi 10 mai ora 18:00 la Spatiul Platforma (Anexa MNAC)- (Calea Mosilor 62-68, etaj 1), va invitam la ultimele doua piese scrise in cadrul atelierului Scrie despre Tine, care vor fi citite in spectacole lectura. Cele doua texte sunt scrise de Andreea Lupu si Cosmin Briciu, ca urmare a unui demers antropologic inceput in 2010.

”Scriedespretine a venit cu totul neasteptat. Spre finalul toamnei 2010 lucram impreuna cu prietenul si sociologul Briciu la un documentar despre oamenii de varsta noastra, cercetam ceea ce am numit “starea de piua” – incapacitatea de a actiona, de a se responsabiliza a multora dintre noi. Cautand instrumente de investigare, am ajuns la piesa Ich Clown a Verei si a lui Sorin. Si dupa, am fost suficient de curiosi cat sa ajungem si la primul atelier. Si la al doilea. Si pe urma totul a venit firesc. ”(Andreea Lupu)

”Io te-am făcut, io te omor” si ”La bucatarie si la mare” sunt doua povesti bazate pe experiente personale, care trateaza temele generatiei in ”starea de piua”.

In ”Io te-am facut, io te omor” vedem povestea lui Flori, urmarita de-a lungul existentei sale de vorbele si reactiile tatalui, care puncteaza mereu ca Flori nu e ce trebuie. Ca orice parinte care e depasit de problemele unei generatii pe care nu o intelege, tatal devine o autoritate cu cat mai dezorientata cu atat mai apasatoare, care face uz de forta de fiecare data cand nu e capabil sa accepte alegerile fiicei -”Cat o sa mai faci asta Flori, ca trece viata pe langa tine? Ce dracului faci? Trezeste-te Flori, uita-te la tine, ca nu mai ai 20 de ani. Ce astepti?? Iubire ca la 20 de ani? Iluzii tata. Uita-te la mine si la ma-ta. Crezi ca io am fost fericit, zi! Tu ai fost fericirea mea tata, si tu ce faci? Te pierzi in Bucurestiu’ ala ca nici nu stiu unde stai. Ca esti nebuna. Nebuna. Si nu ma asculti. Cand o sa fim o familie flori, zi. Vreau sa vii sa stam de vorba, sa-ti spun de viata, tata. Ca viata nu-i asa cum crezi tu. Viata trece pe langa tine si nici n-o vezi ma Floricico, si io o sa mor. Si ma-ta.” (in distributie- Andreea Bibiri, Cristian Iacob, Tudor Istodor, Ilinca Harnut).

In ”La bucatarie si la mare” vedem cuplul Rares si Andreea intre aceste doua spatii in care isi consuma relatia pana la epuizare- bucataria, refugiu social si marea, spatiu al dinamitarii relatiilor, constructiilor si iluziilor. Rares si Andreea sunt singuri la parinti si sunt impreuna de foarte tineri. Sunt fericiti impreuna sau mai degraba nu pot unul fara altul. Rares si Andreea nu mai au nevoie de nimeni altcineva. Incearca orice impreuna. Isi promit ca nu vor deveni niciodata ca parintii lor. Nu se vor blaza. Relatia, un fel de reper de stabilitate si pentru prietenii lor, devine o constructie mai mare decat ei. Rares si Andreea privesc constructia asta cum se clatina si cum cade, incet, sub ochii lor. (In distributie: Andi Vasluianu, Ioana Flora, Ilinca Harnut)

Mai multe detalii despre cele doua lecturi si fragmente de text la


Pe langa cele doua lecturi, echipa Scrie despre tine va asteapta marti 8 mai ora 20:00 la Londophone, unde puteti vedea spectacolul ”Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie”, un spectacol de Vera Ion, bazat, ca si celelalte piese din cadrul atelierului, pe fapte si intamplari reale. Mai multe detalii despre acest spectacol aici


Scrie despre tine” este un atelier de dramaturgie in care participantii dezvolta piese de teatru pornind de la povesti si experiențe personale.  Va invitam la evenimentele din cadrul ”Luna Scrie despre tine” pentru a vedea primele texte generate in acest atelier- 8 spectacole lectura, doua productii independente de teatru si un workshop deschis.

Va atasam si o harta cu spatiul.

PS- piesa de joi, chiar daca e programata la 6, va incepe pe la un 6 jumate ca sa poata toata lumea ajunge

Cu mult drag,
Vera si Sorin

SAU AICI: 

Ma mai gandesc... 

Voi ce ati alege? Merge cineva cu mine? Va roooooooooooooooooooooooooooooooog!