luni, aprilie 4

Donatie pentru Japonia


mai multe detalii AICI

Lecturi

In ultimele saptamani, am citit destul de mult. Puteam si mai mult, dar asta e.

Ultima carte, "Podul suspendat" de Suzana Deac este o colectie de povesti in care am descoperit trairi exprimate atat de metaforic, incat batistele mi-au fost mereu la indemana.
Citate ce m-au impresionat:

"Cum este dragostea?
- O muzica venita sa umple peretii, sa inunde pieptul, sa ingenuncheze gandul, sa inalte spiritul... o melodie care se infiltreaza pe neobservate in reactiile chimice ale organismului, de-ti vine sa strigi in sfarsit: stiu ce este fericirea!"


"Despre culori:
-Dar oamenii pot fi si rai?
-Si inca cum... culoarea neagra e simbolul lor, tot ce e trist, revoltator si rau, e negru... mana care te iubeste, apoi te loveste este neagra... intentia care te poarta in brate, apoi te alunga - este rupta din culoarea neagra. Marea, care te iubeste la inceput, apoi te tradeaza este neagra. Umbra care te urmareste, strigoii, serpii si rechinii au culori mascate, dar vin din intuneric. Cuvintele rele si grele vin tot de acolo si sunt negre... ele intuneca si pe cel care le primeste, dar si pe cel care le emite".

"Invingatorul este intotdeauna singur" de Paulo Coelho... primita de sora mea, am rasfoit-o intai, apoi am citit-o pana la final. Descrie excat viata traita de noi.... alegatura dupa bani, lipsa de timp si atentie intr-o relatie. Divorturi. Crime. Frumusetea care se cumpara pe bani grei - luea modei si a filmului. In final, concluzia este ca "invingatorul nu este niciodata singur, fiind vegheat de ingerul azitor".

"Viata lui Kostas Venetis" de Octavian Soviany... o carte in care Dumnezeu, calugarii, istoria, sexualitatea se impletesc "fascinant" datorita limbajului cursiv. Cand am citit autograful... "o carte pacatoasa si un gand bun", am crezut ca este o gluma. Insa, jur ca nu am citit niciodata ceva mai excitant, si mai detaliat descris.