marți, februarie 26

A doua recenzie vALLuntar - Uratii de Dorin Cozan

Imi place sa contribui la lucruri frumoase... la plantarea de copaci (ca biolog)... la promovarea si la indragostirea de carti si de lectura (ca intelectual si profesor, pe alocuri ca om care cocheteaza cu scrisul).
Campania vALLuntar 2 a venit la fix pentru a imi implini dorintele... :)
A doua carte primitapentru recenzie este "Uratii" de Dorin Cozan. Cuprinde povesti ce se desfasoara in satul Dumbrava... in frumoasa Moldova. Cu toate ca dialectul este vechi...genul Ion Creanga, povestile au haz. Imi amintesc de copilarie... cand mergeam la bunicii din zona Moldovei. Intr-adevar limba moldovenilor mi se pare grea...mai ceva decat chineza, dar au haz. Natura a fost darnica in aceea zona. Uratii sunt oamenii simpli d epe acele meleaguri.
M-a amuzat teribil povestea "Toamna" (compunere) pagina 31... Am ras cu lacrimi. Un copil care scrie o compunere... se impotmoleste la pluralul cuvantului cravata. Isi intreaba tatal. Acesta il paseaza mamei, care nu e acasa... si umorul curge. :)
Cei care sunt obisnuiti cu graiul moldovenesc, vor sorbi cu drag si dor cartea. :) 
Multumesc din suflet editurii ALL pentru ca mi-a facilitat bucuria de a citi doua carti minunate... la alegere. Am invatat ca este important si util sa circule cartile. Voi alica cu drag acest exercitiu. Bine, la noi se va "fura" acea carte... dar nu mai conteaza. Undeva, se va opri si va fi lecturata. Sper... :) 
Detalii despre campanie dand click pe punctul de mai jos: