luni, octombrie 22

Filme

In ultima saptamana, am vizionat doua filme.
"Panica pe Wall Street"... despre caderea bursiera din 2009... valoarea banilor pentru diferite persoane, la diferite varste... manipulare...risc.... etc. (cu Demi Moore). 
Aseara am vizionat "Culoarea minciunii" cu Anthony Hopkins, Nicole Kidman... un barbat de culoare, boxer si profesor universitar de limba si literatura clasica, pronunta cuvantul "stafii" laadresa unor studenti care nu veneau la cursuri. Acestia fiind de culoare, il reclama pentru rasism. profesorul isi da demisia. Acasa, prin comportament verbal, isi omoara sotia datorita tensiunii. 
Se indragosteste de o femeie tanara, 34 de ani, cu probleme - sotul violent, moartea celor doi copii, o tulburase - si acestia ii povesteste faptul ca el este de fapt nascut intr-o familie de negri, ca si-a renegat familia din cauza aceasta.
In paralel, spune intreaga viata unui scriitor ce ajunsese in pana de idei,intrase in acel blocaj scriitoricesc.
Filmul este psihologic, fin, de vizionat...

Perfectionare finalizata

Am finalizat cursul de competente. Vorba vine. Avem de invatat si de facut o mini lucrare pe care le vom sustine intr-o zi de duminica... curand. :)
Ieri am avut pedagogie, si am discutat despre conflict. Am aflat din experienta colegilor despre diverse tipuri de conflicte, si culmea, majoritatea pornite de la parinti. Ar fi minunat daca s-ar crea o relatie foarte buna profesor-parinte, si astfel cu siguranta copiii ar fi mai perfermonati, mai stapani pe ei. :)
Am discutat despre efectele - pozotive si negative - pedepsei. :)
Am invatat mult in acest curs. Unele exercitii si liucruri le descoperisem pe propria-mi piele, altele le invatasem la diverse cursuri de dezvoltare persoanala (m-am felicitat pentru ca am investit in mine).
Sper sa devin un profesor model... bineinteles peste ani.
Momentan... mi-as dori un an de concediu... :)