marți, septembrie 6

Lansare carte "Viata si muzica lui George Enescu"

Editura Humanitas lansează "George Enescu. Viața și opera"

Istoric, filozof și jurnalist, Noel Malcom este cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu.
Editura Humanitas va lansa, mâine, la Librăria Humanitas Kretzulescu, începând cu ora 18.00, volumul "George Enescu. Viața și opera", al autorului britanic Noel Malcom.
În cadrul evenimentului vor vorbi muzicologul Laura Manolache, compozitorul Dan Dediu, violonistul Gabriel Croitoru și Vlad Zografi, dramaturg și editor Humanitas. În plus, violonistul Vlad Stănculeasa va susține un mini-recital.
Istoric, filozof și jurnalist, Noel Malcom este cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu.

Superba carte.... bine scrisa, lejer, curgator. Angajatii librariei Kretzulescu ne-au servit cu vin rosu. 
 
Vlad Zografi,un om pasionat de muzica, a vorbit foarte frumos, modest despre colectia CONTRAPUNCT, despre muzicieni  - "Viata lui Schubert"; "1791, ultimul an din viata lui Mozart".

Domnul Dan Dediu, un om pasionat, a exprimat dorinta de a fi scrisa o astfel de carte si despre Eminescu sau Caragiale. la magazinul Muzica nu exista decat doua partituri ale lui George Enescu. Nu s-a mai tiparit nimic din 1957. 

Dna Laura Manolache, director a Muzeului George Enescu a vorbit foarte frumos despre omul si geniul Enescu. 
 
Vlad Stanculeasa, un tanar frumos, ne-a delectat cu "Lautar" lavioara ce a apartinut lui Enescu. MINUNAT. O seara magnifica... de toamna in plin festival George Enescu. 

Interesant este cum alti oameni, din alte locuri si cu alte culturi sunt fascinati de tara noastra, de oamenii de cultura pe care i-am avut si inca mai avem, doar ca nu sunt descoperiti, nu sunt lasati sa se afirme.

Vreau....cu fiecare minut ce trece tot mai mult imi doresc, ard de nerabdare sa evadez din aceasta tara.... nu o mai suport. Am primit un mail din Canada de la o revista interesata de un articol de-al meu din teza de doctorat. Doamne sa termin o data si cu asta -altii vad ca apreciaza numai profa mea zice ca nu e ok - si plec... e necesar sa plec.... :)

Vise tangibile.... atingeri



Mangaieri ce se intiparesc adanc in fiecare celula epiteliala, in fiecare neuron care transmite mesajul spre zona din creier.

E frumos cand e frumos.... 

Cu toate acestea te intrebi de ce nu pana la final. Sau oare va continua acest vis real si binecuvantat? Da, sunt sigura, dar am inteles ca este nevoie sa mai cresc putin intelectual. Inca un pas, inca o lectie, hai poate doua. Este vorba de cariera mea. Voi reusi sa devin scriitoare internationala, sau de ce nu, cercetator la un renumit institut sau poate un profesor vesel si util. 

Cum este sa ti se implineasca vise, dorinte?! Este MINUNAT.... si ma amuza teribil cand observ ca se poate.

DA, AM INTELES CA POT SI MA PREGATESC SA PORNESC SPRE DEPARTE, PENTRU A FI SURSA DE BUCURIE, IMPLINIRI, FERICIRE, VENIT pentru toti cei dragi.

Este o calatorie eu cu mine spre teluri inalte, dar tangibile si atat de folositoare pentru foarte multi oameni. NU fac nimic pentru mine. NU. Stiu ca acest nou drum, tel, dorinta arzatoare ce ma chinuie, este utila pentru umanitate. Sa vedem.