sâmbătă, iulie 3

povesti de viata...


am întâlnit în această săptămână, o femeie cu bucle aurii şi ochi strălucitori. îmi plac oamenii frumoşi, dar ea era specială. parcă era de pe altă Planetă. eu, atrag oameni. prin urmare, ea s-a aşezat lângă mine şi m-a întrebat ceva. răspund cu zâmbetu-mi caracteristic. ea, se confesează. după o căsătorie de 5 ani, soţul o părăseşte. rămăsese însărcinată şi n-a avut curajul să-şi crească singură pruncul. a făcut întrerupere de sarcină. mă întreb: cum poate cineva să lase o astfe l de femeie? viaţa... cu bune şi cu rele.

*
şi eu care cred că sunt cea mai oropsită!

*
o bună prietenă, întâlneşte un băiat mulatru. el o place la nebunie. ea se fereşte, căci ştie că gura lumii e slobodă. ea, poetă, îi dă cartea ei de debut şi se pregăteşte să îi scrie dedicaţie. el, o roagă: "scrie, pentru viitorul meu soţ, cu dragoste". ea râde cu o poftă molipsitoare şi refuză." "nu pot scrie asta. ştii, lucrurile scrise se îndeplinesc". "păi asta şi vreau, oricum te voi cere de soţie. chiar, vrei să fii soţia mea?" "nu", răspunde ea, şi scrie, între ghilimele, "pentru viitorul meu soţ, cu mult drag". peste câteva zile, merg în parc. el, se aşează în genunchi şi o cere în căsătorie. ea îi spune să se ridice, căci oamenii se uită ca la circ. "bine, e a doua oara cand te cer, a treia oara nu mai procedez astfel". el, ii recita poezii din Toparceanu. ea se amuza copios si este fericita. oare ce se va intampla cu aceasta prietenie?
*
ieri, o doamna imi spune:" salutari mamei si felicitari ca are o asemenea fata". "multumesc", raspund politicos. stiu ca mama nu ma apreciaza. m-am obisnuit cu replicile ei rautacioase, cu nemultumirile ei permanente. incerc sa fac lucruri minunate, pe ascuns, si sa o surprind. incerc sa ii demonstrez ca pot...
mi-e greu... am nevoie de incurajari, am nevoie de dragoste si de mangaieri, de sustinere si voie buna. am obosit doar sa mi se ceara, spunandu-mi: POTI! da pot... si daca pot, chiar nu merit putin rasfat, atentie si imbratisari cu dragoste?!
cu lacrimi in ochi - pentru relaxare si eliberare a dorului de Dragoste - ma intorc la lectura romanului in care ma regasesc, a carui poveste sper din suflet sa o traiesc in curand...
*
fie ca povestile voastre, sa fie cu happy end... si extrem de colorate...