duminică, februarie 16

"Primul an de casnicie" - film HBO

Un scriitor si o tanara frumoasa, desteapta, care lucreaza intr-o companie de publicitate... se casatoresc dupa cateva luni de prietenie.
Apropiatii nu le dau mai mult de un an impreuna.
Dupa 9 luni de casnicie... apar diferentele... de placeri... de vocabular... si alte mici sicane. Merg la un consilier de familie, care ea insasi avea o casnicie cu probleme de comunicare.
Nat... se indragosteste de un partener de afaceri... foarte elegant... frumos... sarmant... zambitor... cu bani.. pe numele sau Guy.
Josh... sotul ei, constata ca are tot mai multe in comun cu fosta lui prietena, Chloe, care plecase in Africa, stiind ca sunt prea tineri pentru a lua o decizie de a se casatori. 
In final, in ziua in care prietenii le pregatisera o petrecere de sarbatorire a primului an de casatorie, Nat si Josh, isi cer divortul. Fiecare este bucuros si usurat ca si-a primit libertatea. 
Nat si Guy... Josh si Chloe isi refac vietile....
Este important sa stii cand sa spui stop. Este ideal sa iti alegi partenerul de viata cat mai aproape de stilul tau de viata... de pasiunile tale... altfel, oricat ai incerca, vei claca la un moment dat, vei fi frustrat... vei suferi... nu vei mai fi tu. O VIATA AI! MERITA SA O TRAIESTI IN LINISTE, PACE, ARMONIE, CU TINE SI CU CEILALTI!

Mic dejun

A fost unul din cele mai frumoase dejunuri pentru mine...
Paine delicioasa facuta in casa... branza... gem... si cafea...Aproape frantuzesc!
Chiar daca stiu ca totul este o joaca... (ca in copilarie jocul "de-a mama si de-a tata")... o accept pentru moment... cu toate ca sunt foarte constienta de faptul ca gresesc. 
nesiguranta imi da tarcoale.... dar, vorbind cu o colega de-a mea (ieri, in timp ce supravegheam la olimpiada de istorie)... am realizat ca este foarte important sa fiu eu sigura pe mine (mai am de lucrat putin la capitolul sofat) si atat. Daca nu va fi sa ma casatoresc si sa am copiii mei... (desi imi voi strange bani pentru fertilizare in vitro - caci tot dau de barbati fricosi... care controleaza totul in momentele de intimitate)... stiu ca voi avea o viata frumoasa... cu multe calatorii si realizari personale (chiar daca ma lupt enorm pentru a le implini). 

Acul cumetrei Gurton - Teatrul Masca

Din nou teatru... o piesa vesela... interactiva... muzicala si in versuri... (eu tocmai ce le-am predat copiilor la atelierul de scriere creativa despre povestile cu rima)... in care Dicken... mare farseor si barfitor...strica relatiile dintre vecini. Cumatra Gurton (Olga Mateescu) si-a pierdut acul... "frumos, lung si drept"... da vina pe slujnica.. apoi pe sotul Hogge (Mihai Malaimare)... apoi apare in peisaj Dicken care presara barfa... cum ca acul l-a ridicat vecina... Incep blestemele si dandanalele... 
Este o piesa minunata... care va descreteste fruntile... va ofera lectia "nu barfi.. nu duce vorba... deoarece se va isca un mare taraboi". 
Mergeti la teatru... este o evadare din viata aceasta incrancenata... nedreapta.. frustranta. 
Teatrul Masca ofera reducere celor care locuiesc in zona teatrului si vine cu tot felul de oferte tentante. 
Eu sunt fascinata de costumele actorilor... si de muzica.
Recomand cu bucurie piesele: "Flecarelile femeilor"... "CAFENEAUA"... "SLUGA LA DOI STAPANI"... "NEGUTATOAREA DIN VENETIA"... "CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI".... "COMEDIA ERORILOR" si nu numai...