luni, mai 21

Primit pe mail...:)

"Am comis cel mai grav din pacatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit", spunea Jorge Luis Borges. Tu cum stai la acest capitol? Esti fericit cu ceea ce ai sau tanjesti mereu dupa mai mult si nu iti gasesti niciodata linistea? Iata 10 lucruri care te poti impiedica sa fii cu adevarat fericit.

 

1. Sa crezi in perfectiune – perfectiunea nu exista. Renunta la acest concept, doar astfel te poti bucura cu adevarat de viata.

 

2. Sa astepti momentul potrivit – daca astepti de mult timp sa faci ceva, dar ai tendinta sa amani acel lucru la nesfarsit, nu vei reusi niciodata. Momentul oportun este chiar acum, nu are rost sa mai pierzi timpul.

 

3. Sa ramai blocat in trecut – daca nu poti trece peste trecut, vei ramane in trecut. Viata este o succesiune de momente, bune si rele, asadar nu ramane blocat pe anumite aspecte negative din trecut. Mergi mai departe, cu privirea sus si cu speranta intr-un viitor mai bun.

 

4. Sa nu fii sincer cu tine – daca nici tu nu esti sincer cu tine, nici ceilalti nu vor fi. Recunoaste-ti atat punctele forte, cat si slabiciunile si, cel mai important, recunoaste-ti greselile.

 

5. Sa pierzi vremea in compania oamenilor nepotriviti – oamenii negativisti, care nu fac altceva decat sa se planga si se victimizeze te vor stoarce si pe tine de energie si in curand vei ajunge ca ei. Renunta la astfel de oameni cat mai repede, iar daca nu poti sa ii indepartezi complet din viata, evita pe cat posibil sa petreci timp indelungat cu ei.

 

6. Sa nu iti asumi riscuri – nimic in viata nu e sigur. Asuma-ti mai multe riscuri, iesi cat mai des din zona ta de confort, doar asa te poti bucura cu adevarat de viata. Si nu uita: cine nu risca, nu castiga!

 

7. Sa nu te bucuri de lucrurile simple – opreste-te din cand in cand din activitatea zilnica si alege sa te bucuri de lucrurile simple. Doar acelea conteaza cu adevarat.

 

8. Sa renunti prea usor – daca ai dat gres odata, incearca din nou. Chiar daca vei esua iarasi, macar ai incercat si cu siguranta ai invatat multe pe parcurs.

 

9. Sa dai vina pe ceilalti – renunta a mai da vina pe ceilalti pentru nemultumirile si neajunsurile tale. Doar tu ai control asupra vietii tale, deci doar tu poti fi tras la raspundere.

 

10. Sa te compari mereu cu altii – este bine sa fii motivat de succesul altora, insa nu trebuie ca aceste comparatii sa preia controlul asupra vietii tale. Incearca mereu sa devii mai bun si sa te intreci pe tine insuti, nu pe ceilalti. Doar asa vei fi fericit.Calculul contributiilor sociale in cazul angajarii persoanelor din alte orase

 

Niciun comentariu: