luni, septembrie 13

prima zi de scoala


A SUNAT CLOPOTELUL! Copiii s-au adunat cu mic cu mare la careu. Dascalii si-au luat elevii si i-au dus in clase.
a fost un inceput minunat!
dis de dimineata, am primit mailuri, telefoane, mesaje sa mi se ureze putere si sanatate si un an scolar cu bucurii. sper sa fie de bine... si sa am rezultate si zambete la final.
am fost asaltata de elevi inca de pe aleea din fata scolii:- "Dna, v-ati vopsit! Va sta bine!" si de parinti, care mi-au zambit si mi-au spus: "Sunteti atat de tanara!" [va spun un secret: am aceeasi varsta cu multi dintre ei... imi este si rusine caci ei au copii asa mari, iar eu... o biata profesoara, singura]
dupa o ora, elevii deja obosisera, voiau acasa, sa manance si sa se joace, clar!
"dna, ne veti duce la teatru?"
"da, dar cu o conditie: sa fiti cuminti! vreau sa ajungem si la Antipa. totul depinde de voi."
"dna, ne veti fi diriginta si la anul?"
ei vor mereu sa se asigure. sa se simta protejati si iubiti.
"da, va voi fi".
un repetent, mi-a spus ca lui nu-i place nimic la scoala, ca el are alergie. i-am zis ca se vindeca.
"vom descoperi impreuna ceva care sa iti placa".

flori, emotii, fise despre elevi - care ma vor ajuta sa le fac surprize de zilele lor de nastere, de Craciun si 1 iunie - tabele, catalog... responsabilitate, sedinta cu parintii... sper sa am forta sa le duc cu bine pana la final...

eu voi fi ministru al Educatiei

ha ha ha! sa nu citeasca dnul Funeriu... sa faca vreo depresie, acum de inceput de an scolar. il mai las putin in post!

ieri, o colega m-a rugat sa o ajut sa scrie discursul pentru deschiderea noului an scolar de la scoala unde preda. m-am amuzat, caci ea preda limba si literatura romana., dar cica as avea talent. Multumesc! mergand pe principiul "doua capete fac mai mult decat unul", am dat ghes invitatiei. tot scriind eu entuziasmata si tipic mie, optimista, ii spun: "parca as fi secretara dnului Funeriu!". si am inceput sa radem!

multumesc tuturor celor care mi-au trimis urari pentru noul an scolar. ma simt onorata si promit ca voi face tot ce-mi sta in puteri sa educ frumos si corect elevii care-mi sunt incredintati, sa le fiu alaturi, sa construim lucruri minunate impreuna (ma conformez declaratiei dnului Basescu: "invatamantul sa fie creativ si inovator"; si as continua: "si daca imi iese, ce-mi dai?" - ha ha ha). este un an cu emotii si cu nou. voi preda o materie noua!

dupa ce am finalizat discursul, ma tot gandeam cum ar fi si ce as face daca as fi ministru al MECTS. Educata sunt si educatie dau, cercetator am fost, tanara sunt (la limita, dar sunt) si sportiva am fost, sunt si ma mai fac. doctorat finalizez si eu. cred ca dansul are pe biochimie... pe aproape. ha haha. taman buna sa fiu acolo. lasand gluma la o parte, consider ca acolo trebuie sa fie un om care stie ce inseamna munca la catedra in scolile din Romania.

iata si partea mea de discurs... sa va amuzati:

Dragi elevi, parinti, bunici si stimati colegi,

Cu emotie ne adunam azi pentru un nou inceput. Chiar daca este 13 septembrie, speram din tot sufletul sa fie un an de bun augur, sa avem putere si vointa sa depasim obstacole, sa ne ridicam la nivelul cerintelor – elevii ale dascalilor, educatorii ale inspectoratelor si ministerelor – sa ne implinim vise si sa atingem teluri. Sa ne demonstram in fiecare zi ca suntem mai buni. Sa ne implicam cu hotarare si pasiune in diferite proiecte. Sa facem din scoala un hobby, o pasiune, ar fi ideal, dar nu vreau sa par visatoare. (? suna pueril si neprofesional).

Vreau sa urez “Bine ati venit!” bobocilor de clasa intai. Suntem mandri ca ati ales aceasta scoala si va dorim succes si rezultate minunate!

As dori ca anul acesta sa se diminueze conflictele intre elevi, sa scada, chiar sa dispara chiulul. Poate se va intampla miracolul ca fiecare elev sa contribuie cu ceva bun, inedit pentru infrumusetarea scolii.