vineri, ianuarie 29

... ieri







.... zi cu rasfat, muzica, lectura, telefon de la o persoana draga ce m-a spus ca m-a visat. Intreb, cu emotie in glas: " E de bine?". Raspunde: "Da, cred ca te vindeci." Zambesc. E una din persoanele care cred in mine, in ceea ce fac.

Bloguiesc putin, ascult o melodie frumoasa, vad un filmulet cu un iepuras dragut - imi amintesc ca treuie sa finalizez povestea cu iepurasul - ma pregatesc sa plec la lansare de carte. Carte de poezie. Mereu mi-a placut sa recit, dar nu sa scriu poezie. "Iubirea e pe 14 februarie" se numeste cartea, contine 56 de poezii + 1 (pe care o voi scrie eu). Editura Vinea, care implineste anul acesta 20 ani.

Insotita de o prietena, indrumate de oameni amabili, gasim locatia - un club. Nu suport spatiile fara geamuri... dar acum, hai. In cateva minute, se aduna oameni. Il zaresc pe Andrei Ruse, cel care s-a ocupat de selectia poemelor cuprinse in volum. O recunosc si pe Livia Rosca... de pe site-ul ei am aflat de carte. O mamica tanara, blonda, slabuta, vesela si nebunatica. Isi citeste poezia. Sansa de a ma informa inainte de a merge undeva. A devenit defect. Toata lumea fumeza. In curand, o perdea de fum ne invaluie. Ochii incep sa ma usture. Nu mai suport. Cumpar cartea, imi iau prietena si plecam. Iesim la aer. Mirosim ca doua hamsii. Ha ha ha. Nu ne alteram acum.

Autobuz... rasfoiesc cartea. Coperta imi place la nebunie. E vesela. Doua pasari haioase, cu ochi mari, carora nu le scapa nimic.

Deschid cartea la intamplare si va scriu cateva versuri:


[de facut frumoasa] de diana iepure


liliuta.blogspot.com



mama era tanara si foarte frumoasa



si tata ii cumpara farduri, multe farduri



rujuri, pudre, umbre, rimeluri



ii placea sa ii vopseasca ochii



ii rasucea genele cu o periuta



mama clipea des, des



si tata tipa sa nu inchida ochii



sa-i tina deschisi



ea nu putea si clipea iar



el se rotea in jurul ei



urmaream fascinata spectacolul



si cum se indepartau



spre poarta



mama mergea leganandu-se



pe tocuri



adunam fardurile imprastiate intr-o cutie de pantofi



pe care scrisesem odata



cu litere mari de tipar



de facut frumoasa



doar parfum nu aveam in cutia aceea



tata zicea ca parfumurile au miros de femeie straina.



Fie-va viata poezie!