vineri, aprilie 29

Lectie despre simplitate si bun gust si zambete


Eleganta... zambete (multe zambete calde, vii, din suflet, sincere)... simplitate... bun gust... o nunta regala.
Cum o fi sa fii printesa? Nu vreau sa stiu... dar am invatat - inca o data - ca simplitatea (si privesc buchetul miresei) are valoare de nestemate.

Fata care iubeste cartea


cand am citit ceva ce mi-a placut, am stiut sa impartasesc si celor din jur. mai presus de asta, am daruit mereu carti. cu imprumut sau cadorisite.

azi, cautam carti sa fac pachetele pentru fetele care au castigat la concursul de Paste.

am zambit.

am inteles ca este unul din rosturile mele in viata. sa dau carti.... sa nu las aceasta preocupare numita lectura sa dispara, sa nu las creierele sa moara si cuvintele sa se rataceasca. caci, daca ne oprim din citit, cuvintele isi vor lua zborul din carti. vor iesi obraznice si plictisite dintre randuri si vor colinda care pe unde apuca. se va crea un alt Turn Babel.

ma pot numi, "Fata ce daruieste carti" sau "Fata care iubeste cartea". sunt fericita si multumita sa pot face asta.

la scoala, am facut schimb - ca atunci cand faceam schimb de timbre sau de surprize - cu o eleva. ea mi-a dat poezii scrise de ea, eu i-am dat carticica de povesti. echitabil? poate da, poate ba, dar mi-a placut si m-am incarcat cu o stare de bine.

tot la scoala, ieri, un coleg mi-a cerut sa-i "daruiesc" referate pe care le corectasem, dar le uitasem pe masa in cancelarie. erau interesante. mai nou, ca sa vedeti cat sunt de sadica - de fapt sa stiu ca elevii raman cu ceva in cap dupa ce muncesc - le cer sa imi scrie de mana diverse referate.

dragoste, ploaie, lectura....


Imi doresc sa rad alaturi de cineva drag sufletului meu, inimii mele, buzelor si degetelor mele.

Mi-e dor de o joaca de copil.... bataie cu pernele, un piticot sau carti - Popa Prostu pe porunci.

Pentru ca ploua, as vrea sa stau langa cineva si sa-mi fie cald, sa urmarim un film comic... sa adorm in bratele care nu ma vor vinde niciodata... celui care va avea incredere in mine, in ceea ce fac si spun.

Pana atunci, plouata si uscata, cu un cappuccino fierbinte si Turgheniev la purtator, trag patura pufoasa peste picioare, si calatoresc in gurberniile rusesti.