joi, ianuarie 26

Scoala si povesti

Viscolul a tinut departe multi dintre elevii mei ce locuiesc in afara Bucurestiului. Azi,mai mult am ascultat si am stat la povesti... fiind putini pentru a preda.

Un domn scriitor, care m-a suparat zilele acestea folosind cuvinte mizerabile la adresa mea, luase decizia de a nu mai comunica sub nicio forma. Lucrand la o editura, ma rugase sa-i dau din povestile mele, sa vorbeasca acolo sa fie publicate. Nu s-a intamplat. Azi, imi trimite un mail, pentru a-mi spune ca editura vrea sa publice Tobias. "Ei, nu ma innebuni! E publicat si lansat si iubit deja de copii." "Bine, alte povesti!" Ok.. alte povesti... cine pe cine se salveaza acum? Nu conteaza... daca povestile ce le mai am scrise, pot ajuta - oameni mici si oameni mari - asa sa fie.

Am povestit cu o colega - profesoara de engleza, pensionara - despre teatru. Ce bine m-am simtit!!! Ca pestele in apa...:)

S-a schimbat orarul, deoarece se intoarce la catedra liderul de sindicat. Alta poveste reala si fascinanta... de enervanta... :)

Printre fulgii de zapada, m-am intors acasa... istovita dupa sapte ore de scoala si povesti.:)

O prietena ce-mi citeste blogul, mi-a dat o veste minunata despre povestile mele si fiul ei. mai multe detalii cand voi obtine dovada. :)

Mi-am facut un dus luuuuung, binemeritat.. un ceai fierbinte.... si ma bag sub plapuma, la povesti.... :)

Seara divina, ingerii sa va vegheze si somnul sa fie pufos!

Dorinte de iarna


“Viaţa este asemenea unui pian; ce îţi aduce, depinde de cum cânţi.”

Viscol.... temerile se cuibaresc adanc de frig si lene. As vrea o vacanta generala.... pentru toata lumea.... As bea ceai cu apa din zapada topita. As manca vise pe paine si zambete cu cafea. As sta in fata unui semineu, pe un covor de lana, invelita intr-un sal calduros si as citi. M-as intinde pe burta si as scrie romanul vietii mele si povesti cei mai veseli copii din lumea aceasta, de aici, pana departe la Polul Nord.

As calatori departe, in Africa sau Australia. As mangaia canguri si m-as plimba pe elefanti. As asculta muzica scoicilor iesite la mal.

As saluta Norocul strengar ce-mi surade adesea din buzunarul camasii mele largi si racoroase. Sperantele sunt baloane ce se ridica spre nori, apoi coboari in vietile celor mai zambareti oameni. Ingerii se vad de departe pe umerii oamenilor. Unii sunt tristi si nu s ejoaca cu ei. Ingerii sunt suparati si ei, dar nu renunta. Altii sunt fericiti si se imbratiseaza strans cu partenerii lor dee convietuire.

Iubirea si Armonia plutesc sub forma de vata de zahar, diferit colorata de la aromele pe care le au. Oricine se poate servi din ele, cand doreste si in ce cantitate vor. :)

Citesc povesti si mi-e atat de bine... si sunt povesti despre speranta, despre cancerul si boala care este de fapt un semn ca nu te iubesti suficient si este cazul sa te ingrijesti de tine... sunt povesti despre viata si oameni si probleme ce pot fi rezolvate... conteaza numai SA VREI!