luni, aprilie 25

7 filme de vizionat cu familia de Paste

...în faţa televizorului, iată 7 filme bune pe care să le vezi împreună cu familia.

Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away (2001)


Desemnat cea mai bună animaţie în 2003 la Oscar, filmul este o poveste fantastică, surpinzător de frumoasă, ce propune un scenariu inteligent şi o aventură plină de fiori, atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Filmul spune povestea lui Chihiro, o fetiţă curajoasă de 10 ani, nevoită să lupte singură pentru libertatea familiei ei.

După ce se mută într-un oraş nou, tatăl lui Chihiro se abate de la drumul ce duce spre casă şi ajunge într-un oraş bântuit, unde rămâne captiv în Lumea Spiritelor.

Regele Leu /The Lion King (1994)


Unul dintre cele mai frumoase animaţii din anii '90, "The Lion King" l-ar impresiona fără îndoială şi pe Walt Disney.
În Pride Lands din Africa, regele leu

Când regina Sarabi îl aduce pe lume pe Simba, este clar cine va fi suveran în regatul Pride Lands, după regele Mufasa. Numai că tronul este râvnit de fratele regelui, Scar, care pune la cale să îl ucidă pe micuţul succesor şi pe Regele Leu..

Din Raiul meu/ The Lovely Bones (2009)


Bazat pe besttseller-ul scriitoarei Alice Sebold, filmul este o lecţie emoţionantă despre viaţă, iertare şi puterea de merge mai departe, dar mai ales pentru copii.

Ucisă de vecinul care locuieşte alături de casa părinţilor, Susie Salmon rămâne captivă între două lumi. Din Raiul ei - o lume fantastică spectaculos realizată de Peter Jackson -, ea îşi veghează familia şi va încerca să o îndrume către criminal.

Filmul are o distribuţie impresionantă: Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli şi Saoirse Ronan.

Ice Age 3 (2009)


Este una dintre cel mai frumoase animaţii din ultimii ani şi o comedie senzaţională pe care merită să o revezi.

Aventurile celor trei prieteni, Sid, Manny, Diego şi simpaticul Scrat, veveriţa care aleargă veşnic după aceeaşi ghindă, sunt absolut savuroase. Puşi în faţa unei ameninţări serioase - căci dinozaurii reapar în lume - trăsnăile eroilor nu întârzie să apară.

Hachiko: Povestea unui câine/ Hachiko: A Dog's Story (2009)


Inspirat dintr-o poveste reală, filmul urmăreşte relaţia specială dintre un profesor şi un câine.

Ani de-a randul, Hachiko îşi însoţeşte în fiecare dimineaţă stăpânul la gară şi îl aşteaptă în fiecare seară în acelaşi loc. Într-o zi însă, profesorul suferă un atac de cord şi moare. Timp de 9 ani, Hachiko va merge în fiecare zi de zi la gară în aşteptarea stăpânului său...

În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo (2003)


O călătorie subacvatică amuzantă şi plină de aventuri în care doi peşti - Marlin şi fiul său Nemo - sunt sepraţi în mod dureros în Marea Barieră de Corali, după ce sunt pescuiţi.

Dar tatăl lui Nemo porneşte să îşi salveze fiul, ajutat de Dory, care suferă însă de pierderea memoriei pe termen scurt.

O familie trăsnită/ Oliver Beene (2003)


Filmul este un serial TV ce suprinde o familie de-a dreptul atipică. Oliver Beene este un puşti de 11, Jerry, tatal său, este singurul dentist din Queens.

Pasiunea pentru meseria sa îl ţine până la miezul noptii în faţa gurilor cascate ale pacienţilor, dar, mai mult decât atât, marea distracţie duminicală a capului familiei este să sfredelească dinţii şi măselele odraslelor şi soţiei sale.