vineri, septembrie 4

Nessebar





Oras port... langa Sunny Beach.
Drum parcurs cand soarele era spre asfintit. Ne saluta din mers. Isi facuse datoria in acea zi. Ne mangaiase cu razele lui blande. Ne zambise si ne bucurase simturile tactile.
Apa era calda. Nisipul fierbinte. Pasii nostri ramaneau putin in nisipul de pe tarmul marii, pana cand valuri furioase netezeau totul. Marea isi cere drepturile, isi apara teritoriul.
Am vazut yacht-uri superbe. Lux si frumusete.
Nessebar ne intampina cu un drum frumos, interzis automobilelor. Doar un trenulet - gen trenuletul Thomas - circula pe acolo. O moara frumoasa si imbietoare sta de straja pe partea stanga a drumului. Pe partea dreapta, o statuie cu o sirena ce canta din corn, asezata intr-o corabie cu coada de peste, cheama oamenii sa viziteze Muzeul de Arheologie.
Cetati frumoase din caramida. Strazi pavate cu piatra cubica. Oras asemnator cu Sibiul, cu Sighisoara noastra. Unii zic ca ar fi doar un satuc. Case frumoase, ingrijite, din lemn, cu perdele la ferestre, asemanatoare cu desenele mele din scoala generala.
Un orasel primitor si cald.
La intoarcere... dupa cumparare de souvenir-uri si o masa copioasa, am mers din nou pe tarmul marii, colorate de reflectoarele de la hoteluri in culori vii: rosu, verde, galben.
E minunat sa-ti incarci bateriile cu lucrui frumoase!
Cautati si voi frumosul pe oriunde ajungeti.