vineri, iunie 18

emotii si oameni frumosi

zi plina, cu emotii, revederi intamplatoare, bucurie si zambete!
am mers sa-mi depun dosarul pentru continuitate in invatamant. pentru ca aveam toate actele, trebuia sa imi lipseasca ceva. asa ca, aveam nevoie de un alt dosar. prin urmare, fac cale intoarsa, merg la Diverta si cumpar un dosar cu sine, colorat, un verde viu si plin de viata! frumos foc! am un talent sa nu-mi duc toate actele... nu-mi place sa xeroxez. o intreb pe doamna de acolo: "conteaza la medie sau la obtinerea postului studiile masterale?" "nu." rasuflu usurata. nu aveam copii dupa diploma si foaia matricola de la master. pentru mine, studiile sunt asa, pentru cultura mea generala, si maculatura de diplome. stiu ca nu-mi folosesc la nimic.
dupa acest "exercitiu" de rabdare, pornesc spre Facultatea de Drept, in Aula Magna, unde se vor premia de catre dnul Oprescu - primarul Capitalei si profesor universitar - sefii de promotie din invatamantul liceal. am omis a spune ca am fost invitata la eveniment, aseara, de o eleva de-a mea din scoala generala, acum eleva la Colegiul National Gheorghe Lazar. a terminat clasa a XII-a cu 10, iar media celor 4 ani, 9,97. privesc cu admiratie: parinti modesti, copii frumosi si inteligenti. ma asez pe scaun, si, aud in fata mea:" sarut mana, doamna! ce faceti?" "oauu... nu pot a crede! o pup si o imbratisez". este sefa de promotie la Lic. "Mihail Sadoveanu". este o eleva de la aceeasi scoala generala, nr. 119 "Vasile Voiculescu" (am iubit scoala aceea, am cunoscut oameni de mare valoare, dna directoare ma "iubeste" si acum), de unde este si cealalta fetita. imi spune: "dna mai este si un baiat de la E". "am predat eu la E, intreb uimita?" (au trecut ani si ei sunt multi - cu toate ca pe cei buni si pe cei smecherasi, ii retin intotdeauna). "da, doamna, ati predat". bun asa.
soseste, dupa o ora si jumatate intarziere, dnul Oprescu. (va spun un secret: mereu mi-a placut de dansul si voiam sa-l vad [clar visele se indeplinesc]; este un om cu suflet bun si modest). si-a cerut scuze de intarziere, spunand ca asa e cand primarul nu se ocupa si de circulatie. desi avea un discurs - dupa spusele dansului - realizat de consilerul si prietenul sau, dnul Florin Diaconescu, a preferat sa vorbeasca liber. a felicitat profesorii care s-au ocupat de copiii din sala, parintii si pe ei insisi pentru efortul, dorinta si ambitia de a invata intr-o societate plina de valori negative, in care educatia este huiduita.
poze, aprecieri si imbratisari!
zambete si bucurii sincere, de la oameni frumosi, care sper ca vor ajunge celebri... si nu ma vor uita!
a fost o zi frumoasa, memorabila pot spune!