luni, februarie 11

Mesajul din sticla - Sa te iubesti pe tine insati

Am gasit pe FaceBook citatul de mai sus: "Durerea e un mesager. Iti aduce constientizare. Iti spune unde esti si cum te-ai tradat pe sine. Asta e important. Pana nu esti constient de aceasta auto-violare, calatoria ta de vindecare nu poate incepe."

O prietena imi marturisea de curand ca nu se mai poate iubi. A trecut printr-o mare cumpana de curand si i s-a zdruncinat increderea de sine, i s-a intors lumea cu susul in jos si, ca urmare, nu mai poate sa se iubeasca. Spune ca e batrana, grasa si urata. Va spun eu ca nu e asa, dar asa se vede ea in oglinda sufletului ei.

Cum ajungem sa ne iubim? Cum ne iertam de toate cele care ne tin sufletul incatusat in colivia mintii? Cum incepem sa vedem frumosul din noi, magia, farama de divinitate?

Fiecare are drumul lui de parcurs pentru aceasta redescoperire. Unii reluam un hobby care ne tine prezenti la noi insine, altii luam lectii de zbor sau plecam in calatorie pe Camino sau la un ashram ca sa ne inconjuram de prezenta puternica a spiritului divin.

Nu exista retete magice sau universale. Fiecare are de incercat cat mai multe lucruri pana cand ceva i se potriveste. Multi putem sari peste etape si ajungem la destinatie foarte iute. Altii o luam pas cu pas, cu rabdare si perseverenta. Daca e asa, cand simti ca nu mai ai rabdare, pentru ca se va intampla asta de o suta de ori pe zi, atunci inceteaza sa te gandesti la destinatie, focuseaza-te pe fiecare pas in parte, traieste fiecare secunda. One step at the time.

Exista in fiecare dintre noi iubire, noi suntem iubire, dar de cele mai multe ori e mult mai usor sa o manifestam in afara noastra. Iubim altruist, din abnegatie, din obisnuinta, de teama de a nu fi singuri. Dar cand e vorba sa ne iubim pe noi insine intram intr-o zona de ceata pentru ca e mai usor sa ignori lucrurile care tin de tine. Pana la urma cine o sa-ti tina cont, cui trebuie sa ii dai socoteala daca nu se intampla?

Cantareste bine pretul platit si nu mai amana: incepe sa te iubesti pe tine. Invata sa te iubesti pe tine. Tu o sa stii cand ai reusit pentru ca oamenii vor incepe sa te descoasa ca sa afle ce se intampla cu tine, cum de esti atat de frumoasa si de ce radiezi de fericire. Vei fi descoperit ca dupa ce te iubesti pe tine este firesc si natural ca cei din jur sa te iubeasca. Si astfel vei rezolva si o alta problema principala care te macina la ore mici ale diminetii: "De nu esti iubita?".

 Daniela Fugaru Kammrath,
Mesaj postat pe www.sheblogs.121.ro