luni, august 31

Bine v-am gasit


E o ora tarzie. Mi-e somn si sunt obosita de pe drum. Drumul spre casa. Desi imi era dor as mai fi stat.
Mi-a placut. Prietena mea spune ca am fost trista. Are dreptate. Ca niciodata, am fost coplesita de amintiri. Din nefericire, nu cele mai frumoase.
Am ajuns in Nessebar, oras port, in Bulgaria. Oras cu strazi pavata cu piatra cubica, curat si frumos. De la intrare am vazut o moara si mi-am amintit de moara si iluziile legate de ea -simbolul invitatiilor mele de nunta (ce vis tampit) - din Muzeul Satului. Apoi, Muzeul De Arheologie, mi-a amintit de un el, care mi-a tulburat viata. De ce nu-mi revin? De ce trebuie sa sufar si pe langa mine si alti oameni care mi-au oferit o vacanta de vis? De ce si pana cand? Pornind de la acest aspect, am pornit in calatoria relatiilor mele. Nu am gasit una de Doamne ajuta. M-am intristat si nu am putut iesi din starea aceasta.
Dar, m-am plimbat prin Sunny Beach ziua si noaptea. Am descoperit misterele vietii de noapte. Am avut o companie deosebita, dar m-am comportat ca o ciudata, o speriata de bombe. Nu am fost eu. Nu ma regasesc. Am zambit dar la scara redusa. Prietena mea nu ma recunoaste. Probabil nici eu. Doar ca acum, am ajuns intr-o lume a mea, in care simt ca am responsabilitati si obligati fata de oamenii din jurul meu. Iarta-ma prietena draga, pentru modul dubios in care m-am manifestat. Nu e nimic personal. Sau e personal doar cu mine si viata mea nereusita. Sper sa revin Claudia de acum 7 ani. Mi-e dor de mine si de noi doua, de atunci.
Am ascultat valuri si le-am simtit caldura. Am dansat cu ele si le-a placut. Ne-au spus ca ne asteapta si anul viitor.
Am vazut nori ce au luat forma delfinilor si a calutilor de mare. O banda de culaorea liliacului separa marea de cer, albastrul de mare de albastrul de cer.
Frumos. Nisip fin si cald, ospitalier, dornic de atingeri cu dragoste si placere.
Promit ca revin cu imagini si povestiri. Dar, stiu ca a fost frumos.