vineri, noiembrie 20

Impreuna... in sfarsit

"Dimineata. Ceata deasa. Ceata pica in par, care se increteste. Zgribulita, tine geanta la piept.
Apare soarele.Multumeste in gand. Este meteosensibila. Acum, este mai optimista, mai increzatoare si zambeste.
Dupa amiaza se intalneste cu el, omul drag. Brunet, inalt, ochi mari, frumosi, caprui, zambet senin, maini ferme si atat de calduroase. In curand ii va deveni sot. Este atat de fericita! L-a asteptat atata timp. Sunt bucurosi ca s-au regasit, ca au avut incredere ca sunt predestinati. Inelul de logodna este cel visat. Simplu si cu multa dragoste.
Se imbratiseaza de fiecare data cand se vad ca si cum s-ar revedea dupa ani, nu doar dupa cateva ore. Vin impreuna spre cuibusorul lor de nebunii. Merg linistiti, tinandu-se de mana. Ea ii soarbe fericirea din ochi. Ii zambeste. El ii fura zambetul de pe buze. Saruta atat de bine! Ea pluteste. Noroc ca el o tine de mana, astfel incat, coboara repede cu picioarele pe pamant.
Ea gateste exceptional. E o surpriza si pentru ea. El o saruta pentru a-i multumi ca a acceptat sa ii devina sotie, mama copiilor pe care si-i doreste cat mai curand.
Garsoniera lui este atat de intima, asa cum a visat ea. Cu un perete din geam, rafturi pentru carti, un acvariu mic cu pesti, flori proaspete in fiecare zi, calculator si o canapea confortabila.
Seara, stau unul langa altul, spate in spate si citesc. Apoi, stau imbratisati si vizioneaza filme.
In weekend-uri au program de miscare, hobby-uri si teatru.
In fiecare dimineata, la micul dejun isi planifica nunta. Sunt atat de multumiti ca s-au regasit, ca au inteles ca sunt sortiti si fac lumea mai fericita prin fericirea pe care o emana prin toti porii.
....
Si au trait fericiti,pana la adanci batraneti.. "

Viata este un puzzle


Dupa amiaza minunata. Curs de psihoterapie: "Viata ca un joc de puzzle".
Am inteles ca sunt o persoana norocoasa, ca se poate si mai rau - nu ca nu as fi stiut, dar am priceput cu aceasta ocazie.
Am cunoscut oameni interesanti, puternici, frumosi, optimisti, dornici de dezvoltare personala.
Am aflat ca, atunci cand o relatie de prietenie nu mai merge, inseamna ca nu mai merge, ca unul din doi a evoluat si celalalt nu vrea sa accepte schimbarea. Da, viata ne schimba. Sunt si persoane care vor sa ramana in spatiul de confort si nu vor sa evolueze. M-am linistit. In ultima vreme, ma simteam vinovata, am sufletul greu, crezand ca am gresit.
Visele, cand nu devin disperare, se indeplinesc.
Am plecat incarcata pozitiv, linistita, echilibrata, optimista, stiind ca pot sa-mi indeplinesc puzzle-uri.
Va voi tine la curent... sau poate nu.
Zambetul fie cu voi la tot pasul.