duminică, iunie 1

Manifest pentru lectura - de Cristian Stefan

Atunci când crezi că totul este împortiva ta, citește! Atunci când crezi că ești o victimă, citește!
 Atunci când nimic nu mai merge așa cum mergea până acum și totul pare că se prăbușește, citește! Atunci când simți că nu mai ai prieteni de calitate, citește! 
Atunci când uiți ce înseamnă să iubești, citește! Atunci când pur și simplu îți vine să te dai bătut, când vrei să renunț, când vrei să pleci și să lași totul și vrei să nu mai auzi de nimic și de nimeni, citește! 
Atunci când începi să te uiți în jurul tău ci cele mai promovate lucruri sunt sexul, prostia și lipsa de respect, citește!
 Atunci când în jurul tău se scuipă, se înjură, se urlă, atunci când cei care te încojoară se ceartă și se lovesc, citește! 
Atunci când sute de oameni renunță la visul tău, citește! Atunci când îți este sete, citește!
 Atunci când simți că nu o să reușești, citește! Atunci când toți dorm, citește! 
Atunci când ei se distrează, tu citește! 
Atunci când toți dau vina pe un partid politic, pe criza economică, pe datoria publică, citește! 
Atunci când toți semenii tăi se uită la televizor, tu citește! Atunci când bibliotecile sunt goale și cărțile sunt la reducere pentru că nimeni nu mai are timp și răbdare să le deschidă, citește! Atunci când ei se distrează, citește! Atunci când toți își doresc profitul peste noapte, tu alege să citești! Atunci când toți căută căi prin care să cheltuiască cât mai mult, tu citește!
 Atunci când prietenii tăi îți arată ce mașină nouă și-au luat-o în rate, pe 30 de ani, citește!
 Atunci când vezi multă nedreptate în jurul tău, citește! 
Atunci când vezi multă durere în jurul tău, citește! Atunci când toată lumea face lucrul cel mai ușor, tu alege să nu faci ceea ce face toată lumea și citește! Atunci când se discută într-o conversație de noul episod tv, tu citește!
 Atunci când ziarele se deschid în metroul care te poartă zilnic spre casă, tu deschide o carte! 
Atunci când îți merge greu, citește! 
Atunci când pixul nu mai are cerneală, creionul mină sau când tastele calculatorului tău obosite te roagă să mai iei o pauză, tu citește! 
Atunci când nu mai există lumină, tu citește! Atunci când banii, averea, valoarea par să fie principiile după care ne ghidăm viața, citește! Atunci când cineva te lovește, tu citește!
 Atunci când profesorii îți spun că nu o să reușești, tu citește! 
Atunci când părinții tăi te descurajează și nu văd nimic în tine, tu citește!  
 De ce?
 Pentru că citind, la un moment dat, o să vină o zi în care vei realiza că toate aceste cărți citite nu au fost citite degeaba. 
 Toate aceste cărți citite, te-au făcut mai înțelept, mai puternic, mai inteligent, mai frumos și mai iubitor. Pentru că timpul o să facă diferența între oamenii care citesc, care investesc în ei, care se dezvoltă și care cresc. Timpul este cel care o să îți arate că toate aceste sute, mii, zeci de mii de ore investite în cărți au totuși un ROI. Au totuși un beneficiu. Toate aceste cărți citite s-au așezat sub tine și te-au ridicat deasupra celorlalți, transformându-te într-un om cu adevărat remarcabil! PS: Dacă ai primit valoare de pe urma acestui articol atunci te invit să arunci o privire pe proiectul Doisprezece, luna acesta ne ocupăm de meditație și spiritualitate. Iar până pe 5 iunie te poți înscrie. Apasă aici și descoperă mai multe! PS2: Cărți care te vor face mai deștept! Reduceri de până la 78%. Apasă aici!



LA MULTI ANI FRUMOSI, SENINI, INTELEPTI COPILULUI DIN TINE!

LA MULTI ANI, BARBAT FRUMOS!
SA ITI FIE VIATA UN DRUM CLAR, LUMINOS, PE CARE SA INTALNESTI OAMENI BUNI SI VESELI SI INTELEPTI SI SINCERI, DE LA CARE SA INVETI! ESTE ATAT DE IMPORTANT SA IEI LECTII DE VIATA DE LA OAMENI... DAR SI DIN CARTI (INSA STIU CA NU ITI PREA PLACE SA CITESTI!)
SA NU FI MINTIT NICIOADATA! SI CELE MAI PUERILE MINCIUNI DOR...  CREDE-MA!
ITI DORESC SA AI VISE... FARA ELE TE INVARTESTI IN LUME... FARA ROST. ITI DORESC SA AI CURAJ... SA INDRAZNESTI SA ITI ASCULTI SUFLETUL... SI DUMNEZEU SA ITI DEA SANATATEA DE A-TI IMPLINI MENIREA PE ACEST PAMANT (FIU ONEST, FRATE SUFLETIST SI DE FOLOS, SOT, TATA, SAVANT... SAU ORICE SIMTI TU CA ESTE BENEFIC PENTRU TINE).

ITI MULTUMESC PENTRU MUZICA (DIN CASTI) CE IMI INCANTA SUFLETUL IN MOMENTE DE POVESTE... SI DE TRISTETE...
ITI MULTUMESC PENTRU LANTISORUL CE IMI ATINGE PIELEA SI MI SE FACE DOR!
ITI MULTUMESC PENTRU CA AM INVATAT CE INSEAMNA RABDAREA, IUBIREA NECONDITIONATA, SPERANTA, VIATA LA CORT, MAREA LA PRIMELE ORE ALE DIMINETII, URCATUL PE MUNTE, MANCAREA SANATOASA, SOCATA SI MULTE ALTELE... :)

LA MULTI ANI DE POVESTE, IERTARE SI IUBIRE!