vineri, decembrie 10

a nins... ca in povesti


asa arata azi visinul din gradina casei. bucurie pentru neaua proaspata si argintie... insa nu bucurie de frig, caci va fi inghetata non stop, oricate manusi, fulare si caciuli si-ar pune. ea vrea sa fie iarna doar doua - trei saptamani pe an, atat.

face o cafea si deseneaza in aburii care se ridica semeti si danseaza gratios. asculta muzica, o combinatie de cantece de dragoste, colinde si clasica. tabachera straluceste in lumina raspandita de candela ce palpaie firav, ca si sufletul ei.

undeva in coltul sufletului sau este lumina... o vede daca inchide ochii si se concentreaza pe energia lucrurilor ce o fac sa zambeasca. "doi ochi caprui caut si-acum... adorm la loc, sa mai visez"... se aude la radio... vartej de iubire, de sperante, impliniri, bucurii. a ametit si este epuizata. genunchii ii tremura, mainile ii sunt stravezii. a slabit mult. pometii ii sunt subtiati, iar zambetul apatic.

cartea de pe noptiera ii face cu ochiul. o cuprinde cu degetele lungi, cu unghii bine rotunjite, de culoarea ciresei coapte. foarte rar isi face manichiura. acum, se iubeste mult mai mult. stie ca merita! a invatat asta in ultimele saptamani.

foile colorate sar din sertar si se pliaza, rugand-o sa le scrie povesti. ea zambeste si accepta.

ziua va curge lin, cu odihna, muzica, lectura si povesti....

o zi de iarna, cu raze sprintene ce se joaca printre ramurile desfrunzite ale visinului din curtea micuta, dar atat de prietenoasa...