marți, decembrie 10

O fapta buna de Craciun

Hai sa dam mana cu mana cei cu inima crestina


Buna dimineata!

Astazi am primit un mail de la Nicoleta, care se suprapune peste o dorinta mai veche de a mea. Nicoleta este sotia lui Alexandru,  mamica Sofiei dar este si sora mea duhovniceasca. In duhul prieteniei, cu toate ca era cu sufletul indurerat, nu a ezitat sa ne ajute in octombrie, participand alaturi de noi la organizarea dublei cununii, si daca v-ati bucurat alaturi de noi, privind fotografiile de nunta, sa stiti ca lor le datoram aceasta bucurie.

Intentionat am folosit cuvantul alaturi de doua ori, la mica distanta pentru ca despre comuniune si comunicare  este vorba in mesajul pe care l-am primit astazi de la Nicoleta.

Hai sa dam mana cu mana cei cu inima crestina si sa fim alaturi pentru cateva ore de cei care de multe ori nu vrea nimeni sa dea mana cu ei pentru ca au mainile murdare, fapt ce ne orbeste de multe ori si nu vedem ce suflete frumoase au.

HAIDETI SA FACEM O SALATA A PRIETENIEI PENTRU EI, IMPREUNA CU EI!
Vă puteți închipui cum ar fi să nu aveți un acoperiș deasupra capului? Adică cum ar fi să nu aveți nici casă, nici masă, să dormiți sub cerul liber, iar noțiunea de Crăciun să vă fie total străină?

Vă puteți închipui cum ar fi ca în fiecare zi, sute de oameni să treacă pe lângă voi și niciunul să nu vă privească cu înțelegere sau compasiune?

Vă puteți gândi cum este să nu aveți cui să spuneți ce vă doare? Să nu aveți cui să-i spuneți grijile si durerile voastre?

Vă puteți închipui cum este să fiți singuri, singuri, singuri, în timp ce alții se pregătesc de Crăciun, cumpără și împart daruri, fac bradul și îl așteaptă pe Moșul din poveste să așeze cadouri frumos împachetate sub brad?

Veți spune poate că fiecare îsi merită soarta. Dar eu cred că mulți nu pot fugi de soarta lor. Nu am simțit nici măcar o secundă cum este să trăiești de pe o zi pe alta... Deci nu mă pot pune în pielea celor care locuiesc pe stradă. Poate că acești oameni sunt mai liberi decât noi pentru că, pentru ei există doar ACUM, nu există nici trecut, nici viitor, ci numai prezent, chiar dacă „acum”, nu este o clipă plină de fericire, ci o secundă care înseamnă foame, disperare, singurătate, amărăciune.

De Crăciun vrem să oferim pentru 100 de femei care stau pe stradă un „ACUM” cu bucurie și speranță. Nu avem planuri mari. Vrem să împodobim un brad si să le oferim acestor femei un mic cadou. Un cadou de Crăciun. O ciocolată, un săpun, un deodorant. Si ne dorim să simtă putină atentie, putină iubire.

UNDE:

-  „Adăpostul pentru Femei Berceni”, din Strada Berceni, nr. 12

CÂND:

-       Sâmbătă, 21 decembrie, ora 18.00

ORGANIZATORI:

-  Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București
-       Asociația „Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou”

PROGRAM:

 Împodobim bradul, împărțim daruri de Crăciun, colindăm, ascultăm, alinăm.

BENEFICIARI:

100 de femei care stau pe stradă iar în nopțile de iarnă dorm în adăpostul Primăriei Capitalei.

DE CE AVEM NEVOIE:

-       Una bucată Moș Crăciun. Adică un domn bine, cu greutate sau fără, care să împartă darurile. Promitem să nu-l istovim prea tare. Căutăm si costum de Mos, pe măsură.
-       Voluntari care să participe la acțiune, să stea de vorbă cu femeile care stau pe stradă, să le asculte poveștile de viață, să le încurajeze...
-       Prăjituri de casă si sucuri pentru ziua evenimentului.
-       Voluntari – care să colinde. Sigur se vor bucura femeile.
-       Dacă aveți și alte idei pentru acest eveniment, poate prieteni care ar putea susține un mic spectacol pentru ele nu ezitați să ne scrieți pe mail: mailulasociatiei@gmail.com sau pe facebook.

CUM PUTETI AJUTA:

Cei care doresc să sprijine această acțiune pot face
donații în contul Asociației „Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou”

RO92RZBR0000060015906640, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Aerogarii.

Vă rugăm să precizati când faceti donatia “Pentru     actiunea de Crăciun”.

Sunt binevenite și sponsorizările în produse, cu mențiunea că dorim să facem 100 de pachete care să conțină aceleași produse.

Puteti ajuta si dând mai departe această informatie, pe mail, bloguri sau facebook.

Vă multumim tuturor!