sâmbătă, octombrie 24

Gemenii la joaca












Atelier de GROAZA

Ateliere copii



De Halloween, scriitorul Ciprian Măceşaru citeşte copiilor
la atelierul smARTkid de GROAZA


Scriitorul Ciprian Măceşaru va citi copiilor care participa la “Atelierul smARTkid de GROAZĂ” din ultimul său roman, “Super! Sunt un gândac!” apărut la editura Humanitas. Lectura are loc sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 12.30, la libraria Open Art, strda Pitar Moş, nr. 12, în a doua parte a atelierului smARTkid. Atelierul smARTkid incepe la ora 11.30.

Cum ar fi ca intr-o buna dimineata sa va treziti ca v-au crescut antene, ca aveti un abdomen cafeniu si trei perechi de picioare de… gandac? Ar fi… SUPER! Asa a crezut Andrei… Dar cum au reactionat parintii, cand in loc de baietelul lor au dat cu ochii de creatura ciudata care avea chiar vocea lui? Ce au
facut colegii si profesorul de matematica atunci cand de sub patura a iesit elevul-gandac?

Copiii care vor participa la atelierul smARTkid de GROAZA vor afla chiar de la autorul Ciprian Măceşaru de ce sa fii gandac e …SUPER!


Atelierele smARTkid sunt un proiect de educatie experientiala al asociatiei 7ARTE, infiintata in august, 2015.

Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfasoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org

Proiectul smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a “greşi”, de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.

Atelierul smARTkid de GROAZA nu face parte din kitul de ateliere cu frecventa periodica. Este un atelier special, o interpretare creativa si educativa a sarbatorii de Halloween. Destinat copiilor cu varste intre 4 si 9 ani, atelierul le propune copiilor sa isi depaseasca frici si temeri creand personaje infricosatoare pe care le vor “invinge” scriind sau desenand o poveste cu happy-end. La atelier se va desena, se va decupa, se va scrie, se vor crea personaje din materiale diverse, se vor confectiona masti de groaza si monstruleti infricosatori.

Intalnirea cu scriitorii contemporani şi oportunitatea de a obtine autografe nu este o noutate pentru copiii care vin la atelierele smARTkid, susţinute chiar de scriitorii: Andra Rotaru, Claudia Groza (Lazar), Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca. Inedit este faptul ca noul volum al scriitorului Ciprian Măceşaru, “Super! Sunt un gândac!”, completeaza perfect tema atelierului “smARTkid de GROAZA”.

Atelierul smARTkid de GROAZA are loc la Libraria Open Art, incepand cu ora 11,30, dureaza doua ore, iar taxa de participare la atelier este 50 de lei.

Detalii despre eveniment sunt disponibile si pe pagina de facebook smARtkid, aici: https://www.facebook.com/events/104316789929635/.

Pentru sesiunea de lectura si autografe, care incepe la ora 12.30, intrarea este libera.

In ambele situatii, inscrierile se fac pe mail la adresa livia@7arte.org. Inscrierea este obligatorie pentru a putea asigura o cantitate suficienta de materiale necesare la confectionarea obiectelor infricosatoare.

Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid, accesati www.7arte.org sau contactati livia@7arte.org


http://melc-codobelc.ro/activitati-copii-evenimente-copii/atelierul-smartkid-de-groaza/