marți, ianuarie 19

... vreau




... nu-mi place iarna. E trista. Nu-mi place frigul. Imi ingheata pana si sufletul, ma face nervoasa. Privesc oamenii din jur... sunt abatuti, cu nasurile in fulare, grabiti sa ajunga la caldura si la adapost. Au mainile si picioarele inghetate.


Au fost doua zile pline: teste pentru scoala, teste pentru eleva ce merge la olimpiada, am pus cateva "idei" la dospit astept sa creasca mari si frumoase, sa fie vazute de toata lumea, muzica povesti.


Uneori - cum a fost azi - am vrut să fiu căutată de oameni dragi. Un mail, un mesaj, un telefon... dar, nimic. Asa se intampla cand vreau cu "disperare". Puteam sa caut eu... dar am zis: "Nu". Nu e cazul sa fiu insistenta. Nu acum, poate mai pe seara.

La scoala e frig... si, bineinteles ca m-am imbracat subtire si am avut si 5 ore şi - multe şi-uri in asta seara - am dârdâit. De atâta frig, nu am găsit puterea să privesc "înainte". M-am întors puţin în timp... nu foarte departe, ci doar până prin decembrie. Mi-a plăcut ce am văzut... o colegă mi-a spus: "Fruntea sus", am zâmbit şi parcă-parcă am revenit la echilibrul pe care-l găsisem acum ceva vreme.

Atmosfera din cancelarie te îngheaţă. Oameni trişti, crispaîi, nu prea îmi dau puterea de a fi optimistă. Cu toate astea, sunt. Ştiu că va fi bine, atât cât se poate. Încerc să îmi văd de visele şi de drumul meu.

Ajunsă acasă, îmi verific mailul... şi găsesc unul de la o doamnă profesoară - directorul proiectului pe care imi fac doctoratul. Super tare! Na... am vrut si am primit. Ha ha ha. Normal că au nevoie de mine, să lucrez nişte probe. Off... nu am chef, nu mai am putere să fac lucruri ce nu-mi plac. Nu am decis ce voi face...

Vreau sa fie cald si frumos. Vreau ca oamenii sa fie buni si veseli. Vreau sa fac multe lucruri dragute, cu oameni draguti... de exemplu sa ma joc diverse jocuri. Am primit niste nume de jocuri si am sa merg sa le caut in librarii. Apoi... plec la vânătoare de oameni drăguţi şi dispuşi să fie pentru câteva ore, copii. Vreau să îndeplinesc vise. Aveti vise? Spuneti... cine stie?! Poate vă îndeplinesc si vouă unul. Vreau o îmbrăţişare, o mângâiere, un compliment, o mustrare, un zâmbet şi milioane de bucurii... pe care să le împart cu cei dragi!

Sa aveti si voi ce vreti...