luni, mai 20

Eu şi poveştile

Sper că nu aţi uitat de concursul cu poveşti pentru ziua internaţională a copilului. Scrieţi o poveste cu titlul "Visul unui copil". Premiile constau în cărţi. Termenul limită 31 mai. Adresa: claudia_groza@yahoo.com

Azi, o colegă de limba română îmi citeşte o compunere impresionantă aune eleve foarte modeste, dar extrem de inteligentă. O inteligenţă nativă. Colega îmi povestea că eleva i-a mărturisit că îi place să citească, dar nu are cărţi, iar biblioteca şcolii e mai mult închisă. Ora următoare, aveam eu oră la clasă. Le-am spus despre blogul meu şi despre concurs. Fără să dau explicaţii ce şi cum. Eleva de care vorbeam s-a luminat precum un soare de vară. Îi voi duce cărţi vineri. Ştiu că măcar le va aprecia. 
Pornind calculatorul la întoarcerea acasă, am găsit pe facebook un comentariu emoţionant: "Claudia, Flavia citeşte din "Tolba cu poveşti"! Spune că sunt tare frumoase poveştile!" Mii de zâmbete şi-au făcut apariţia pe chipul meu, iar sufletul mi-a şoptit: "Scrie Claudia... scrie... copiii citesc!"
Dragii mei vizitatori de blog, citiţi... bucuraţi-vă de frumos, de cărţi... învăţaţi de la personaje!