vineri, octombrie 23

Dicţie

Mereu mi-am dorit să iau lecţii de dicţie. Asta pentru că mi-am dorit foarte mult să lucrez la radio. Încă nu am renunţat la acest vis. Azi, am primit pe mail câteva exerciţii de dicţie. Poate le exersăm împreună. Aşa, ca amuzament.
1. Un sas cu glas de bas cam gras si ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas.
2. Capra calca-n piatra, piatra crapa-n patru, crape capul caprei in patru precum a crapat piatra-n patru.
3. Capra neagra calca-n clinci. Clinciul crapa-n cinci, crape capul caprei-n cinci, precum a crapat clinciul-n cinci.
4. Duc in bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, aud mac, aud oac, nu e rac, nu-i gandac, nu e cuc, nu-i brotac, il apuc, il hurduc. E tot drac.
5. Eu pup poala popii, popa pupa poala mea
6. Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie.
- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi.
7. Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
Ei, cum vi s-a părut? Haios, nu?

Real

Chiar aveam nevoie de vase pentru "zestre"... zestrea sufletului meu în ale bucătăriei moderne.
Promoţia Thomas Rosenthal este ideală pentru orice gospodină modernă. Oale cu capace transparente prin care se vede mâncarea delicioasă şi aspectuoasă. Tigăile ce păstrează gustul legumelor. în special roşii şi usturoi, sunt de vis pentru orice om care iubeşte gustul adevărat, care ştie să mănânce sănătos.
Setul Thomas Rosenthal este un instrument garantat pentru succesul unei tinere ce-şi doreşte să cucerească inima alesului. Cum bine ştim, la inima bărbatului se ajunge prin stomac.
Setul Thomas Rosenthal se găseşte în reţeaua Real Hypermarket precum şi în marile magazine internaţionale. Aşadar, domnişoarelor, doamnelor nu pierdeţi şansa de a deveni maestre în bucătărie, de a vă uşura munca şi de a găti natural, gustos şi sănătos.
Vo merge în Real din Calea Vitan... este în drumul meu spre casă. Voi cumpăra setul Thomas Rosenthal atât de cunoscut în întreaga lume (detalii aici:http://www.real-hypermarket.ro). Am să povestesc şi colegelor despre Thomas Rosenthal. Cu siguranţă vor fi interesate!
Acest articol a fost scris pentru concurs superblog 2009.

A fost o pauză...

Se pare că am luat o pauză cam lungă, nefirească pentru mine, dar se pare că timpul nu mai ţine cu mine. Mă aleargă şi mă răpune.
A fost o săptămână atât de lungă... care pentru mine s-a oprit la miercuri seară... am fost răpusă de o migrenă cumplită şi am zăcut. Nu e bine deloc să-ţi pierzi timpul stând cu ochii închişi, neputând să te bucuri de o melodie, un film sau o carte. E trist şi nu doresc asta nici duşmanilor mei.
Am început un curs "Entertaiment şi muncă asiduă". Interesant şi nimic întâmplător. Am fost în jocul de dramă terapie, o scrisoare de dragoste. Eu, care încă mai scriu scrisori, eu care sunt îndrăgostită de scris, tocami eu am fost scrisoare. Asta înseamnă că am de transmis ceva. Mi s-a confirmat asta, încă o dată.
Am mai înţeles că, rasismul nu porneşte din noi, ci este stimulat de ei.
Am înţeles că sunt o sensibilă într-o lume sălbatică. Trebuie să mă schimb... şi VREAU să reuşesc.
Ştiu că săptămâna aceasta se va finaliza cu scris de poveşti.