vineri, martie 22

Lansarea cartii "Viata dubla la Venetia" de Monica Ramirez

Viață dublă la Veneția, de Monica Ramirez, se lansează sâmbătă, 23 martie 2013, la orele 11:00, la Târgul de carte SF & Fantasy Final Frontier, ce va avea loc in perioada 23-24 martie la TeCaFi (Str. Doamnei, nr. 9, Centrul Vechi al Bucurestiului). Cu ocazia acestui nou roman, scriitoarea Monica Ramirez trece în zona fantasy, păstrând însă elementele de mystery&thriller/romance pentru care a devenit cunoscută fanilor săi.

Viziuni misterioase cu iz renascentist o atrag pe Kate Martin într-o Veneție cuprinsă de frenezia carnavalului, unde pictorul Patrick Stone pare să-i iasă mereu în cale la momentul potrivit. Un colier foarte vechi devine paralela dintre viața lui Kate și cea a Caterinei Benedetta, o tânără venețiană a cărei existență s-a transformat într-o dramă veritabilă a secolului șaisprezece. Din umbre pândește însă un personaj fără scrupule, un colecționar de antichități care-și dorește colierul cu orice preț. Patrick și Kate se trezesc angajați într-o luptă pe viață și pe moarte, vânați cu înverșunare prin labirintul îngust de străzi și canale venețiene. Viitorul devine incert și este foarte posibil ca legătura invizibilă care-i unește de peste cinci sute de ani să nu fie suficient de puternică pentru a-i salva.

Bucureșteanca Monica Ramirez, absolventă de coregrafie, acrobată, absolventă a Universității Belford din California cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a locuit timp de 12 ani în SUA, unde a publicat 7 romane de ficțiune sub numele Monica Danețiu-Pană. La editura Blue Ink Waters Press au apărut cele patru volume din seria Alina Marinescu, în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Hidden Rules. Editura Boson Books i-a publicat două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, apoi thriller-ul Blackout. Monica a debutat în România la editura Crime Scene cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj internațional/romance Alina Marinescu. Au urmat The Heiress’s Knight - Tritonic, o carte pentru copii în limba engleză pe care a scris-o pentru fiica ei cea mare, Kit Black - Tritonic, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de a transforma o idee într-un roman de succes - Tritonic, Traficantul de Umbre (Blackout) – Tritonic, Identități Secrete, vol. doi din seria Alina Marinescu - Crime Scene, Seducția Apei (Intimate Strangers Affair) - Tritonic, Balanța Puterii, vol. trei din seria Alina Marinescu. Scriitoarea mai are în pregătire Fantoma de pe lac, un roman mystery&thriller/romance/gotic, care va apărea la Festivalul Mystery&Thriller de la Râșnov (iulie 2013). În prezent, Monica are în lucru ultimul volum din seria Alina Marinescu.