miercuri, ianuarie 5

Sufletul meu e... magic

Conversez cu oameni simpatici şi optimişti (ceea ce este minunat). Încerc să las teama de o parte, şi mă prind în horă. E bine să ieşi din starea de anestezie şi să simţi. Să simţi orice: bun, rău, invidie, simpatie, frică. Însă, întotdeauna e sfântă - mai ceva ca agheasma care va fi sfinţită mâine - o doză de reţinere.
Eu, am fentat puţin vacanţa şi mi-a mai lăsat o zi. Ultima zi este cea mai dulce, cea în care te bucuri cu adevărat de valoarea vacanţei.
Am tras cu ochiul la "Eat, Pray, Love", am înţeles - pentru a câta oară? - că omul se poate schimba, dorinţă să fie.
Mă bucur ca un copil care se joacă în zăpadă, de faptul că, visele mele prind contur. Vreau ca în fiecare zi să aduc un zâmbet, să fac un om fericit (dar un om care ştie să se bucure), să fiu acolo unde este nevoie de mine, să nu exagerez, dar anul acesta, îmi doresc să fiu înger zi de zi. Suntem în 5 ianuarie (cinci numărul meu preferat) şi am notat în fiecare seară o "minune". Este magic!

*
Uşa batantă se deschide. În interior este o lumină crepusculară. Cu ochii mari, de desen animat japonez - cum a fost caracterizată până nu de mult; un fel de Sandy Bell - caută linişte. "Unde o fi sertarul acela roz? Sunt sigură că l-am pus aici. Câte dezamăgiri, cât praf lăsat de oamenii fără valoare care m-au învăluit în cuvinte fără logică şi fără temelie (reprezentată de sinceritate sau prietenie)! Am găsit pacea. Uraa! Sunt salvată."
Un ticăit puternic al inimii împinge în dreptul tinerei o cutie. "Da... este liniştea sufletului meu. Este liniştea de care am nevoie să cresc armonios, ca o magnolie (sunt născută în luna lui Florar - nimic nu este întâmplător) şi să răspândesc frumuseţea şi bunătatea ce au dospit în ultima perioadă a vieţii mele. E timpul să mă arăt lumii întregi, aşa cum sunt cu adevărat! Simt că este anul călătoriilor mele pentru a întâlni oameni care să mă ude şi să ma ajute să cresc; voi întâlni oameni care au nevoie de mine pentru a-i uda şi plivi de buruieni (hopuri, griji, pesimism) pentru a creşte drept şi armonios".
...

Da, s-a deschis uşa sufletului tinerei cu puteri magice anul acesta.

P.S.: Dacă nu puteţi fi buni, staţi departe de ea, căci altfel veţi fi transformarţi în măgari. Ha ha ha.

L şi E-A

Da.... vreau ca L 1, chiar şi L2, L3 cu siguranţă... să intâlnească pe E-A fără suflet. da, să fie frumoasă, frumoasă cum numai Luna este, dar în rest să le aducă dorul neîmplinit. să înveţe ce înseamnă suferinţa şi minciuna, să plângă până le vor seca izvorul lacrimilor sărate. să ceară iertare până li se va accepta lista lungă de vinovăţii mitocăneşti. L nu sunt din gama gentlemenilor. nuuuu, sunt cei care dau cu bâta în baltă de împroaşcă până la Polul Nord. bineînţeles că nu vor recunoaşte niciodată, dar au semne distincte. zâmbete ironice. măşti. unele atât de uzate, încât după 3 zile cad. încearcă să fie de acord cu tine şi dorinţele tale, însă ei sunt depăşiţi de situaţie. în aceste momente, devin irascibili (ţipă, te jignesc) sau devin violenţi. ce naiba! doar sunt bărbaţi. cei laşi, fug. înainte de asta, îţi vor spune fie că meriţi mai bun, fie că nu te pot iubi mai mult de atât. de fapt, atât au avut în bagajul lor de cunoştinţe ca să te impresioneze. (unii sunt sinceri). când au succes, nu îţi vor mulţumi sau recunoaşte meritul. neaahhh... sau atribuie rolul oricui altcuiva. ce naiba! e macho... femeile au fost mereu la picioarele lui.

da.... să tot crezi în L. E-A le va veni de hac!


poveşti SF să tot scrii... inspirate de Marquez şi de Ana Blandiana.