miercuri, ianuarie 1

Pe urmele Andreei Marin (modelul meu... candva)

http://tv-h.ro/doctor-h/inregistrari-video?v=0

Amuzant

Ma amuza:
 
- faptul ca toata lumea observa cat am slabit;
-  faptul ca aud tot mai multi barbati ca isi doresc copii;
 
Haios este ca daca spui "da, hai sa facem," fug toti ca potarnichiile sau se simt considerati a fi "aparate de facut copii".
 
Un singur sfat imi permit sa va ofer, domnilor:
NICIODATA, DAR NICIODATA (NICI MACAR IN GLUMA!!!!) SA NU SPUNETI UNEI FEMEI CA SOARTA S-AR PUTEA SA NU II FIE FAVORABILA, SI SA NU POATA AVEA COPII. MAI BINE O SCUIPATI! SINCER VA SPUN! NU AVETI IDEE CAT DOARE! E CA SI CUM VI S-AR OFERI DUMNEAVOASTRA VIAGRA LA PRIMA INTALNIRE.
 
Si acum, domnilor, va doresc spor la facut copii! Promit ca vi-i botez! :)))

Povesti

Imi planificasem pentru aceasta vacanta trei proiecte. Unul dintre ele l-am finalizat acum vreo patru ore. Am lucrat chiar si in noaptea de Anul Nou la el. Celelalte sper sa prinda contur pana cel tarziu 7 ianuarie. Deja incepe nebunia... pe 11 ianuarie sunt "racolata" pentru supraveghere la olimpiada de limba romana. Gratis! Asa e sa fii profesor... nu ai bani, dar socializezi la maxim. 
Pe seara am fost invitata in oras de prieteni veniti tocmai de la Herculane pentru a petrece Revelionul in Bucuresti. Am constientizat ca m-am "salbaticit"... sau am imbatranit, desi sunt de o varsta cu ei. Eu am devenit mult mai comoda.... duminica am mers la cumparaturi, luni am zacut, ieri eram ametita de nu puteam sta in picioare (de aceea am ratat si o super petrecere la o prietena foarte draga).
Prietenii din Herculane m-au ajutat in 2011 cand mi-au dat bani pentru a-mi tipari "Tolba cu povesti". Au crezut in mine... si in talentul meu. De-a lungul timpului, am avut sansa sa mai descopar oameni care mi-au apreciat talentul si mi-au comandat povesti personalizate: colege de breasla, doua dintre ele chiar profesoare de limba si literatura romana, precum si Cristian, care lucreaza cu copii, si a comandat povesti pentru a le oferi drept cadou de Craciun, dar si pentru mama sa. Multumesc pentru incredere si mai ales pentru ca m-ati ajutat financiar! Sper ca povestile sa ajunga la sufletele copiilor, dar si adultii sa devina copii macar prin prisma povestilor.
Unul din prietenii din Herculane, un tip atat de liber in gandire si plimbat foarte mult prin Germania, mi-a povestit de ce nu a facut el facultate... pentru ca a plecat din clasa a VIII-a de acasa si a trebuit sa se descurce. La 18 ani era angajat cu carte de munca, dar a realizat ca nu poate fi tinut 8 ore intr-un loc in care sa se plafoneze.Pasionat de istorie si calatorii, a ales sa isi deschida un magazin de antichitati. Imi spunea cu patima ca, fiecare obiect are o poveste. Sunt sigura de asta... M-a intarit ca SE POATE, savoarea, pofta in care imi descria ceea ce face... despre magazinul lui virtual, cat de mult a invatat de-a lungul timpului. M-a impresionat faptul ca oamenii din provincie, au alta pofta de a trai... 
Bineinteles ca am ascultat si inerentele povesti de dragoste ratate, cu femei cu probleme psihice... Hahahaha... pot sa imi deschid un cabinet in care sa ascult astfel de povesti! Sunt "artista" la asta. Am auzit zeci in cativa ani... pe unele le-am folosit in povestile pentru oameni mari (cand scriam), pe altele le pastrez pentru un roman. Hahahaha... 
Am inteles pentru a nu stiu cata oara ca nu diplomele conteaza,ci modul de a gandi, de a aborda viata, de a sti sa te bucuri cu putin.
Toate aceste discutii, mi-au deschis apetitul pentru vizionarea filmului recent aparut pe ecrane "Regatul de gheata". Zilele acestea... imi promit! 
Frumos inceput de an....chiar si cu flori.... si cu o bomboana de sticla... o voi fotografia si o voi posta. 

Un grafician deosebit! Emanuel Pavel

Am descoperit un interviu cu omul talentat care mi-a realizat grafica pentru "Tobias, elefantelul colorat" (Ed. Aramis), cat si pentru "Tolba cu povesti" (ed. Cadrelor Didactice).

Imi doresc sa ii mai ofer sansa unei colaborari! Cine stie!?

http://www.activitaticopii.ro/editorial_emanuel_pavel

Povestile prind contur cu Emanuel Pavel

Emanuel Pavel este unul dintre ilustratorii actuali de carte pentru copii, atât literatură (ultima apariţie - Elefănţelul Tobias), cât mai ales materiale educaţionale pentru preşcolari şi şcolari mici. Activitatea sa acoperă mai mulţi ani de colaborare cu edituri precum Ana, Aramis, Paralela 45, ultima apariţie din seria celor educaţionale fiind pachetul integrat pentru grădiniţă "TimTim-Timy".
Un artist de "modă veche", Emanuel Pavel crede încă în ilustraţiile prietenoase cu copii, mai puţin artistice şi mai mult tovarăşi de joacă.
1. Spune-ne ceva despre tine şi povesteşte-ne, pe scurt, despre cartile pe care le-ai ilustrat.
Desenez de mult, din clasa a cincea, de când am răsfoit prima revistă PIF din viaţa mea. De atunci am vrut să desenez la fel de frumos ca toate desenele din acele pagini minunate. Aşa am inceput. Fără alţi profesori, decât Pif şi Hercule şi Rahan şi toti ceilalţi membri ai acelei familii desenate. Acum, am aproape 40 de ani şi continui să desenez. Nu vreau să mă opresc prea curand.
Am ilustrat multe cărţi în ultimii trei-patru ani pentru edituri prestigioase din Bucureşti şi nu numai. Cele mai multe dintre cărtile ilustrate sunt manuale scolare şi caiete didactice, apoi ar fi cărtile de poveşti. Dintre acestea, printre cele mai dragi mie sunt „"Povestea bradului" (Ed. Aramis) şi Tobias, elefanţelul acela albastru (tot la Ed. Aramis) despre care aţi mai scris şi dvs.
2. Care era cartea ta preferată în copilărie?
Winnetou. Am citit-o in clasa a cincea. Dupa aceea, multi ani la rând, am recitit-o măcar o dată pe an. Deşi stiu ca stilistic e plina de stângăcii, deşi ma zgârie teribil în timpanul lecturii şi mă amuză naivitatea relatării aş reciti-o din nou cu mare placere. Nu ma întrebaţi de ce, nu mi-e încă clar.
3. Care sunt ilustratorii de cărţi pentru copii care te inspiră cel mai mult?
Nu am un ilustrator preferat. Unii mă inspiră pe moment, apoi îi depozitez în sertarele memoriei. Apoi, vin alţii. Caut mult pe internet... grafică. Îmi place foarte mult stilul grafic al benzilor desenate americane, de la care, de altfel, "am împrumutat" dinamica. De fapt, această dinamică, combinata cu inocenţa stilului Disney, stau la baza stilului meu de desen. Totuşi.... lipit de suflet mi-a rămas un nume „din vechime": Livia Rusz, desenatoarea volumului "Cipi, acest pitic urias".


4. Ce anume din viaţă te inspiră?
Tot timpul mă inspiră familia: soţia şi copilul meu. În acelasi timp însă, în fiecare zi se adaugă câte ceva nou. De dimineaţă, de cum iau contact cu oraşul şi până ajung la serviciu văd nori, maşini, oameni, copaci, pisici şi căţei... Toate acestea sunt pline de detalii expresive, care mă impresionează şi mi se desenează în minte.
5. Ce carte pentru copii ţi-ai dori să fi ilustrat tu?
Cele pe care nu le-am ilustrat încă... Glumesc! Adevarul e că nu m-am gândit până acum la asta. Ştiu însă sigur că mi-ar plăcea să realizez un roman grafic pentru copii, o adaptare în stilul benzilor desenate după un roman românesc. Am în minte câteva titluri şi sper să le pot aşeza cândva pe hârtie.
6. În viziunea ta, ce anume poate determina un copil să se apuce de citit sau să iubească lectura? Cum putem noi, ca părinţi, să ii îîncurajăm?
Părinţii pot invăţa copilul să iubească lectura. Ca părinte, cred că ar trebui să povesteşti cot la cot cu prichindelul tau, aplecat peste o carte de poveşti, aproape zi de zi. Chiar şi numai câte o poveste pe zi. Contează foarte mult. Cred că obişnuinta formează reflexul lecturii.
7. Părinţii tăi te-au îîndreptat spre lectură, citeau la rândul lor? Cum s-a dezvoltat îîn tine pasiunea pentru citit?
Bunicul m-a indemnat catre lectură, m-a încurajat şi sprijinit. Citea mult şi el. Aşa am crescut, citind cărtile aduse de el pentru mine. Multe, multe. Şi parintii mei citesc şi citeau mult. Cum s-ar zice, am lectura în sânge.
8. Cum vezi viitorul pieţei de carte pentru copii, global şi îin România, îin special?
Complicat de zis. Personal, intuiesc o creştere semnificativă a rolului ilustraţiei în reprezentarea noţiunilor şi valorilor, din dorinţa de a simplifica cât mai mult întelegerea pentru copii. Excesul acesta de grafică nu mi se pare chiar ok pentru exerciţiul lecturii. Desenul trebuie să completeze, nu să înlocuiască lectura. Aşa cred eu.
Şi despre tendinţe: acum prea totul a devenit de plin de "magie", poţiuni fermecate, prinţese roz, roboţi şi monştri în tipăriturile pentru copii, chiar şi pentru cei mai mici. Din punctul meu de vedere, să torni asemenea "licori" la rădăcina unui vlăstar cu ochii mari şi zâmbet inocent, înseamnă să parazitezi drumul lui către soare. De altfel, eu nu am ilustrat aşa ceva până în prezent şi mă feresc cât pot de asta.
9. Ne poţi spune la ce proiect lucrezi acum?
Eee.. ştii cum e.. proiectele, mai ales cele în lucru, sunt confidenţiale. Pot doar atât să spun: poveşti. De altfel, pe blogul personal (multe-desene.blogspot.com) postez imagini din aproape fiecare proiect finalizat, la scurtă vreme de cum iese de sub tipar. Vă invit să veniţi şi să re-veniţi pe blog cât mai des pentru a va bucura de desene noi.
10. Ce ai vrea să mai adaugi?
Vă doresc tuturor lecturi minunate. Şi ani multi, să vă bucuraţi de ele.
Un interviu acordat Laurei Frunza pentru ActivitatiCopii.ro.

Un an fenomenal

Poveste imprumutata din "Povesti adevarate"

"Singuratatea si umilinta se infingeau in inima ei precum niste gheare proaspat ascutite la tocilaria unchiului... cel care incercase sa o violeze candva.
Acum ceva vreme, Dumnezeu salasluise viata in pantecele ei. La aflarea vestii, el a inceput sa urle: "M-ai pacalit! M-ai pacalit! M-ai pacalit!" Dezgustat, Dumnezeu s-a razgandit.
- Nu meriti un copil cu un asemenea barbat egoist!
Plangea din seara si pana in zori."Daca ar fi patit sora lui asa ceva, tot astfel gandea?" se intreba la infinit.
A iertat, dar nu avea sa  uite niciodata...
Sufletul ii era macinat de durere, de umilinta, de injosire... numai pentru a fi bine, numai ca el sa sesize dragostea ce i-o purta.
- Scrie calugarilor din munti! ii spusese un barbat matur.
A scris... iar raspunsul, pastrat cu emotie si tristete, a venit fulgerator! "RENUNTA!" Dar ea, s-a opus... si se ruga continuu sa isi intemeieze o familie, sa isi tina promisiunea facuta... nimic, ba chiar injosirile cresteau... dureros...
Intr-o zi, Dumnezeu i-a trimis vestea ca numai renuntand putea sa ii implineasca dorinta de a creste, de a evolua, de a avea un alt statut... "


Cu drag de la sora mea


Horoscop TAUR 2014 :)


ORACOLSCOP
 

HOROSCOP
Zilnic
Saptamanal

EVENIMENTE
Media
Carti, reviste si altele
Filme
Concerte
Cursuri
Conferinte
Tabere, excursii
AstroCafe
Ne place
Targuri
Harta Vietii- Arhiva
Eco/Bio
Campanii
 










Curs valutar banci






Horoscop valabil pentru anul 2014
» Arhiva horoscop anual
2014 este anul marilor bilanturi si decizii in ce priveste relatiile, parteneriatele, dar si imaginea sociala si faima. Schimbarile majore vizeaza, insa, si zona convingerilor, a evolutiei, studiilor inalte si cunoasterii spirituale. Segmentul muncii este destul de dinamic, mai ales in prima parte  anului, fiind dinamic, cu mult efort, uneori cu stagnare, alteori cu schimbari mari, dar cu rezultate pe masura.
Responsabilitate si Autenticitate- Lectiile lui Saturn 
Saturn se afla, inca din 2012, in Scorpion, activand segmentul relatiei conjugale, al parteneriatelor oficiale si imaginii sociale. Asadar, te-ai obisnuit oarecum cu probele sale si cu rezistenta pe care tinzi sa o opui oricarei schimbari sau stagnari.
Cu Saturn in Scorpion, mariajul este supus testelor si e posibil ca in cazul multor Tauri sa existe deja tensiuni sau o anumita raceala intre ei si partenerii lor de viata. Este o perioada in care iti pui intrebari serioase in ce priveste drumul in doi, te repozitionezi fata de relatie si fata de celalalt, iar pentru asta ai nevoie de spatiu si mai ales de timp. Saturn este in afinitate cu timpul, de aceea, una din lectiile pe care le invatam ori de cate ori Saturn trece printr-un segment anume de viata, este sa avem rabdare, sa dam timp lucrurilor sa se aseze, sa asteptam exact cat e nevoie. Dupa ce ni se vor fi revelat toate cele necesare pentru a lua deciziile optime, mature, atunci abia vom recunoaste momentul prielnic pentru actiune. Pana atunci, putem doar sa stam, sa asteptam si, in acest timp, sa schimbam la noi ce e nevoie, sa renuntam la unele orgolii si la masti inutile, sa fim pregatiti sa ne asumam responsabilitatea alegerilor si a tot ceea ce cream in viata noastra.
Relatiile de afaceri sunt, in egala masura, supuse probelor timpului, „cutremurelor” si tensiunilor. Ele vor fi triate in acest an. Si pana acum au fost, insa poate mai mult la nivel de intentie. De data aceasta, esti gata sa treci la actiune si sa faci ordine, mai ales ca-ti devine mult mai clar ce vrei sa faci, cu cine, cum, in ce context.
Schimbarile neasteptate
Uranus se afla inca din 2011, in Berbec, in casa a XII-a a horoscopului general, iar anul acesta poate declansa o intensa dorinta de schimbare, avand in vede ca reprezinta unul din bratele crucii cardinale care se va forma in prima jumatate a anului. In cazul tau, schimbarile vizeaza setul de convingeri si credinte, profesorii, ghizii, sursele de informare, visele si aspiratiile, cunostintele, relatiile cu imediata vecinatate, dar si studiile, documentele, actele oficiale, contractele. Asadar, in aceste segmente de viata si in ce priveste statusul intelectual si nivelul de evolutie spirituala si emancipare, vei trece pri tot felul de transformari si reconfigurari rapide, schimbari de viziune, de drum, de perceptie.
Tot ce ai de facut este sa fii flexibil, sa te adaptezi din mers si sa intelegi, dincolo de realitatea aparenta, la nivel ceva mai profund, ce se intampla, la ce-ti folosesc toate si care este rostul experientelor traite. Apoi, e necesar sa te deschizi si mai mult catre latura nevazuta si nepalpabila a lumii si vietii, spre a primi mesajele si ghidarea de care ai nevoie, mai ales ca acestea par sa vina mereu pe cai nonconformiste, inedite, neasteptate, avand caracter de surpriza. Probabil vor fi si incercari, sau vei fi nevoit sa te confrunti cu consecintele unor alegeri demult facute, insa vor fi si rasturnari favorabile de situatie, prin ajutor providential, dar divin, ghidare interioara.
Miscare. Expansiune. Armonie in casa sufletului
Jupiter ramane, pana in iulie, in casa a III-a astrologica, in Rac. Prin urmare, atentia si energia ta par sa fie indreptate cu precadere spre relatii, comunicare, schimb de informatii, promovare, activitati care presupun folosirea mijloacelor de comunicare rapida (telefon, laptop, tableta etc), redactarea unor texte, transmiterea unor mesaje prin intermediul unei platforme electronice… De asemenea, ai parte de multa miscare, de numeroase deplasari scurte, de discutii cu rol clarificator in relatii, de invatare, studiu si documentare.
Din 16 iulie, Jupiter se muta in Leu pentru un an de zile, anuntand ca e momentul sa-ti schimbi prioritatile si sa acorzi mai mare atentie spatiului in care locuiesti, caminului, averii, si mai ales familiei. In a doua parte a anului poti face demersuri pentru a-ti extinde gospodaria, pentru a te muta intr-un spatiu mai generos si chiar pentru a-ti largi familia prin aparitia unui nou membru. E posibil ca roadele concrete sa fie culese cu precadere in 2015, insa demersurile facute acum sunt necesare, utile si roditoare.
Jupiter in Leu te va ajuta si sa privesti cu mai multa seninatate trecutul, sa te impaci cu el, sa te detasezi de o serie de povesti pe care le-ai carat cu tine ani de zile, sa ierti mai usor si sa stabilesti niste legaturi bazate pe generozitate si bucurie, cu membrii familiei. In orice caz,  munca asta cu sinele este binevenita si generatoare de posibilitati noi de crestere, prin renuntarea la orgoliu si rigiditate.
Transformarea constiintei
Pluto e instalat pentru foarte multi ani in Capricorn, asadar isi pastreaza pozitia. In plus, Pluto ia parte la aspecte si configuratii astrologige puternic transformatoare, si in acest an. In cazul tau, transformarile tin de convingeri, viziune, credinta, gandire superioara, evolutie spirituala, intelegere a vietii dincolo de aparente, prioritati, dorinte, aspiratii, pregatire profesionala. Totul se schimba in aceste privinte. Treci la un alt nivel de constienta.
Probabil ca deja te simti ca intr-un malaxor, cel putin de prin 2012 cand a inceput sirul celor 7 cuadraturi Uranus-Pluto si ai inceput deja sa schimbi multe in interior si in raportarea la viata si lume. Schimbarea aceasta continua, insa e posibil sa fie ceva mai intensa, cu sfaramarea iluziilor una cate una, mai ales in prima jumatate a anului. Nu e exclus sa schimbi complet directia in anumite privinte. Unele dorinte care mai ieri ti se pareau potrivite, acum nu mai au nicio valoare, iar altele, de alta natura, le iau locul. Calatoriile au iz de curiozitate spirituala si cautare a unor semne si informatii care sa te ajute in drumul spre tine si spre Dumnezeu. La fel si cartile, cursurile la care participi, sau orice alta forma de cunoastere si documentare.
IUBIRE SI RELATII
Anul 2014 ti-a pregatit un bagaj complex de experiente in aceasta zona de viata. E timpul sa-ti regandesti pozitia intr-o relatie, sa pui capat unor dureri persistente, sa te vindeci de o serie de asteptari si judecati pe care le-ai tot proiectat asupra partenerului si asupra relatiilor in general. Renunti la concepte vechi care ti-ai provocat durere si ai sansa sa imbratisezi o noua viziune, chiar daca acest proces implica un final relational. Asadar, e vremea curateniei, mai ales interioare, dar si relationale. E vremea sa-ti sondezi sufletul, inima si mintea, sa afli nivelul de profunzime pana la care esti dispus sa te implici intr-o relatie, sa descoperi adevaratul sens al drumului in doi, sa te debarasezi de o serie de prejudecati, temeri si inhibitii.
Vor fi provocari suficiente, insa acestea te vor ajuta sa ajungi tot mai profund in fiinta ta si sa descoperi cu tot mai multa claritate, ca adevarata iubire pe care o poti simti este mai intai fata de tine, din tine, si apoi de la celalalt. Ca numai daruind, poti primi, si ca e inutil sa astepti ca celalalt sa-ti satisfaca nevoile.
Pentru Taurii singuri vor fi destule oportunitati de a cunoaste oameni speciali, care sa-si faca loc in viata lor si sa-i insoteasca in calatoria inimii. Cu alte cuvinte, cu cat esti mai deschis, mai pregatit sa primesti, cu atat mai multa usurinta vei experimenta in plan relational.
SANATATE si VITALITATE
Daca vor exista dezechilibre in ce priveste sanatatea si vitalitatea, acestea se vor datora in special exceselor si auto-indulgentei. Metabolismul poate fi mai lenes, prin urmare e important sa optezi pentru o dieta cat mai usoara insotita de momente suficiente de relaxare, dar si de exercitii fizice. Prima parte a anului poate aduce tulburari in zona rinichilor, dar si agitatie, insomnii sau oscilatii ale tensiunii arteriale. Pe de alta parte, schimbarile majore care au loc in acest an te solicita foarte mult la nivel psiho-emotional, prin urmare sunt utile si exercitiile de echilibrare energetica si metodele de relaxare pe care le consideri potrivite. Sa nu uitam insa ca pentru Tauri e esential sa se afle cat mai mult in natura, in contact cu pamantul. Asta ii echilibreaza si le reda vitalitatea.
CARIERA si OPORTUNITATI
Probabil ca prima jumatate a anului va fi destul de incarcata, provocatoare, cu multa confuzie, efort si munca, cu intarzieri si tensiuni. Este perioada in care, stand pe loc, ai ocazia sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva mai inalta, intr-un context mai larg, astfel incat sa-ti devina clar ce schimbari ai de facut.
Sunt posibile schimbari radicale de macaz in ce priveste profesia si cariera, odata cu venirea toamnei, mai exact din octombrie incepand. Aceasta este perioada oportunitatilor, a culegerii roadelor eforturilor de pana atunci. Este un moment de renastere, de start nou in cariera, cu pasiune, incredere si entuziasm. Pana atunci, e recomandat sa fii atent la derularea evenimentelor, sa privesti dincolo de ele, sa fii atent la ce simti si ce te tine pe loc.
BANI, PROSPERITATE
Pe acest palier, nu vor fi schimbari majore, cel putin in prima parte a anului. Aceasta este perioada in care e recomandat sa fii prudent in toate demersurile finaciare, tranzactiile si afacerile in care esti deja implicat. E necesara si ai suportul necesar pentru o mai buna organizare si disciplina, astfel incat sa eviti pierderile si destabilizarea.
De munca nu duci lipsa, mai ales pana in iulie e posibil sa ai sentimentul ca muncesti mai mult decat merita, insa ai rabdare pentru ca roadele vor veni in toamna si vei putea misca lucrurile cu mai mult spor si eficienta.
Si pentru ca prosperitate inseamna, pentru tine, stabilitate, siguranta si confort, vei lucra la imbunatatirea acestora, in mediul familial si casnic. Tot a doua parte a anului este benefica din acest punct de vedere, aceasta fiind perioada propice pentru cresterea confortului. Fie ca doresti sa achizitionezi o locuinta noua, sa vinzi o proprietate sau sa renovezi locul in care stai acum, acum sunt binevenite astfel de initiative. Indiferent de piedicile intalnite pe drum, ramai perseverent si rabdator, pentru ca mereu vei gasi solutiile potrivite si posibilitatile optime, chiar daca nu la momentul asteptat si prevazut de tine.
Un 2014 pe masura maretiei inimii tale!
Nicoleta Svârlefus

LA MULTI ANI 2014!

LA MULTI ANI!
Si sa ai parte anul acesta de tot ceea ce iti este de folos pentru a avea o viata senina si prospera!
Iti doresc sa ai curajul sa speri, sa iubesti, sa cresti si sa faci pasi marunti pentru vise mari!
 
 
Va doresc sa fiti respectati, sustinuti, imbratisati, sa aveti mii de motive pentru a zambi, pentru a aduce bucurie in preajma, pentru a darui!

UN 2014 SANATOS, AMABIL, VESEL, OPTIMIST, CU MULTA DRAGOSTE SI FERICIRE, ARMONIE SI INTELEGERE CU CEI DRAGI (SI NU NUMAI), IMPLINIRI SI DARUIRE! :)