miercuri, iulie 22

Enzo, un catel model

Noroc cu drumurile catre serviu, sau spre anumite obiective. Am finalizat o carte pe care o achizitionasem de mult, caci citisem despre ea -trebuia sa merg la o seara de lectura pe tema ei - pe 121.ro. Chiar am mai postat despre ea: "Enzo sau arta de a pilota pe ploaie" de Garth Stein, Editura Leda - Corint.
E o carte frumoasa, ce imi aminteste de "Catelusul schiop", de faptul ca animalele au un suflet mult mai curat si mai bun decat al nostru.
Enzo (nume primit dupa un pilot de formula 1) este un pui de labrador, dar are si ceva de terrier. Stapanul lui este pasionat de masini, formula 1. Este o poveste de viata, de familie, de dragoste si despre rautatea umana. Finalul e de poveste: bunatatea invinge raul.
Emotia te cuprinde de la prima pagina si nu iti reda linistea pana la sfarsit. Suspansul e ascendent. Se iveste o intrebare: exista o alta viata? Enzo e convins ca va reveni pe pamant ca barbat, si il va saluta pe stapanul sau si fiica acestuia. Asta aflase el, uitandu-se la Tv, pe National Geographic, la un documentar despre caini.
Niciodata nu trebuie sa iti pierzi speranta. Cand crezi ca mai rau de atat nu se poate, apare un om care te intelege, si iti da o mana de ajutor, iti ofera o sansa, o vorba care te ridica. Gesturile, si nu cuvintele (desi Enzo intelegea tot) inseamna foarte mult in viata.
Aceasta carte e psihologie curata. Merita citita.
Am inteles ca, un animal chiar te face mai bun.
www.garthstein.com