luni, martie 21

Gardienii destinului

Citisem despre acest film pe bloguri. Apoi am primit un mail cum ca este un film bun, ce merita vazut.
Asa ca, ieri, am fost la cinematograf. Subiectul este foarte interesant si se potriveste cu incapatanarea mea. Destinul este foarte bine trasat, insa, daca stii ce vrei si ai curajul sa infrunti soarta, harta destinului poate fi modificata.



Este un film excepţional care răspunde la întrebările legate de soartă şi de liberul arbitru. În ce măsură lucrurile din viaţa ta se întâmplă pentru că aşa trebuie sau pentru că tu alegi asta?

Nu putem nega că există un Mare Plan conform căruia umanitatea se mişcă într-o anumită direcţie. De altfel, dacă totul s-ar fi desfăşurat la întâmplare, de mult timp noi oamenii nu mai eram aici pe pământ, după cum spune şi o replică din acest film.

Ceea ce m-a captivat în acest film a fost deschiderea uşilor şi voinţa extraordinară a personajului de a se transforma dintr-o unealtă aflată în mâinile destinului, într-o fiinţă complexă, capabilă să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să-şi creeze propriul plan. Drumul celor două personaje e o metaforă în care fiecare dintre noi se poate regăsi.

Mesajul filmului: luptă pentru a te depăşi, pentru a ieşi din tiparul sorţii şi nu uita că liberul arbitru e un dar, însă nu oricine ştie să-l folosească. Iar atunci când iei o decizie, ai grijă să fie alegerea ta, şi nu o obligaţie deghizată în alegere.

*
Mi-am amintit de toate intoarcerile mele din drum... de toate intrebarile adresate de oameni straini pe strada si in final aveau un sens... de oameni diferiti care mi-au spus aceeasi idee, folosind aceleasi cuvinte.
M-a impresionat cum aparitia unui om in viata ta, iti poate influenta cariera - in bine sau in rau.
Acum, inteleg mult mai bine de ce oameni frustrati, aleg sa dispara ca magarii in ceata, fara a-si lua la revedere. Oameni slabi care nu imi pot fi prieteni, pentru ca de-abia au grija de ei, cum sa poata suporta o incapatanata ca mine.
M-a impresionat cum dragostea, un "sarut adevarat" poate schimba soarta.... :)

Este un film motivational...