vineri, octombrie 29

atelierul de scriere in imagini "miscatoare"

despre atelierul de scriere.... oameni frumosi (fizic, dar mai ales sufleteste si intelectual... ) aici.

aceasta postare o dedic lui Tudor , care merita sa fie acolo... si sa arate in fata lumii talentul ce are nevoie de putina slefuire a unui talentat maestru...

ultima carte lecturata

citesc... in mijloacele de transport in comun, in statii...

am finalizat astazi, pe drumul de intoarcere, "In Arcadia" de BEn Okri, un nigerian, laureat al Premiului Booker (cand voi fi asemenea lui? prin munca voi reusi? nimeni nu-mi poate garanta!).
... este romanul in care o calatorie pentru realizarea unui film devine pretextul pentru explorarea sensului calatoriei care este viata, dar si a raporturilor dintre arta moarte, dintre implinire si ratare, in aceasta neintrerupta cautare, daca nu a fericirii, cel putin impacarii, ce poate fi Arcadia launtrica a fiecaruia dintre noi.

la final, m-am simtit inteleapta... am inteles ca, am descifrat la o varsta "frageda" esenta vietii.

citate:

"dintr-o data iti dai seama ca viata este locul unde zeii se joaca in interiorul trupului muritorilor. viata este locul miracolelor seculare. este acolo unde lucrurile uimitoare pot fi realizate in cunostinta si in istorie. viata ar trebui sa fie capodopera evolutiei sufletului iubitor. o viata buna este capodopera inteligentei magice care se afla in noi. fata in fata cu enormitatea acestui gand, a perceptiei damascene, esecul. disperarea, nefericirea, toate par lucruri marunte."

un dialog fermecator la final:
"-viata ar trebui sa ne fascineze.
-si sa ne faca sa vrem mai mult.
-mai multa bucurie.
-mai multa distractie.
-mai multa dragoste.
-mai multe rasete.
-mai multa libertate.
-mai multa dreptate.
-mai multa lumina."

"nefericirea o invatase arta fericirii. arta o invatase gratia salvatoare a evadarii intr-o provincie incantatoare dinmintea ei."

"eu si colegii mei avem mult de calatorit. dar la sfarsitul calatoriei ma intorc la munca. urasc sa fiu inutila, sa nu fac nimic, sa trandaveesc, sa parazitez alti oameni. cred si ca ar trebui sa fim mai atenti in ceea ce priveste cautarea. cateodata cel mai bun lucru este chiar in fata ta, chiar in viata ta si tu nu-l vezi. atunci il pierzi. cred ca viata este simpla. imi place viata simpla. prea multa agitatie si griji despre tot felul de lucruri sunt pierdere de vreme. placerile simple, acestea conteaza. sa te multumesti cu ceea ce ai, cu prietenii pe care ii ai, cu sanatatea pe care o ai, cu slujba ta, desigur. "(aici eu nu nu ma pot multumi cu ceea ce am... imi doresc mai mult; sau macar incerc).

"si ce este geniul tata? "bunul simt la cel mai inalt nivel." (mi s-a parut fenomenal raspunsul).

lecturi numeroase va doresc! cartea ne va face MARI si intelepti si frumosi sufleteste (asta daca extragem din fiecare carte ceva util... nu-mi plac oamenii care citesc biblioteci doar ca sa dea bine in fata altora mai "saraci" cu duhul) un site cu carti si despre carti: aici

astept cu nerabdare vacanta! mi-as dori o zi in care sa stau in pat, invelita intr-o patura moale si calduroasa, si sa citesc toata ziua... si muzica sa se auda pe fundal... non stop... si sa zambesc si sa notez idei, impresii, cuvinte (asa citesc eu de fapt... tarziu in noapte sau pe fuga in autobuz, metrou sau tramvai).

fara telefon

am facut un test fortata de imprejurari... am ramas fara credit, si am fost cautata doar de prietenii prieteni si parintii elevilor.... sau daca aparea vreo urgenta.

sa fiu trista? sa ma bucur? caci oricum nu am timp de aruncat vorbe in vant... de aceea le las sa devina nemuritoae aici pe blogul creat cu drag si dichisit cu talent de o prietena.

e bine sa ai perioade de liniste... am inteles ca nimic nu e coincidenta in aceasta viata.

o zi si un weekend cu soare si voie buna!