marți, noiembrie 23

Mos Craciun


Draga Mosule,

Stii ca am fost o femeie cuminte - mai putin cu mancatul tot si ca nu am iertat usor barbatii care m-au suparat - si sper ca nu ma vei uita nici anul acesta. E criza. Nimeni nu are cat si-ar dori sa aiba. Eu, sunt multumita cu ce am.

De aceea, imi doresc doar o singura carte, pe care sa o citesc in vacanta de iarna, sub patura si cu o ciocolata calda alaturi. Cartea este aceasta: "MA SINUCID ALTA DATA – Kerstin Gier". Nu te speria! este haioasa! Am rasfoit-o eu azi, la un chiosc! ar fi minunat daca as primi-o! Oricum TE IUBESC! Stii asta! Esti singurul barbat adevarat care m-a facut sa il iubesc neconditionat! Iti pregatesc ceva bun, aromat si pufos!

Imbratisari si spor pentru pregatiri, caci mai este putin! Ma rog sa gasesti un sponsor serios anul acesta. Chiar ai nevoie! Nu te stresa. Oamenii se vor bucura si pentru cadouri simbolice, iar tu stii asta!

Stii cat de mult iubesc eu rasul tau? Daca da, ma bucur, daca nu, aflii acum!

Pupici voiosi! Ho ho ho!

Descriere carte:

Roman tradus in peste 20 de tari si vandut in peste 500 000 de exemplare!

Cum ar fi daca familia, prietenii si cunoscutii ar sti ce crezi despre ei cu adevarat?

Geri are aproape treizeci de ani si vede viitorul in negru: e nemaritata, nu are copii, locuieste cu chirie in apartamentul unei matusi si ramane brusc fara serviciu. Dezamagita, hotaraste sa-si incheie socotelile cu viata. Scrie scrisori de adio tuturor cunoscutilor, in care le spune pe sleau ce crede despre ei, apoi le expediaza. Isi cumpara o rochie rosie, se coafeaza si inchiriaza o camera la un hotel scump, caci vrea sa sfarseasca in stil mare... Insa figura cu somniferele si vodca nu-i iese si pace. Asa se face ca viata lui Geri devine brusc palpitanta: cum va mai da ochii cu cei care acum ii cunosc toate secretele?

Un roman spumos, inteligent, plin de umor, absolut fermecator! Scrisorile de adio ale eroinei sunt extrem de emotionante, dezarmant de sincere. Kerstin Gier a inventat mecanismul perfect de transformare a fiecarei catastrofe intr-o mica binecuvantare.” Kolner Stadt-Anzeiger

Unele carti sunt ca o cutie de praline: pur si simplu uiti de toate si nu te mai poti opri!”Westdeutsche Allgemeine Zeitung


o zi buna


si ploua! nu-i nimic... poate ne spala D-zeu de pacate, rautati, falsitate, zambete fade, si cuvinte spuse din obligatie, la cerere.

astazi, am "ras" pentru prima data de prostia din jur. ce bine ca nu doare! cand mi se spunea despre snobism, incercam sa apar oamenii. pana si multumesc adesea, se spune din snobism, sa vada lumea ca suntem educati. pacat! daca nu e spus din suflet, se simte, nu are valoare, farmec, stil. pare hidos si garbovit.

"e mai bine sa nu te deosebisti de semeni. prostii si uratii se bucura de toate pe lumea asta. stau relaxati si casca gura la spectacol. traiesc asa cum ar trebui cu totii sa traim - neperturbati, indiferenti si fara nelinisti. nu-i ruineaza pe altii, dar nici nu sunt ruinati de altii."

"cel mai banal lucru devine incantator daca il ascunzi." - citate din "Portretul lui Dorian Gray" de Oscar Wilde

mi-am infrumusetat sufletul in incinta unei biblioteci, apoi intr-o librarie calduroasa, cu multe coperte stralucitoare si atragatoare.

am dat o raita si intr-un magazin de haine si incaltaminte. mi s-a pus pata ca vreau cizme albastre.

linistea din interior ma acopera ca un pled moale si calduros. ingerii imi spun povesti. aburii cafelei ma tin treaza, caci urmeaza o intalnire mult asteptata cu doua prietene - mama si fiica - dragi rau de tot sufletului meu.

seara frumoasa si pace interioara!