joi, mai 17

Viaţa

 Sunt abonată la newsletterul "O zi bună".... îl primesc în dublu exemplar.. "O zi bună" şi O zi bună, Claudia!" Îmi place să-l redirecţionez.... îmi face o deosebită plăcere să transmit un gân d bun oamenilor dragi... să-i motivez.. să-i fac să zâmbească... de aceea  îmi mai "stresez" prietenii cu sms-uri din când în când. Eu mă bucur... chiar şi atunci când mă caută cu folos... după mult timp de "neutilizare".

Am reuşit într-o măsură (dar nu 100%) să nu mai aştept nimic de la oameni... să dăruiesc necondiţionat.... 

Tot eu îmi făceam rău....să mă gândesc de ce nu-mi spune X mulţumesc... de ce nu mă sună Y.... de ce Z nu-mi răspunde la mesaj.... Până la urmă fiecare este unic.. nu are cum să gândească, să simtă, să vorbească cineva ca mine...
E greu să accepţi că lumea s-a înrăit... e greu să suporţi răutatea ce acaparează chipurile şi fură zâmbetele oamenilor...
Păşind grăbită printre picăturile de ploaie, mă gândeam că mai există şi oameni blânzi... Oare să cred că sunt reali sau să fiu circumspectă?


“Succesul în viaţă este uşor de obţinut. Oricine poate reuşi dacă va face cu consecvenţă anumite lucruri. Aceste mici alegeri şi comportamente se cumulează şi dau rezultate în timp. Este un proces care aminteşte de cultivarea pământului. Se plantează seminţele. Se udă plantele, solul este fertilizat. Chiar dacă la început pare să nu se întâmple nimic, ţăranul are răbdare şi aşteaptă cu încredere. Şi, apoi, într-o bună zi, aproape fără să-şi dea seama cum, aşa se şi întâmplă.”
Robin Sharma

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
…că viaţa este menită să fie DISTRACTIVĂ! Este greu de crezut uneori, dar este adevărat. Totul depinde de punctul de vedere.
Chiar şi cele mai dificile momente ne aduc daruri. Şi astfel viaţa ne poate cere să  fim puţin “filosofici” din când în când; să îmbrăţişăm “căderile” cu “ridicările”. Şmecheria este, bineînţeles, recunoştinţa. Acolo, în interiorul tău îţi vei găsi atât pacea cât şi bucuria.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca oamenii au fost la fel mereu,nu stiu daca acum sunt mai rai neaparat.Poate au mai putina rabdare sau mai putin timp.In ultima vreme incerc sa fac si eu ca tine,sa vad binele din oameni,si daca nu-l vad, sa-i ocolesc pe cei langa care nu ma simt bine.

DOAR NOI spunea...

@ silving:

:) Nu stiu ce sa mai cred...
Privesc la elevii mei, care se jignesc continuu.... neconditionat... :)

Irina spunea...

Of, eu am fost profesoara doar doi ani, si tare nu mi-a placut.Mi.am tot dorit sa fac traduceri,ca doar de asta studiasem. Ceea ce s-a si intamplat pe urma. Admir profesorii care au chemare,pentru ca din experienta mea de copil, un profesor are mare rol-daca nu cel mai mare- in ce devii tu pe urma.Mie unii mi-au schimbat destinul- sau poate asa a fost sa fie, sa-mi arate destinul prin contradictie.
Imi place aici la tine :)

DOAR NOI spunea...

@Irina:
Ma bucur enorm ca iti place la mine.... :)

Imi iubesc meseria... si imi iubesc elevii. Anul acesta chiar am avut parte de copii deosebiti. Imi pare rau ca plec de la scoala aceasta. Insa, stiu ca le-am fost de folos.

Ma gandesc sa le fac o poveste pe care sa le-o daruiesc de 1 iunie. :)

Imbratisari.. o duminica de neuitat... cu bucurie, zambete, povesti, muzica, armonie,echilibru,pace si liniste sufleteasca... imbratisari si iubire neconditionata. :)

Irina spunea...

Le-am facut si eu povesti copiilor mei de acasa ;) Le-ai vazut? http://irenbek.wordpress.com
Ma inspira pescarusii mei pe care ii tot fotografiez pe blogul meu foto.Ca daca Andersen ar fi avut si el pescarusi unde statea,poate scria despre ei,dar cum nu statea la oras la mare,mi-a lasat pescarusii mie :D
Imbratisari si o saptamana frumoasa si tie!

DOAR NOI spunea...

@ Irina:

Voi citi cu mult drag povestile tale... :) Ador oamenii talentati... !
Zambete, bucurii, povesti superbe si ganduri bune. :)