marți, septembrie 21

o zi minunata


ca o Lizuca ce ma respect, calatoresc prin Dumbrava Minunata de cate ori am timp. culeg amintiri, zambete, voie buna, liniste, echilibru, bunatate, energie si vin repede sa le impart cu oamenii din jurul meu.

nu prea imi plac orele de dimineata. dar, ca orice facem, exista si un avantaj, acela ca am dupa amiaza libera ca sa hoinaresc, sa scriu, sa citesc, sa fac nebunii....

la prima ora, trimit mesaje pritenilor pentru a le insenina ziua si a le da incredere in ei. elevii ma intampina cu pofta lor nebuna de viata, chiar daca putin somnorosi! orele trec. dupa ultima ora de curs, o eleva vine sa ma imbratiseze. imi sunt atat de dragi cand fac asta! ma simt utila si blanda, ma simt un fel de zana sau Alba ca Zapada si muuuuulti pitici.

imi dadacesc putin si manjii mei de la clasa, apoi pornesc spre un oficiu postal sa expediez contractul pentru povestile ce se vor difuza la RADIO ITSY BITSY, INTRE 29 SEPTEMBRIE - 5 OCTOMBRIE, DE LA ORELE 21 (LIVE AICI: www.itsybitsy.ro).


un batranel ma abordeaza: "domnisoara, va vad mai buna asa, am o reteta pentru medicamente de inima si nu-mi ajung banii. sunt foarte scumpe." zambesc, scot portofelul si-i spun: "sunt imprumutati, dar impart cu dvs.". "multumesc, sa va dea D-zeu tot ce va doriti!"

ce mi-as dori? poate un barbat cu bani! ha ha ha. glumesc, nu asta-mi doresc. poate un barbat vesel, inteligent, credincios si harnic, da, mi-ar surade! ce ma prostesc! stie D-zeu ce e mai potrivit pentru mine...


ma intalnesc cu un coleg care visa sa aibe un copil cu mine... un parlit... imi povestea ca a ramas fara servici. "ce inspirata am fost cand te-am refuzat!" nu stiu unde-i gasesc, sincer. :)


in autobuz, deschid o carte si citesc. ma opresc asupra unei fraze care mi se lipeste de retina: "lupta cu lucrul de care te temi". cat adevar! doar asa poti invinge teama. si eu am temeri... dar le tratez! :) e important sa le constientizezi. ce fata realista sunt! ptiiuuuu.... sa nu-mi fie de deochi...

si ajung sa vorbesc cu domnul director de la scoala unde am doar trei ore. "Buna ziua! Ma scuzati ca va deranjez, s-a schimbat cumva orarul?" "Nuu.... ai spus ca faci un efort joia." "da, asa am zis." "pa, pa, sarut mana".
uraaa... am o zi de distractie pe saptamana! maine merg prin Botanica.... eee, nu ma invidiati, nu la plimbare, merg sa vad ce se mai intampla cu doctoratul. am mai copt vreo doua articole stiintifice in ultima vreme, pe langa multe povesti. ce-as vrea sa-mi dau doctoratul in povesti si personaje fel de fel.

ce ti-e si cu zilele astea minunate.... se intind la povestit ce n-am vazut!
seara buna, oameni dragi care ma cititi!

pe repede, pentru un zambet

ploua... e intunecat de parca noaptea a uitat sa se trezeasca si sa plece...
mi-e dor de soare si de caldura, de cantecul pasarilor, de zumzetul insectelor... off... ce repede trece vara... ca tot ce e frumos de fapt!
de-acum, tot ploi, tot frig, tot nas in fulare... si asa oamenii nu stiu sa zambeasca, de ce le-as privi chipul?

dar, in titlu am promis un zambet.... pe repede, caci plec la scoala, apoi, ca tot venii toamna asta ursuza, ma duc la o intalnire literara, o seara de lectura...
intr-o zi, recent, eram la coada la covrigi, cred... un domn in fata mea, cere un servetel.
-nu avem.
-offf, suiera el.
-va ofer eu unul, si scot din pachet un servetel.
-multumesc, si pleca grabit.

aseara. ma intoarceam de la scoala. in autobuz, ganditoare, ma "trezesc" de stranutul repetat al unei doamne elegante. la un moent dat, ma abordeaza:
- aveti cumva un servetel?
zambesc, si raspund:
- da, poftiti. pastrati-le pe toate!
vremea asta incepe sa ne joace feste de-a dreptul.

ma amuza ideea de a fi "FATA CU SERVETELE". parca scrie pe fruntea mea ca predau "Educatie pentru sanatate". ha ha ha... asadar, NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR!

zambiti va rog! o zi cu soare in suflet si in gand! daruiti bunatate si veselie si optimism!